סמארטפונים

סקירה: ה-Q60 של LG עולה 860 שקל. שווה את הכסף?

ה-Q60 של LG עולה 860 שקל והוא מנסה לקרוץ להורים המחפשים סמארטפון לילדים שלהם לבית הספר. הוא כולל מצלמה עם 3 עדשות, סוללה גדולה ומיגון צבאי

LG השיקה לאחרונה את ה-Q60, סמארטפון הנמכר בפחות מאלף שקל ומיועד לילדים שזה הסמארטפון הראשון שלהם או לצרכנים שלא דורשים יותר מדי מהמכשיר שלהם. אומנם מדובר בסמארטפון בסיסי, המיועד לפלח השוק הנמוך, אבל ב-LG ניסו לתת לו תחושה מעט יוקרתית יותר, אם זה בעיצוב, שילוב של 3 עדשות במצלמה האחורית ועמידות בתקן צבאי.

LG-Q60-2
LG Q60. צילום צחי הופמן

עיצוב: ל-Q60 יש שוליים יחסית דקים, לא מאוד ויש לו גם סנטר משמעותי. יחס הגוף-מסך הוא נמוך ועומד על 78.8%, בעיקר בזכות מגרעת מינימלית בצורת טיפה. מדובר בנתון נחמד לסמארטפון זול. הגוף של ה-Q60 עשוי פלסטיק והגב המגיע בצבע תכלת כסוף, נותן לו מראה מעט יותר אלגנטי. הסמארטפון שוקל 172 גרם, שזה בגבול הסביר ביחס לגודל המסך והעובי 8.7 מ”מ. LG מתגאה בכך שהמכשיר עומד בתקן התאימות הצבאי – MIL-STD 810G, מה שאומר שיש לו עמידות מסוימת מנזקי טבע. מצד שני, הוא נפל לי מגובה של ספסל והוא קיבל שריטה משמעותית בפינה ועוד אחת קטנה במסך. היה נחמד אם LG הייתה מצרפת כאן כיסוי סיליקון. בכל מקרה, אם הסמארטפון הזה מיועד לילדים, כדאי מאוד להשקיע בכיסוי ומדבקה, שתמנע את הנזקים האלו.

LG Q60 – מסך גדול, מגרעת קטנה

מסך: מצד אחד LG שילבה כאן מסך גדול של 6.26 אינץ’, הנותן שטח גדול לצפייה בסרטים וגלישה באינטרנט. מצד שני, הרזולוציה בינונית ומטה –  HD Plus. זה אומר שלא תוכלו לצפות בסרטים ב-Full HD ביוטיוב (לי לפחות יוטיוב מנע את האופציה הזאת), רק ב-720p. איכות התצוגה סבירה, עבור קהל שלא מבקש יותר מדי מהמכשיר שלו, אבל קחו בחשבון שהצבעים דהויים ולא עשירים במיוחד. אם LG הייתה משתמשת פה בטכנולוגיית AMOLED, למשל כמו בסמסונג A20 הנמכר בכמה עשרות שקלים פחות מה-Q60, כנראה שהתמונה הייתה נראית הרבה יותר טוב (מצד שני, בסמסונג יש פחות נפח אחסון).

LG-Q60-3
LG Q60. צילום צחי הופמן

ממשק: ה-Q60 מגיע עם מערכת ההפעלה העדכנית של אנדרואיד – פאי (9) עליה מולבש הממשק של LG. בדומה למכשירים אחרים של החברה, הקשה כפולה תעיר את המסך או תכבה אותו. יש כפתור פיזי להפעלת העוזרת הקולית של גוגל, אשר במכשירים עם ממשק בעברית ישלח לעמוד החדשות של גוגל. 

חומרה: ה-Q60 מגיע עם מעבד MT6762 של Mediatek עם 3 גיגה זיכרון עבודה. אני מתאר לעצמי שאם LG הייתה מרחיבה ל-4 גיגה, הביצועים היו טובים קצת יותר. באופן כללי, החוויה סבירה, המכשיר לא נתקע, הוא מגיב בקצב משלו, הוא לא מהיר במיוחד, זה אומר שהפעלת ג’ימייל, וואטס אפ, ווייז, ספוטיפיי עובדים היטב, אבל תצפו לחכות קצת עד שהם יעלו. נפח האחסון הפנימי הוא 64 גיגה ויש אפשרות הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס. סורק טביעות האצבע ממוקם בגב המכשיר, הוא מגיב במהירות סבירה. לסמארטפון תמיכה באודיו בתקן DTS: X 3D, המעשיר את הצלילים ונותן תחושה רחבה. הרמקול של ה-Q60 חזק, נשמע היטב אבל לא סטריאופוני.

LG Q60 – מצלמה בסיסית וסוללה חזקה

מצלמה: LG שילבה מצלמה עם שלושה חיישנים בגב המכשיר, כמו שאפשר למצוא בסמארטפונים יקרים יותר (אבל לא באותה איכות). החיישנים מגיעים עם 16 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי (PDAF) ומפתח צמצם F2.0, חיישן 5 מגה פיקסל עם עדשה רחבה F2.2 וחיישן עומק 2 מגה פיקסל לקליטת האובייקט עם רקע מטושטש עם F2.4. תוצאות הצילום באור יום סבירות ואפילו לא רעות ביחס לקטגוריה, הבעיה זה ברגע שיש תנועה של האובייקט, התמונה נמרחת או במקומות סגורים הגרעון משפיע מאוד. צילום בלילה הוא לא דבר מוצלח במיוחד. האופציה לצילום עם העדשה הרחבה גורם לצבעים להיות חיוורים. נחמד למצוא אופציה לצילום עם אפקט בוקה/פורטרט בו הרקע מטושטש מאחורה במכשיר בפחות מאלף שקל, למרות שהביצועים בינוניים. מצלמת הסלפי שבוודאי תהיה חשובה לקהל היעד מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל, התוצאות באור יום מפתיעות לטובה ביחס למכשיר.

20190818_175852
צילום באור יום. צילום צחי הופמן
20190818_173000
צילום באור יום. צילום צחי הופמן
20190818_173004
צילום בעדשה רחבה. צילום צחי הופמן
20190817_230939
צילום בלילה. צילום צחי הופמן
20190818_122057
צילום סלפי. צילום צחי הופמן

סוללה: LG קצת התבלבלה כאשר היא שילבה מחבר טעינה מיקרו USB ב-Q60. כנראה היא חשבה שאנחנו בשנת 2017. גם טעינה מהירה אין כאן. מה שכן, יש כאן סוללה בקיבולת 3500 מיליאמפר/שעה המחזיקה מאזור שבע בבוקר ועד אחרי השעה אחת עשרה ועוד משאירה כ-30% אנרגיה.

מחיר: 860 שקל (יבואן רשמי רונלייט, שנתיים אחריות)

סקירה: סמסונג גלקסי A70 – מתחרה ראוי בקטגוריית הביניים

בשורה התחתונה, ה-Q60 הוא לא סמארטפון יקר והוא ישרת היטב את קהל היעד שלו, אבל כדאי לקחת בחשבון שיש כאן פשרות רבות ולהכיר אותן לפני הרכישה.

סקירה: G8s של LG – הסמארטפון שעושה כמעט הכל נכון

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: