טאבלטים הפכו לפתרון נוח לנציגי שירות לקוחות בבתי מלון, דיילים בקניונים או טכנאים. אפילו אפשר למצוא טאבלטים בתור תפריטים במסעדות רבות. ברוב הפעמים שנתקלתי בטאבלטים אצל נותני שירות, היה מדובר בטאבלט רגיל עם כיסוי איכותי יותר או פחות, אבל עדיין היו פעמים מעטות שהיה מדובר בטאבלט מוקשח. טאבלטים מהסוג הזה מותאמים לאנשים שמסתובבים הרבה וצריכים מכשיר שקודם כל יהיה מוגן מפני נזקים ופחות עם התייחסות לעיצוב. סמסונג משווקת בארץ כבר תקופה את ה-Galaxy Tab Active Pro, המיועד בדיוק עבור מקרים שעמידות היא מה שחשוב.

עיצוב: הטאבלט של סמסונג מגיע עם נרתיק מגן המורכב עליו, הוא מספק הגנה נגד זעזועים והוא כולל עמידות מפני מים ואבק בתקן IP68. הוא שוקל 653 גרם והעובי שלו 9.9 מ”מ. המיגון הזה, מאפשר לצאת איתו לטיולים, כאשר רוצים להשתמש בטאבלט בתור מפה גדולה, להרכיב על אופניים עם תושבת מתאימה או להשתמש בכל אזור בו הטאבלט יכול לחטוף מכות. בסמסונג מציינים שהאקטיב פרו עבר את מבחני העמידות של צבא ארה”ב – MIL-STD 810G. בגדול, כל הנתונים האלו אומרים, שפחות פחדתי לתת לילדים הקטנים שלי להשתמש בטאבלט הזה.

מסך: אומנם מחירו של האקטיב פרו יותר יקר מזה של ה-Tab S6 (לסקירה המלאה) אבל איכות המסך משונמכת. מדובר בצג LCD ברזולוציית 1920 על 1200 פיקסלים עם צבעים חיוורים, אבל עם תמונה חדה. המסך עצמו בגודל 10.1 אינץ’. עכשיו, תלוי למי אתם מייעדים את המסך הזה, אם מדובר בתור כלי עבודה, אתם לא צריכים יותר מזה, עבור צרכנים שמחפשים גם מכונת סרטים ומשחקים, המסך של ה-Tab S6 איכותי בהרבה, אבל אתם תצטרכו לקנות כיסוי איכותי ומיגון מסך, בשביל להשתמש בו בדרכים.
ממשק: הטאבלט כולל שלושה כפתורים פיזיים בחזית שלו, המתאימים יותר לעבודת שטח. הכפתורים האלו משמשים עבור חזרה אחורה וכפתור המשמש גם כקורא טביעות אצבעות. מכיוון שהטאבלט הזה מיועד לשימוש בעיקר במצב אופקי, גם הכפתורים עצמם בנויים לשימוש בתצורה הזאת.

חומרה: האקטיב טאב פרו כולל עט, אשר קיבל מיקום יעודי עבורו בצד הטאבלט. העט מאוחסן בתא פנימי, אשר שומר עליו שלא יפול, זה בניגוד ל-Tab S6, שם סמסונג מיקמה אותו באמצעות מגנט בגב הטאבלט, דבר אשר גרם לעט ליפול כל הזמן. עיצוב העט גם זכה למיגון פלסטיק, כך שאפשר לעבוד איתו בתנאי שטח. מדובר בפתרון מצוין לאנשי שירות, שצריכים שהלקוח יחתום על מסמך בקלות.
גלקסי טאב אקטיב פרו – סוללה נשלפת
המעבד עצמו לא שייך לדגמים החזקים ביותר בשוק, אלא יותר כזה המתאים לשוק הביניים – קוואלקום סנפדרגון 710 עם רק 4 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון מינימלי של 64 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. אין שום בעיה לעבוד עם הטאבלט הזה, אבל הוא לא מאוד מהיר וכדאי לשים לב שלא מדובר במכונת משחקים. האקטיב פרו גם כולל אפשרות לשילוב סים וחיבור אינטרנטי בכל מקום.
מצלמה: טאבלט הוא לא המוצר האידיאלי להשתמש בו לצילום, אבל עדיין הוא מגיע עם מצלמה. יש כאן מצלמה ראשית של 13 מגה פיקסל עם כפתור פיזי להפעלה וצילום, מה שעוזר לתפעל את האופציה הזאת בתנאי שטח. תוצאות הצילום באיכות בינונית ויש גם מצלמת סלפי 8 מגה פיקסל.
סוללה: הסוללה מגיעה בקיבולת 7600 מיליאמפר/שעה וניתן לטעון את הטאבלט באמצעות מחבר USB-C או ישירות מחיבור הטעינה POGO הקיים בתחתית המכשיר. מה שמעניין באקטיב פרו, שניתן לפרק את גב הטאבלט ולשלוף את הסוללה שלו ולהחליפה באחרת. מדובר בפתרון שהיה נפוץ עד לפני מספר שנים בסמארטפונים, אבל נעלם מהעולם, כאשר המכשירים הפכו לדקים ועשויים מחתיכה אחת.
מחיר: 3,600 שקל
בשורה התחתונה, האקטיב פרו הוא טאבלט שבא לפנות לצרכנים המחפשים פתרון למוצר מוקשח, שיתאים להם עבור שימושי שטח, מבלי שיפחדו שיגרמו נזקים למכשיר שלהם. במקרה הזה, סמסונג מציעה מוצר מתאים, שכולל גם עט מגע. מצד שני, מדובר בטאבלט יקר, שהיה אפשר לצפות שסמסונג תשלב יותר נפח אחסון ויותר זיכרון עבודה.