לפטופים

סקירה: אסוס ZenBook UX425J – לפטופ 14 אינץ’ במשקל 1.3 ק”ג

ה-ZenBook UX425J הוא לפטופ בעל מסך 14 אינץ' של אסוס המנסה לפנות לקהל הרחב עם חומרה שתתאים כמעט לכל אחד ובמחיר לא גבוה מאוד, לצד עיצוב מוצלח ומשקל קל

סדרת ה-ZenBook הוותיקה קיבלה דגם חדש – UX425J. מדובר בלפטופ המנסה לפנות לקהל הרחב עם חומרה שתתאים כמעט לכל אחד ובמחיר לא גבוה מאוד, לצד עיצוב מוצלח ומשקל קל.

אסוס ZenBook UX425J. צילום צחי הופמן

עיצוב: אסוס מצליחה לשמור על העיצוב של סדרת ה-ZenBook תקופה ארוכה והוא עדיין נראה מוצלח ואלגנטי. מדובר בלפטופ קל – 1.13 ק”ג בעובי של 13.9 מ”מ, אשר עדיין כולל מספר רב של חיבורים (הרחבה בהמשך). אני קיבלתי את ה-UX425J בצבע אפור-כסוף, כאשר הוא עשוי כולו ממתכת ונותן תחושה יוקרתית. אסוס מבטיחה שהלפטופ שלה הוא בעל עמידות צבאית – MIL-STD810G. זה לא אומר שהלפטופ הזה מוקשח ומוכן לעבודה במדבר, אבל הוא כנראה ישרוד נפילה מגובה מטר ותנאי חום קיצוניים, אבל אל תנסו את זה אם אתם לא חייבים.

אסוס ZenBook UX425J. צילום צחי הופמן
אסוס ZenBook UX425J. צילום צחי הופמן

אסוס ZenBook UX425J – זיהוי פנים לפתיחת המחשב   

מסך: ה-UX425J  מתגאה במסך בגודל 14 אינץ’ ברזולוציית Full HD בטכנולוגיית IPS ותאורה אחורית של 400 ניט. עוצמת התאורה האחורית לא מספקת, היא הייתה גבולית מבחינתי כאשר ישבתי לעבוד במרפסת. הרזולוציה עצמה טובה והמסך חד, אבל היה נחמד אם הצבעים היו קצת יותר עשירים. מדובר במסך בציפוי מט, אשר נועד למנוע השתקפות.

המסך מגיע עם שוליים דקים ויחס גוף מסך מוצלח של 90%, מה שאפשר לאסוס להכניס בלפטופ קומפקטי מסך 14 אינץ’. המסך הוא בפורמט 16:9, כאשר אסוס הצליחה להטמיע בשול העליון הדק מצלמה לשיחות וידיאו בטכנולוגיית 3D IR HD, המאפשרת לשחרר את נעילת המחשב באמצעות זיהוי הפנים (טכנולוגיית ווינדוס Hello). אגב, האופציה הזאת עבדה היטב ויהיה נחמד למצוא אותה בכל לפטופ שנמכר היום.

מצלמת 3D IR. צילום צחי הופמן

מקלדת ועכבר: המקלדת עצמה נוחה, לא מספיק מרווחת, אבל לא היה לי בעיה להקליד איתה. כמו כן, היא גם כוללת תאורה אחורית. משטח העבר מצופה זכוכית והוא יחסית גדול, אבל התחושה בו הייתה חלקה ולא מספיק נעימה לשימוש.

אסוס שילבה כאן את ה-NumberPad אשר הופך את משטח העכבר לאזור יעודי לספרות. זה מתבצע בלחיצה על אייקון במשטח. מאותו רגע נדלקת תאורה אחורית של ספרות, המאפשרת בנגיעה עליה לבצע את ההקלדה. זה פתרון נחמד, שיקרוץ לחלק מהמשתמשים.

משטח ה-NumberPad. צילום צחי הופמן
משטח ה-NumberPad. צילום צחי הופמן

חומרה: החומרה שהגיעה ביחידה שאני בדקתי כללה מעבד אינטל i7 דור 10 עם רק 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 512 גיגה מסוג SATA 3 M.2 SSD. הכרטיס גראפי הוא של אינטל – UHD Graphics 620, בלוטות’ 4.2 ו-WiFi בגרסת 802.11AC. כפי שאפשר להבין, מדובר במחשב עם חומרה לא רעה, שלא מתחמם יותר מדי וגם הציג ביצועים טובים, לא נתקע ולא גמגם, אבל אני כבר הייתי משקיע ברכישה של גרסה עם 16 גיגה זיכרון עבודה, למען השקט הנפשי לעבודה בעתיד.

אסוס אומנם מתגאה שהרמקולים הם מתוצרת הרמן קרדון, אבל הצליל שהם מספקים בינוני, חלש ולפעמים ממש קשה להקשיב להם בצורה ברורה, פשוט בגלל שהם חלשים.

אסוס ZenBook UX425J. צילום יח"צ
אסוס ZenBook UX425J. צילום יח”צ

חיבורים: מבחינת חיבורים, אסוס שילבה כמעט כל מה שצריך: 2 חיבורי Thunderbolt 3 USB-C (אחד מהם לטעינה) וחיבור בודד USB 3.2 Gen 1 Type A  – במקרה הזה הייתי שמח לקבל שני חיבורים. בנוסף, יש כאן יציאת HDMI וקורא כרטיסי מיקרו SD. אגב, אין כאן חיבור 3.5 מ”מ, אבל אסוס מצרפת לערכה מתאם כזה מ-USB-C.

סוללה: הטעינה מתבצעת באמצעות מטען קומפקטי ומחבר USB-C. זמן העבודה של הסוללה עומד על כ-3 שעות ו-40 דקות, בהגדרות ביצועים גבוהים עם תאורה אחורית מלאה.

מחיר: 4,800 שקל

בשורה התחתונה, ה-ZenBook UX425J הוא לפטופ שנראה טוב, קל יחסית, בעל מסך 14 אינץ’ וחומרה שתספיק לרוב המשתמשים שצריכים לעשות שיחות זום וללמוד מהבית, לצד גלישה באינטרנט ועבודה במעבד תמלילים. יש כאן את כל החיבורים שצריך, אבל המסך מעט מתקשה לעמוד באור שמש בעבודה במרפסת, הרמקולים חלשים וכדאי לרכוש את הגרסה עם 16 גיגה זיכרון עבודה, כך שהמחשב הזה יספק ביצועים טובים לאורך זמן.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Dell Latitude 9510 – לפטופ עסקי עם חיישן קירבה

סקירה: אייסר Swift 5 – לפטופ שתרצו להחזיק בידיים שלכם

סקירה: Ergonomic Desktop – המקלדת הארגונומית של מיקרוסופט

תגובה אחת

  1. סקירה טובה, חבל שאין תמונה או תיאור מפורט יותר של המטען הקומפקטי. האם הוא מגיע בנוי מ 2 חלקים (ספק כוח עם כבל וכבל נוסף)?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: