אוזניות

סקירה: FreeBuds Lite – התשובה של וואווי לאיירפודס

האוזניות טרולי וויירלס הראשונות שוואווי השיקה בישראל הן ה-FreeBuds Lite. מדובר באוזניות המיועדות גם לריצה וגם להאזנה למוזיקה וניהול שיחות טלפון. המחיר שלהן עומד על 450 שקל

כמעט כל יצרנית סמארטפונים או אודיו כבר הספיקה להשיק אוזניות טרולי וויירלס (אוזניות ללא שום חוט המחבר בינהן). האוזניות הפופולאריות ביותר בשוק, באופן לא מפתיע, הן האיירפודס של אפל.  חברת וואווי החליטה שהעיצוב המיוחד והמוצלח של האיירפודס, הוא הזדמנות מצוינת בשבילם לייצר מוצר דומה (בדומה ליצרניות רבות אחרות), לכן, קבלו את ה-FreeBuds Lite, הגרסה של וואווי לאיירפודס.

FreeBuds Lite-2
וואווי FreeBuds Lite. צילום צחי הופמן

וואווי FreeBuds Lite – מתאמי סיליקון גם לריצה

עיצוב: כבר אמרתי שה-FreeBuds כמעט זהות בעיצוב שלהן לאלו של האיירפודס, כאשר וואווי בידלה את המוצר הזה, בזכות כך שהיא מיקמה את הלוגו שלה על כל אחת מהרגליות של האוזניות. האוזניות נוחות מאוד באוזניים, לא כואבות ושוקלות מעט – 5.5 גרם כל אחת. האוזניות עמידות לגשם וזיעה (תקן IPX4). אני רצתי איתן מספר פעמים והן היו נוחות גם תוך כדאי אימון, מבלי שהייתה תחושה שהן זזו. בוואווי מצרפים בערכה 3 סוגי מתאמי סיליקון בגדלים שונים, כאשר עוד זוג סיליקון עבור ספורט. הזוג הזה כולל בתוכו חורים, אשר מאפשרים תחושה מעט יותר אוורירית ופחות אטימות לרעשים חיצוניים.

עוד בתחום העיצוב, נרתיק הנשיאה שוקל 45.5 גרם, הוא קל, אבל העיצוב הארוך והמעט שמנמן שלו, אומנם מאפשר לסחוב אותו בכיס הג’ינס, אבל הוא עדיין יהיה בולט. יצרניות חייבות לשים דגש על נרתיק הנשיאה ולנסות לצמצם את הגודל שלו כמה שאפשר. וואווי לא עשתה בתחום הזה עבודה מספיק טובה.

FreeBuds Lite-4
וואווי FreeBuds Lite. צילום צחי הופמן

שליטה: האוזניות מזהות הסרה שלהן מהאוזן באמצעות חיישן אינפרה אדום. הן יעצרו את השיר המתנגן, בעת הוצאת אחת או שתי האוזניות. באפליקציית ספוטיפיי, השיר לא חזר לנגן, לאחר שהכנסתי את ה-FreeBuds לאוזניים (אותו הדבר ביוטיוב ונטפליקס). עבור עצירת שיר או ניגון שלו, צריך לבצע הקשה כפולה של אצבע על גבי משטח המגע הממוקם באוזנייה הימנית (אותו דבר עבור מענה/ניתוק שיחה). מה שהפריע לי, שאין כאן אופציה להעביר שירים או לשלוט בעוצמת הווליום עם משטח המגע.

אגב, האפליקציה של האוזניות בסיסית ביותר, היא מספקת רק מדריך הוראות ואפשרות לביצוע עדכוני גרסה. אין כאן אפשרות לשינוי הגדרות הכפתורים על האוזניות.

FreeBuds Lite – ווליום חזק 

סאונד: ה-FreeBuds כוללות דרייברים של 7 מ”מ ובלוטות’ רק בתקן 4.2. הסאונד לא מאכזב, הוא מעט שטוח, אבל יש לו באסים המורגשים היטב והצלילים מופרדים ונשמעים בצורה נעימה. לאוזניות יש עוצמה גבוהה מאוד ואני לא חושב שמצאתי את עצמי משתמש בהן בעוצמה מלאה. כמו כן, גם רמת האיטום הפאסיבי עושה את העבודה, כך שתוכלו להסתובב איתן ברחוב בלי לשמוע רעשי רקע (תלוי כמובן מה עוצמת המוזיקה שאתם מאזינים לה). מה שכן, האוזניות האלו סובלות מדיילי (השהייה) קלה בזמן צפייה בסרטים. הדיליי כמעט לא מורגש אבל הוא קיים.

FreeBuds Lite-3
וואווי FreeBuds Lite. צילום צחי הופמן

שיחות: כל אוזנייה כוללת 2 מיקרופונים עבור זיהוי הקול של המדבר ונטרול רעשי רקע, כאשר העבודה שלהן לא הייתה רעה בכלל. לא קיבלתי אף תלונה בזמן שניהלתי שיחות עם האוזניות האלו. השיחות מושמעות משתי האוזניות וניתן גם להשתמש רק באוזנייה אחת.

סוללה: הסוללות באוזניות מחזיקות קצת יותר מ-3 שעות, שזה מעט. מצד שני, בזכות נרתיק הנשיאה, ניתן לקבל עוד 3 טעינות מלאות, כאשר בסך הכל מדובר כאן בנתון לא רע של 12 שעות שעות האזנה. קיבולת הסוללה בנרתיק עומדת על 410 מיליאמפר/שעה. הבעיה המשמעותית שלי עם נרתיק הנשיאה, שהוא מגיע עם מחבר מיושן מסוג מיקרו USB. וואווי המוכרת סמארטפונים עם מחבר USB-C כבר מספר שנים, לא צריכה להכריח את המשתמשים שלה להסתובב עם שני מטענים. 

מחיר: 450 שקל

מחפשים אוזניות אחרות? בואו תקראו על הדגמים של המתחרים

בשורה התחתונה, ה-FreeBuds Lite של וואווי מספקות צליל טוב עבור רמת המחיר שלהן. האוזניות מתאימות גם לפעילויות ספורט וניתן לנהל איתן שיחות טלפון, מבלי שהצד השני יתלונן.

סקירה: סקולקנדי Push – טרולי וויירלס ב-500 שקל

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: