רובוטים שואבי אבק

סקירה: Roborock S6 – מהיר ושקט יותר

ה-Roborock S6 הוא המחליף של ה-S50, הוא כולל יכולות שאיבה וגם ניגוב רטוב, מיפוי של הבית ושליטה דרך אפליקציה. כנסו לסקירה המלאה

ה-Roborock S6 הוא המחליף של ה-S50 המוצלח (לסקירה המלאה). הדגם החדש יצא ביבוא רשמי של באג לפני יותר משלושה חודשים, כאשר הוא מבטיח ניקוי שקט ומהיר יותר לעומת הדור הקודם. המחיר גם עלה בכמה מאות שקלים בודדים, כאשר מלבד השדרוגים שציינתי, שני הדגמים מציעים גם שאיבה, גם ניגוב רטוב וגם מיפוי לייזר של הבית בצורה מדויקת.

roborock-s60-2
רובורוק S6. צילום צחי הופמן

הפעלה ואפליקציה: ה-S6 כולל רק 3 כפתורים אשר עוצבו קצת אחרת לעומת הדגם הקודם. הכפתורים מאפשרים להפעיל אותו, לבצע ניקוי מקומי או לשלוח לטעינה, כאשר רוב העבודה מתבצעת עם האפליקציה Mi Home של שיאומי. לאחר הגדרת האפליקציה וחיבור הרובוט לרשת ה-WiFi המקומית, הרובוט יתחיל בעבודה. הוא יבצע מיפוי לייזר של הבית בפעם הראשונה ואז ייצור לכם מפה של הדירה. דבר זה מאפשר לנקות אזור מסוים או לחסום אזורים אחרים, אליהם אתם לא רוצים שהרובוט יגיע. ניתן לשלוח את ה-S6 לנקות רק חדר מסוים בקלות, כאשר המפה מציגה את החדרים בצבעים שונים, רובורוק אמורה להוסיף בהמשך גם אפשרות לתת שמות לחדרים במפה. האפליקציה גם מאפשרת הפעלת הרובוט בתור שלט רחוק, כך שניתן לכוון ידנית את מיקום הניקוי של הרובוט. ה-S6 לא נתקע בחפצים בבית והוא מאט את המהירות לפני שהוא מגיע אליהם. הוא גם מצליח לחזור ללא שום בעיה לתחנת העגינה.

ניקיון: רובורוק מציינים שה-S6 שקט יותר ב-50% מה-S50. לא הייתה לי אפשרות להציב את שני הרובוטים אחד ליד השני, אבל מדובר ברובוט שעוצמת הרעש שלו בשאיבה הנמוכה והבינונית סבירה, אך כנראה שאתם לא תשתמשו ברובוט שאתם רואים טלוויזיה או הולכים לישון. ל-S6 יש 4 עוצמות שאיבה איתן ניתן לשחק דרך האפליקציה: שקטה, מאוזנת, טורבו ומקסמילית. אני השתמשתי בעיקר במאוזנת או הטורבו. הרובוט יודע להגביר באופן אוטומטי את עוצמת השאיבה כאשר הוא עולה על שטיח.

עוצמת השאיבה עומדת על 2000Pa, נתון טוב וזהה לזה של ה-S50. למרות שלא מדובר בשיפור, עדיין הרובוט עשה עבודה מצוינת באיסוף הלכלוך מהריצפה או מהשטיח, כאשר הוא אפילו מצליח בדרך לבצע איסוף גומיות מהשיער של הילדה שנשכחו על הריצפה. ה-S6 יודע לעלות בקלות על מכשולים בגובה 2 ס”מ, מה שלא מנע ממנו לעלות על שטיח השאגי שלי ישירות מהריצפה. ברובורוק מציינים שהדגם החדש מהיר יותר ב-20% לעומת הדור הקודם. בלי השוואה ישירה בין השניים, אני יכול להגיד שה-S6 מבצע את העבודה שלו במהירות. הוא ניקה 40 מטר ב-50 דקות.

roborock-s60-1
רובורוק S6. צילום צחי הופמן

הניגוב הרטוב הוא פתרון נחמד, המיועד עבור לכלוך שנדבק לריצפה. כדאי לשים לב שהרובוט יתקשה להסיר דברים שממש נדבקו לריצפה. נגיד, קצת מילקי שהילדים שפכו ועבר איזה יום מאז שהוא נדבק לריצפה. מה שמפריע במצב ניגוב, שה-S6 כמו קודמו, לא מזהה שהוא עובר על שטיח, בזמן שהוא מטפטף מים מהמטלית שלו. לכן, צריך לזכור לחסום באפליקציה את אותו אזור בזמן העבודה הרטובה.

הניקוי של מיכל האבק מהרובוט פשוט. הוצאת מיכל האבק מתבצעת מהחלק העליון, כך שאבק לא אמור להתפזר בתהליך הריקון. המיכל מגיע בגודל של חצי ליטר, בהחלט סביר. המסננת הפנימית ניתנת לניקוי בברז. כדאי גם לנקות מדי פעם את המברשת המרכזית העשויה מבד, מכיוון שאתם תמצאו שיערות שיתפסו עליה (לא במים). אצלי בבית, הכמות הייתה נמוכה. מצד שני, במברשת הפינתית, כמעט תמיד הייתה כמות שיערות גדולה.

סוללההסוללה מספקת זמן עבודה של קרוב לשעתיים במצב שאיבה טורבו. הרובוט חוזר לעמדת הטעינה שלו כאשר בסוללה נותרים 20% אנרגיה, כך שזמן העבודה יכול להיות קצת יותר ארוך. הסוללה מגיעה בקיבולת 5200 מיליאמפר/שעה.

מחיר: 1,900 שקל (יבואן רשמי באג)

מחפשים רובוט שואב אבק אחר? כנסו לערוץ שלנו

בשורה התחתונה, ה-S6 הוא רובוט שואב אבק מוצלח מאוד. הוא מציע ניגוב רטוב שכמעט הפך לסטנדרט בתחום ויש לו גם אפליקציה נוחה לשימוש, יכולת מיפוי טובה, והכי חשוב, הוא מבצע ניקוי יסודי של הבית. 

זה התחיל: מוכרים ישראלים החלו למכור באמזון ישראל

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

3 תגובות

  1. האם ניתן למפות בית עם 2 קומות? ופשוט להעביר את נקודת העגינה לקומה השנייה או ההפך?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: