סדרת הסמארטפונים המיועדת לשוק הביניים – גלקסי A של סמסונג, היא הצלחה עצומה. החברה השיקה מספר רב של דגמים עבור שוק הביניים ואפילו הנמוך, במטרה להתחרות ביצרניות הסיניות. הכיבוש הזה הצליח לחברה הדרום קוריאנית, המציעה את ה-A10 ב-600 שקל ועד ה-A80 הנמכר במחיר הנושק לדגמי דגל ב-2,650 שקל. לשם השוואה, הגלקסי S10e השייך לסדרת הדגל של סמסונג, עולה היום באזור ה-2,700 שקל, מה שהכריח את סמסונג לבדל את ה-A80 מדגמי ה-S. הפתרון אצל קברינטי סמסונג היא מצלמה מסתובבת, שלא קיימת בדגמי ה-S10.

עיצוב: סמסונג רצתה שה-A80 יהיה מכשיר עם מסך קדמי בלי מגרעת ובלי שום הפרעות. מהסיבה הזאת, אין מצלמה קדמית (הרחבה על זה בהמשך), אבל גם אין רמקול חיצוני , זה מוחבא מתחת למסך. הבעיה שזה לא עובד מספיק טוב, רוב הזמן האוזן לא מונחת בצורה אוטומטית על הרמקול, הממוקם יותר באזור האמצעי העליון. אתם תמצאו את עצמכם מחפשים עם האוזן את הרמקול ואז מנתקים גם את השיחה עם הלחי. אגב, השוליים עצמם דקים, אבל לא מספיק, יחס הגוף מסך הוא נחמד ועומד על 85.8%.
ה-A80 הוא סמארטפון כבד, הוא שוקל 220 גרם, אותם מרגישים היטב בכיס המכנסיים. הוא מגיע מגוף זכוכית ומסגרת אלומניום הנותנים תחושה של פרימיום, כנראה בגלל המשקל. העובי עומד על 7.9 מ”מ ואין כאן מיגון מפני מים.

מסך: ה-A80 מגיע עם מסך ענקי בגודל 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית sAMOLED המציעה צבעים עשירים ורזולוציה של Full HD Plus. הרזולוציה של המסך לא מדהימה, רואים טוב וכמו שאמרתי הצבעים עשירים, אבל לא מספיק. גם החדות של המסך לא מספיק טובה. הזכוכית הקדמית היא גורילה גלאס 3 המיושנת לעומת האחורית שהיא גלאס 6.
ממשק: ה-A80 מגיע עם אנדרואיד פאי (9) עליו מולבש הממשק של סמסונג – One UI. ה-One UI מציע בין היתר מצב Dark Mode בו הרקע עובר לשחור ומנגנון אימוג’י AR ליצירת דמות משלכם. העוזרת הקולית חסרת התועלת ביקסבי עדיין נמצאת כאן, כאשר היא עברה מספר שיפורים שכנראה לא תשתמשו בהם, כי היא לא תומכת בעברית.

סמסונג גלקסי A80 – מגיב במהירות עם מצלמה בינונית
חומרה: ל-A80 מעבד מקטגוריית הביניים סנפדרגון 730 עם 8 גיגה זיכרון עבודה, 128 גיגה זיכרון פנימי, למרבה הפלא ללא יכולת הרחבה. הוא מגיב היטב, לא נתקע ולא מגמגם, מה שכן, פעם אחת נתקלתי בבעיה בבלוטות’ שלא הגיב והייתי חייב לכבות ולהדליק מחדש את המכשיר. הבלוטות’ הוא 5.0 מהתקן העדכני. אגב, מחבר אוזניות 3.5 מ”מ לא תמצאו כאן, מה שכן, ל-A80 יש רק רמקול בודד חזק ובאיכות בינונית. מנגנון טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך, הוא לא מהיר ולא תמיד מזהה בפעם הראשונה או השנייה.

מצלמה: בצד האחורי של הגלקסי A80 אפשר למצוא 3 מצלמות. בלחיצה פשוטה, מגירה נסתרת עולה כלפי מעלה במנגנון סליידר, כאשר היא מביאה את המצלמות למצב סלפי. המצלמות במכשיר כוללות חיישן מרכזי של 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם סביר של F2.0. העדשה השנייה היא רחבה עם זווית של 123 מעלות, חיישן 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.2. החיישן השלישי הוא חיישן עומק (ToF). נתחיל בדברים הטובים, באור יום, אפשר להוציא כאן תמונות מצוינות וחדות, במיוחד תמונות פורטרט להן סמסונג קוראת מיקוד חי (הרקע מטושטש מאחורה), אבל ברגע שנמצאים במקומות סגורים, איכות התמונות יורדת כלפי מטה והיא אפילו הופכת למבאסת. הצילום לילה גרוע. המצלמה לא מספיק מהירה וזה גורם לפעמים לתמונות מטושטשות, בעיקר של ילדים. יש עדשה רחבה שמוסיפה הרבה, אבל גם מספקת קצוות עין דג בצדדים. אגב, התחושה שלמרות שמדובר באותן מצלמות, במצב סלפי האיכות פחות טובה, כאילו סמסונג לא משתמשת בכל היכולות של המצלמה.





סמסונג גלקסי A80 – סוללה עם ביצועים בינוניים אבל עם טעינה מהירה
סוללה: הסוללה ב-A80 בינונית, היא מחזיקה במקרה הטוב משבע בבוקר עד אחת עשרה בלילה, אבל ברוב המקרים, היא נגמרת לפני. הקיבולת היא 3700 מיליאמפר/שעה. הטעינה עצמה דווקא מהירה, בתוך רבע שעה אפשר לקבל 26% אנרגיה ובתוך חצי שעה 49%. נתונים מפתיעים לטובה. גם המטען מגיע עם מחבר USB-C בשני הצדדים, מה שישמח בעלי לפטופים חדשים. מה שחסר בדגם הזה היא טעינה אלחוטית.
מחיר: 2,650 שקל (מתנה צמיד חכם גלקסי Fit e)
סקירה: סמסונג גלקסי A70 – מתחרה ראוי בקטגוריית הביניים
בשורה התחתונה, ה-A80 הוא סמארטפון לא מספיק טוב, הוא סובל מחסרונות כמו רמקול לשיחות שקשה למצוא אותו עם האוזן, משקל כבד וסוללה ומצלמה בינונית. נכון שמדובר במכשיר שעובד היטב בתפעול היומיומי והוא לא מגמגם, אבל במחיר הזה עדיף ללכת על דגמים אחרים, אפילו ה-A70 המשונמך.
המכירות המוקדמות ל-Note 10 החלו. איפה תקבלו את המתנות הכי שוות?
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews