בעוד שוואווי נמצאת במאבק מול נשיא ארה”ב, בניסיון להמשיך להיות רלוונטית במערב, בחודשי הקיץ נחת בישראל ה-Y9 Prime 2019. מדובר בסמארטפון המיועד לשוק הביניים התחתון מבחינת המחיר שלו. זהו מכשיר שעדיין נהנה ממערכת ההפעלה אנדרואיד מבית גוגל עם כל האפליקציות והיתרונות שלה, כך שוואווי עדיין יכולה לנסות לשמור על הרלוונטיות שלה איתו.

עיצוב: ה-Y9 מגיע עם גוף פלסטיק בצבעים מבריקים. במקרה שלי כחול ויש גם גרסה ירוקה ושחורה. הגב של המכשיר הוא כחול מנצנץ, כאשר חלק ממנו מגיע בצבע כחול מעט כהה יותר, הנותן מראה המזכיר את הפיקסל 3 של גוגל. כמו רוב הסמארטפונים היום, גם הדגם הזה מגיע עם שוליים דקים, אבל כאן אתם לא תמצאו מגרעת (Notch), אלא מצלמה קדמית נשלפת, המאפשרת ליהנות ממסך שלם. המקום בו מרגישים את היתרון של היעדר מגרעת הוא בעיקר בצפייה בנטפליקס, המספקת תמונה על כל המסך, כך שבמכשיר הזה, פתאום מרגישים כאילו המסך נפתח.
המשקל של ה-Y9 עומד על 196 גרם, שזה לא מעט, כאשר היחס גוף מסך עומד על 84.3%, שזה אומר הרבה מסך, פחות שוליים.
מסך מלא בלי מגרעת ומצלמת סלפי נשלפת

מסך: וואווי ציידה את הסמארטפון שלה במסך בגודל 6.59 אינץ’. מדובר במסך גדול המאפשר ליהנות ממנו בצפייה בסרטים או קריאה. הרזולוציה עומדת על 1080 על 2340 פיקסלים. זוהי לא חדות או עושר צבעים הכי טובה שראיתי בקטגוריה. בצפייה בסרטים, מרגישים שלא מדובר במסך איכותי. צריך לזכור, ביחס למחיר, אין הרבה סיבות להתלונן.
ממשק: אין הרבה הפתעות בממשק של וואווי עם אנדרואיד פאי (9) עליו מולבשת המעטפת של החברה – EMUI 9.0.1. וואווי מציעה כבר תקופה מסוימת אופציה למגירת אפליקציות, כמו במכשירי אנדרואיד רבים אחרים. סגירת האפליקציות אגרסיבית ב-EMUI, אבל לפחות במהלך הבדיקה שלי, אחרי קצת שינויים בהגדרות, האפליקציות רצו ללא בעיה.
חומרה: ה-Y9 הוא לא סמארטפון מהיר, אבל הוא גם לא איטי. אם אתם קונים אותו, אתם יכולים להירגע שהאפליקציות ירוצו לכם ללא שום בעיה, אבל לפעמים נתקלתי פה ושם בגמגומים וזמן הפתיחה של האפליקציות הוא לא חלק. המעבד הוא מסוג Kirin 710F עם 4 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה ואפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. סורק טביעת האצבע ממוקם בגב המכשיר והוא מגיב בזריזות. הבלוטות’ הוא 5.0, הרמקול בודד, סביר בעוצמה שלו, אבל לא הכי חזק שנתקלתי בו. הוא מספיק לצפייה בסרטונים בבית.

צילום: וואווי מתגאה כאן במצלמת סלפי קדמית נשלפת, המגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.0. אם אתם מפחדים שהמצלמה תתקלקל, בגלל החלקים המכניים, בוואווי מספרים שהמנגנון הזה יחזיק מעל 100,000 חזרות. תוצאות הצילום של המצלמה הזאת בינוניות ומטה, כל צילומי הסלפי, לא משנה באילו תנאי תאורה צולמו, יצאו באיכות נמוכה.
לסמארטפון של וואווי 3 עדשות בגב המכשיר. חיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8, חיישן 8 מגה פיקסל עם זווית רחבה של 120 מעלות וחיישן 2 מגה פיקסל לצילום עומק. כמובן שכמו סמארטפונים רבים אחרים, וואווי ציידה את המכשיר שלה ביכולות AI לזיהוי מצבי צילום בצורה אוטומטית. כל זה עדיין לא עוזר למצלמה הזאת להיות מספיק טובה. אין חדות כמעט אף פעם, התמונות רועשות והן יספקו בעיקר משתמשים בסיסיים עבור העלאות לרשתות החברתיות. צילום לילה אם שאלתם, ממש לא טוב. אגב, למרבה הפלא, יש יכולת דיוקן/בוקה בו הרקע מטושטש מאחורה. דווקא כאן התוצאות לא כאלו גרועות.
סוללה: ה-Y9 מגיע עם סוללה גדולה בקיבולת 4000 מיליאמפר/שעה בלי טעינה מהירה, אבל עם מחבר USB-C. בכל מקרה, למרות שאין טעינה מהירה, אין לכם מה לדאוג, כי הסוללה הזו החזיקה אצלי משעה שבע בבוקר ועד חצות ועוד נשארו כ-30% אנרגיה.
מחיר: 1,200 שקל
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-Y9 Prime 2019 הוא אולי לא הסמארטפון המצטיין בקטגוריה ויש כאלו המציעים תמחור זול ממנו, אבל הוא כן נעים לשימוש, יש לו מצלמת סלפי נשלפת, מסך ללא מגרעת וסוללה חזקה המהווה פתרון לא רע מצד וואווי.
עוד כתבות:
סקירה: שיאומי Mi A3 – סמארטפון עם חוויית אנדרואיד נקיה ב-900 שקל
סקירה: ה-Q60 של LG עולה 860 שקל. שווה את הכסף?
סקירה: P30 לייט – המתחרה של וואווי בשוק מכשירי הביניים