חברת Dell ממוקדת מאוד בשוק העסקי בישראל. ברבעון הראשון של השנה, היא מכרה קרוב ל-19,000 לפטופים עסקיים, לעומת כ-8,500 לפטופים לצרכנים (על-פי נתוני IDC ישראל). סדרת ה-Latitude של Dell מיועדת לקהל העסקי, כאשר הדגם החדש שלה – 9510, אמור לעזור לה להמשיך לבסס את מעמדה בקרב קהל זה, למרות שהלפטופ הזה מיועד בקלות גם לצרכנים פרטיים ולא רק לאנשי עסקים אפרוריים.

עיצוב: ה-9510 הוא לפטופ 2 ב-1. מה הכוונה? שהוא הופך גם לטאבלט, כאשר מקפלים את המסך לגב המקלדת. התצורה הזאת מאפשרת לעבוד עם הלפטופ גם כטאבלט, אבל בצורה קצת מגושמת וכבדה. מה שכן, יש מצב אוהל, המאפשר להניח את הלפטופ עומד על השולחן, כאשר המסך קרוב יותר וזאת אופציה טובה להציג דברים על המחשב. מכיוון שמדובר במסך מגע, לא צריכים את המקלדת בשביל לתפעל אותו.
ה-9510 עשוי כולו מאלומיניום כסוף מוברש. הלפטופ הזה נראה טוב ויוקרתי. הוא שוקל 1.4 ק”ג, שזה הרבה עבור טאבלט וגם לא מעט עבור לפטופ, אבל עבור מחשב עם מסך 15 אינץ’ זה בסדר גמור.
מסך: הלפטופ הזה לא מושלם, אבל המסך מגע הוא תענוג. מדובר במסך 15 אינץ’ בגוף של 14 אינץ’ עם שוליים דקיקים. המסך מצופה זכוכית מבריקה ואיכות תצוגה מצויינת ועשירה בגוונים, שפשוט כיף לעבוד איתו. הרזולוציה היא Full HD והתאורה האחורית היא 400 ניט. רוב זמן השימוש שלי, למרות שמאחורי יש חלון גדול, לא הייתה לי בעיה לעבוד איתו מבחינת השתקפות.

מקלדת ועכבר: המקלדת נוחה וכוללת תאורה אחורית, כאשר התחושה ש-Dell מעט דחסה אותה, עבור שני הרמקולים הממוקמים בצדדים שלה. בכל מקרה, התנועה של הכפתורים מספיק טובה ומשטח העכבר מגיב בצורה מדוייקת. מה שגם נחמד, שלא צריך לבצע שילובי כפתורים בשביל לשלוט בווליום או בתאורה האחורית של המסך. לחיצה בודדת על הכפתור היעודי תבצע את המטלה.
Dell 9510 : חיישן קירבה לנעילה ופתיחה אוטומטית
חומרה: ה-9510 מצויד במעבד i7 של אינטל דור 10 עם 16 גיגה זיכרון עבודה, נפח אחסון של חצי טרה וכרטיס גראפי של אינטל. המחשב הזה מגיב מעולה ובמהירות, אבל הוא פחות יתאים למי שמחפש שימושים גראפיים. מה שמפתיע שזמן ההפעלה של המחשב (עד למסך ה-Login של ווינדוס) ארוך יחסית ועומד על כ-43 שניות. בחלק העליון של המסך ממוקמת מצלמה, כאשר ישנה גם אפשרות לרכוש תריס עבורה. דבר העוזר לשמור על פרטיות.
מבחינת חיבוריות, ניתן למצוא כאן WiFi 6 לחיבור מהיר יותר, בלוטות’ 5.1 עדכני ומודם סלולרי דור 4 ודור 5. מבחינת החיבוריות, אין בעיה לעבוד עם הלפטופ הזה במהירות בכל מקום.

אופציה שממש אהבתי ועבדה רוב הזמן טוב היא ה- Express Sign-In, זאת מזהה באמצעות חיישן קירבה את המשתמש ואם הוא זז טיפה אחורה עם הכסא שלו מהלפטופ, הווינדוס ננעל. היכולת הזאת עובדת באמצעות טכנולוגיית Context Sensing של אינטל וגם ווינדוס Hello של מיקרוסופט, אשר תפתח את נעילת המחשב. במצב הזה, בעצם לא צריך לגעת במחשב והוא ישר נפתח שמתקרבים אליו. האופציה הזאת כמעט תמיד עבדה לי טוב, הבעיה שהיו מקרים שהשארתי את הלפטופ בשולחן שלי, לא נעלתי אותו ולאחר כמה דקות שחזרתי, הוא לא ננעל. אני לא יודע אם זאת בעיה ספציפית ביחידה שקיבלתי, אבל מי שעובד במשרד ולא רוצה שיעשו לו פיגוע פייסבוק או יסתכלו בחומרים אחרים שלו, כדאי שיבדוק מספר רב של פעמים את היכולת הזאת, לפני שהוא סומך על האופציה הזאת במאה אחוז.
יכולת אחרת ב-9510 היא תוכנת אופטימייזר של Dell, המשפרת את הביצועים של המחשב עד 12%, באמצעות למידה של התוכנות בהן משתמשים לעיתים תכופות.
Dell 9510: רמקולים חזקים והרבה חיבורים
הרמקולים הממוקמים בשני צידי המקלדת, הם חזקים וברורים, אבל גם קצת מתכתיים. גם כאן לפעמים נתקלתי בבעיות, שלא ברורות לי אם הן קשורות ליחידה שקיבלתי. לפעמים היו לי בעיות לשמוע צלילים דרך אפליקציית דיסקורד או שבאפליקציית נטפליקס שמעו רק את הסאונד רקע ולא את הדיבורים. הצליל מהדפדפן היה בסדר.
חיבורים: מבחינת חיבורים, יש כאן חיבור USB-A 3.2 בצד השמאלי וחיבור אוזניות, כאשר בצד הימני ממוקמים שני חיבורי Thunderbolt 3, יציאת HDMI 2.0 וקורא כרטיסי מיקרו SD.
סוללה: הצלחתי להוציא מהלפטופ הזה 5 שעות עבודה, כאשר הוא רוב הזמן עבד על תאורה אחורית מלאה, הגדרות ביצועים גבוהים, חיבור אלחוטי לאינטרנט ובחלק מהזמן גם חיבור לאוזניות בלוטות’.
מחיר: 7,775 שקל
בשורה התחתונה, ה-Latitude 9510 הוא לפטופ מוצלח, הוא נראה טוב (אלומיניום כסוף מוברש), מסך גדול (15 אינץ’) בגוף קטן ומשקל סביר המאפשר להתנייד עם המחשב הזה בקלות בתיק. איכות המסך מצוינת והרמקולים חזקים. הבעיה שמשהו ביחידה שהייתה אצלי הרגיש לא אפוי, זמן הפעלה ארוך מאוד וחוסר אחידות בחיישן הקירבה.