שיאומי מציעה סמארטפונים בטווחי מחירים רחבים מאוד, לפעמים כאלו באזור ה-3,000 שקל ולפעמים באזור ה-1,000 שקל. ה-Redmi Note 9S אשר הושק לאחרונה בארץ, שייך לקטגוריה הזולה, כאשר הוא חלק ממותג ה-Redmi של החברה המנסה להציע תמורה טובה למחיר.

עיצוב: ה-Note 9S לא נראה זול במבט ראשון, הוא עשוי פלסטיק עם מראה מתכתי עם פינות קמורות, אשר הגיע אליי בצבע כחול מבריק (יש גם שחור ולבן). למרות שהמכשיר יפה, הוא מרגיש פלסטיקי והוא ממש ממש כבד – 209 גרם. המשקל הזה הוא כתוצאה מהמסך הגדול והסוללה הענקית.
מסך: שיאומי אוהבת מסכים גדולים ובאופן כללי, יצא שהסמארטפונים הזולים מגיעים עם מסכים ענקיים. מדובר במכשיר הכולל מסך בגודל 6.67 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים ובטכנולוגיית LCD. לצערי לא מדובר במסך איכותי יותר כמו AMOLED, מצד שני המסך הזה לא רע בכלל, הוא חד יחסית, הצבעים נראים טוב (ביחס לקטגוריה) ואם תוסיפו לזה את הגודל שלו, אפשר ממש ליהנות ממנו. מה שכן, היה נחמד לקצת יותר תאורה אחורית. למסך זכוכית מסוג גורילה גלאס 5 האמורה לשמור עליו. יחס הגוף מסך עומד על 91%, מה שאומר שוליים דקים ומצלמת סלפי בצורת טיפה, שלא מפריעה יותר מדי.

שיאומי Redmi Note 9S: אנדרואיד 10, סורק אצבע צידי ומצלמת 48 מגה פיקסל
ממשק: מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 10 עם מעטפת של שיאומי – MIUI 11. שיאומי עדיין מתעקשת לסגור אפליקציות ברקע בצורה ברוטאלית וצריך לזכור לבטל את האופציה הזאת באופן ידני עבור כל אפליקציה שחשובה לכם הפעילות הקבועה שלה. חוץ מזה, הממשק עושה את העבודה ועובד בצורה תקינה.
חומרה: את הפשרה במחיר אתם תרגישו בביצועים, הסמארטפון הזה מגמגם לעיתים רבות ואפילו קופא. הביצועים האלו לאחר תקופה קצרה של שימוש ולא שבועות ארוכים, מה שלא מצביע באופן חיובי על הביצועים שלו לאורך זמן. מדובר במעבד סנפדרגון 720G של קוואלקום, כאשר הגרסה שאני סקרתי הייתה עם 6 גיגה זיכרון עבודה ויש גם גרסה של 4 גיגה. נפח האחסון עומד 128 גיגה, כולל אפשרות הרחבה. נתקלתי פעמים מסוימות בעוצמת שמע לא מספיק גבוהה בשיחות. הדבר הזה לא היה קבוע, אבל חזר על עצמו.

מנגנון טביעת האצבע משולב על צד המכשיר בכפתור ההפעלה. אני לא ממש אוהב את המיקום הזה, כי האצבע שלי פעמים רבות פספסה אותו, אבל רוב הזמן התגובה שלו היתה טובה. היה עדיף למקם את סורק טביעות האצבע בגב המכשיר. נחמד שאפשר למצוא כאן שקע אוזניות 3.5 מ”מ, אבל הרמקול הבודד של המכשיר צריך מעט יותר ווליום.
מצלמה: ל-9S יש בגב המכשיר מצלמה עם 4 חיישנים: 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8, חיישן 8 מגה פיקסל F2.2 לצילום רחב, חיישן 5 מגה פיקסל F2.4 לצילום מאקרו וחיישן 2 מגה פיקסל F2.4 לצילומי עומק. המצלמה מפתיעה לטובה וקשה להאמין שמדובר בסמארטפון עם אותו תג מחיר. בשמש ובחוץ המצלמה מציעה תמונות מוצלחות, אפילו חדות, אבל ברגע שעוברים למקומות סגורים עם תנאי תאורה פחות מושלמים, אנחנו רואים שה-9S כבר לא מספק אותן תוצאות. כל עוד החדר מואר היטב, התמונות מקבלות מעט מעט גירעון במקומות מסוימים. בצג הסמארטפון אתם לא תראו את החסרונות האלו. צילומי לילה נראים רע.
מצלמת הסלפי 16 מגה פיקסל מגיעה עם מפתח צמצם F2.5. מדובר במצלמה בינונית ומטה עם תמונות לא ממש חדות, אבל גם לא תבחינו בזה על מסך הסמארטפון.
שיאומי Redmi Note 9S: סוללה ליום וחצי
סוללה: הסוללה מצוינת ומגיעה בקיבולת גדולה מאוד של 5020 מיליאמפר/שעה. הסוללה החזיקה לי משעה שבע וחצי בבוקר ועד חצות, כאשר נשארו לי עוד 38% אנרגיה (זמן מסך של 5 שעות ו-20 דקות). בתוך רבע שעה של טעינה קיבלתי 15% אנרגיה ובתוך חצי שעה 31%. הדבר התבצע באמצעות המטען המגיע בערכה, זה עובד במצב רגיל על 15 וואט, אבל גם יכול להגיע ל-22.5 וואט. הטעינה עצמה אמורה להתבצע על 18 וואט.
מחיר: 1,150 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, סמארטפונים הנמכרים בטווח המחיר של 1,000 שקל לעיתים רבות מאכזבים, אבל ה-Redmi Note 9S של שיאומי הצליח להפתיע אותי לטובה בהרבה מובנים, כי בכל התקופה שהסתובבתי איתו, לא הרגשתי שאני מסתובב עם סמארטפון זול, אלא עם משהו הרבה יותר טוב. יש ל-Note 9S הרבה פשרות, אבל גם הרבה נקודות חוזק שמתעלות על החסרונות.