טלוויזיות

סקירה: SM9500 של LG – טלוויזיה עם אינטלגנציה מלאכותית (AI)

ה-SM9500 של LG מגיעה בגודל 65 אינץ', כוללת יכולות AI לתמונה ולסאונד וגם אפליקציות לרוב שירותי הטלוויזיה הפופולאריים בישראל

חברת LG מיתגה בצורה חזקה את טלוויזיות ה-OLED, ככאלו המציעות איכות תמונה מצוינת, אולי הטובה בשוק. המחירים של ה-OLED יורדים כל הזמן ולכן דגם ה-SM9500 השייך לקטגוריית ה-NanoCell נחשב לאתגר מעניין מבחינת LG, כי פער המחירים בין הדגמים עם הטכנולוגיות השונות, עלול להפריע לו להימכר. בלי כל קשר ל-OLED, ה-SM9500 היא טלוויזיה מעניינת וטובה ולכן כדאי גם לבדוק אותה.

LG SM9500-1
LG SM9500. צילום צחי הופמן

עיצוב: למרות העיצוב הסטנדרטי, ה-SM9500 נראית טוב. יש לה שוליים דקיקים ומסגרת כסופה דקה. LG לא עברה לשילוב קופסאות חיצוניות בהן אפשר למקם את כל החומרה והחיבורים, לכן גב הטלוויזיה עבה (לא מאוד). הרגלית הכסופה היא בחצי עיגול, הממקמת את המסך בצורה אלגנטית על המזנון.

LG SM9500-4
LG SM9500. צילום צחי הופמן

LG SM9500 – ממשק פשוט ואפליקציות לשירותי טלוויזיה

ממשק: ה-SM9500 מגיעה עם מערכת ההפעלה webOS 4.5. מדובר במערכת הפעלה מהירה, שמציעה חווית שימוש חלקה. בפתיחת המסך מקבלים ממשק צף הבנוי בצורה אלכסונית, שם ניתן לראות את כל האפליקציות, כאשר חלק מהאפליקציות כמו נטפליקס ויו טיוב, יקפיצו תפריט צף נוסף, בו ניתן לקבל גישה מהירה לתוכן שנצפה או המלצות צפייה. קיים אייקון המציג את האפליקציות האחרונות שנצפו. יש גם לוח מחוונים, בו ניתן לקבל גישה לכל המקורות המחוברים לטלוויזיה בצורה נוחה או להתחבר להתקני בית חכם.

תמונה וצליל: חלק משמעותי של LG בטלוויזיה הזאת הוא שילוב של טכנולוגיית AI (אינטילגנציה מלאכותית), אם זה בעוזרת הקולית של גוגל שלא זמינה בארץ ויכולות של פקודות קוליות במסך שלא זמינות בעברית (הדבר היחיד שזמין הוא יכולת חיפוש קולית בעברית). מה שכן זמין מבחינת AI הוא קביעת רזולוציה אופטימלית עבור התוכן בו צופים. ה-SM9500 פועלת בטכנולוגיית ה-NanoCell של החברה. עדיין מדובר במסך LED, אבל כזה הכולל פאנל המכיל חלקיקים זעירים הסופגים את הפרעות האור ועל-ידי כך מחזירים אורך גל נכון. דבר זה מאפשר לראות תמונה עם צבעים ללא שינוי, גם מהצד.

LG SM9500-3
LG SM9500. צילום צחי הופמן

ה-SM9500 תומכת בתקן HDR Dolby Vision להצגת טווח צבעים רחב (בעיקר בנטפליקס) והיא כוללת את  הדור השני של המעבד α7, אשר מיועד להפחית את רעשי התמונה, לשפר את הפרטים, הניגודיות ואת טווח הצבעים. בסך הכל העבודה כאן מוצלחת מאוד, הצבעים עשירים ומדויקים והתמונה חדה. הצבע השחור עמוק, אבל בקטעים בהם התמונה כהה, כמו בלוגו של נטפליקס, רואים את קטעי הארה בצורה ברורה. הסיבה לכך, הטלוויזיה משתמשת במערך Full Array Local Dimming Pro, המספק הארה מלאה על המסך עם אפשרות להתאים את התאורה רק לאזור המיועד, אבל הוא רחוק מלעשות עבודה מושלמת. רמת התאורה במסך גבוהה ואין בעיה לצפות בחדר מואר במהלך היום. 

מבחינת סאונד, LG שילבה כאן תמיכה בדולבי אטמוס וגם יכולות AI, כך שהטלוויזיה לומדת באמצעות אלגוריתם ולמידה עמוקה את התאמת הצלילים עבור הרמקולים הפנימיים (40 וואט). בגדול, מדובר בחוויית צליל לא רעה עבור רמקולים של טלוויזיה. צריך קצת לשחק עם ההגדרות ואז מקבלים סאונד ברור, אפילו קצת עמוק של דיאלוגים של דמויות ושל צלילי הרקע, כאשר השילוב של ה-AI משפר את החווייה, מבחינת הבהירות של הצלילים והעומק שלהם.

LG SM9500 – שלט רחוק עם כפתור יעודי לנטפליקס

שלט רחוק: השלט רחוק של LG כולל שני כפתורים ייעודים לנטפליקס וגם לאמזון פריים וידיאו (הפחות מוצלח בישראל). לחיצה על כפתור נטפליקס בשלט, תפעיל את הטלוויזיה ישירות בשירות עצמו. לא צריך לעבור בין אפליקציות ולא צריך לבצע לחיצות מיותרות. השלט עצמו ניתן לשליטה כמו עכבר אוויר, כך שקל לסמן לאן רוצים להגיע בממשק. השלט של LG גם מאפשר שליטה בממירים של חלק מספקי הטלוויזיה בארץ. אני בדקתי אותו באמצעות הממיר 4K של הוט והוא עבד בצורה חלקה.

LG SM9500-5
LG SM9500. צילום צחי הופמן

חיבורים: בגב ה-SM9500 אנחנו מוצאים 3 כניסות USB, כניסה אופטית ו-4 כניסות HDMI 2.1. יש גם תקשורת בלוטות’ לחיבור לאוזניות אלחוטיות.

מחיר: 9,000 שקל לגודל 65 אינץ’ (יבואן רשמי ח.י)

סקירה: טלוויזיית OLED C9 של LG – חוויית צפייה מעולה ב-65 אינץ’

בשורה התחתונה, ה-SM9500 הוא מסך המצליח להציג איכות תמונה מצוינת, ממשק עשיר באפליקציות ויכולות AI המספקות שיפורים בחוויה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: