כללי

סקירה: מסך מחשב קעור של פיליפס – 325E1C

ה-325E1C הוא מסך בגודל 31.5 אינץ' מבית פיליפס, המגיע בעיצוב קעור, רזולוציית 2K ותג מחיר של 1,300 שקל

חברת MMD העומדת מאחורי מותג מסכי המחשב פיליפס, מציעה למכירה בארץ את דגם ה-325E1C, מסך השייך לסדרת E1 של החברה, אשר מתמקדת בין היתר בעיצוב. המסך עצמו נמכר במחיר נוח של 1,300 שקל, כאשר הוא מגיע בגודל 31.5 אינץ’ וברזולוציית 2K.

פיליפס 325E1C. צילום צחי הופמן
פיליפס 325E1C. צילום צחי הופמן

עיצוב ותפעול: מסך קעור עם רגלית מלבנית

פיליפס בחרה בעיצוב מעניין עבור ה-325E1C. המסך אומנם כולל שוליים דקים בחלק העליון ובשני הצדדים, אבל מה שמיוחד כאן, הוא הבסיס של הרגלית, זאת בנויה בצורה מלבנית, כאשר השטח הפנימי שלה ריק. כתוצאה מהעיצוב הזה, אפשר להניח באזור הזה את הסמארטפון או חפצים שלא רוצים שיאבדו, כאשר במקרה שלי, האזור הזה מחזיק בצורה יציבה את הלפטופ. מלבד זה, מדובר במסך קעור ביחס רוחב-גובה של 16:9, אשר מספק אפקט מגניב מבחינת המראה. כמו כן, אפשר למצוא בגב המכשיר תעלה לסידור הכבלים. הגב עצמו עשוי מפלסטיק שחור מוברש. מה שחסר בעיצוב היא האפשרות להגביה או להנמיך את המסך, בפיליפס בחרו רק באפשרות של שינוי זווית הצג. החיסרון הזה יכול להפריע לחלק מהמשתמשים, אשר אוהבים שהמסך שלהם ימוקם בגובה שונה מזה שפיליפס בחרה כאן.

מבחינת תפעול, אין כאן הפתעות מיוחדות, בחלק הימני התחתון קיימים 5 כפתורים פיזיים, להפעלה וכיבוי המסך וגם לשינוי ההגדרות. התפריטים עצמם נראים מיושנים ולא נעימים לעין, פיליפס הייתה יכולה טיפה להתאמץ כאשר היא עיצבה את הממשק המיושן הזה.

פיליפס 325E1C. צילום יח"צ
פיליפס 325E1C. צילום יח”צ

תצוגה: מסך בגודל 31.5 אינץ’ ברזולוציית 2K

ה-325E1C הוא מסך LCD המגיע בגודל 31.5 אינץ’ במראה קעור, אשר מספק תחושה מסוימת של תמונה המקיפה את המשתמש מהצדדים. את האפקט הזה מקבלים בצורה מלאה, בעיקר במצב בו המסך יחסית קרוב לפנים.

הרזולוציה של ה-325E1C עומדת על 1440 על 2560 פיקסלים (2K) עם קצב רענון תמונה של 75 הרץ וזמן תגובה של 4 מילי שניות. למסך הזה טכנולוגיית Ultra Wide-Color המספקת טווח צבעים רחב עם תמונה בהירה וטכנולוגיה אחרת בשם SmartContrast מבית פיליפס, המנתחת את התוכן המוצג ומתאימה את הצבעים באופן אוטומטי. כמו כן, הטכנולוגיה הזאת בודקת את התאורה האחורית בכדי לשפר באופן דינמי את הניגודיות. כל היכולות האלו מאפשרות ליהנות מתמונה המותאמת לתוכן, מבלי להתעסק באופן ידני בהגדרות. התמונה עצמה עשירה בצבעים עם גוון מט, כאשר השחור עצמו לא מאוד עמוק, בהתאם למגבלות של טכנולוגיית ה-LCD. בעבודה עם מסמכים מקבלים תמונה חדה, נעימה לעין, המאפשרת לעבוד זמן רב.

עוד נושא בו מתמקד המסך הוא בריאות העיניים. כאן פיליפס מציעה טכנולוגיית Flicker Free, בה מיושם פתרון לוויסות הבהירות ולצמצום ההבהוב עבור צפייה נוחה יותר. טכנולוגיה אחרת פועלת במצב LowBlue המפחיתה את האור הכחול באורך גל קצר. מדובר בפתרון דומה הקיים כבר תקופה ארוכה בסמארטפונים או בווינדוס 10 במחשב, החיסרון במקרה של פיליפס, הוא שצריך להפעיל ולכבות אותו ידנית. לטעמי השימוש בו באור יום סתם פוגע בתמונה, בעוד שבלילה ההשפעה שלו יותר קריטית למשתמש. כמו כן, גם ככה אני משתמש במצב תאורת לילה בווינדוס 10, כך שלא מצאתי סיבה להשתמש בפתרון של פיליפס.

פיליפס 325E1C. צילום יח"צ
פיליפס 325E1C. צילום יח”צ

השימושים שלי במחשב מתמקדים יותר בעבודה עם מעבד תמלילים, טבלאות, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים ופחות במשחקים, אבל עדיין כדאי לציין שפיליפס שילבה כאן את טכנולוגיית FreeSync של AMD המציעה קצב רענון תמונה מהיר וחלק עם זמן תגובה מהיר. בנוסף, קיים כאן מצב משחק SmartImage המספק גישה למספר פרופילים עבור משחקים. למשל, פרופיל FPS המשפר את הגוונים הכהים במשחקים, פרופיל Racing המתאים את התצוגה לזמן תגובה מהיר ולצבעוניות גבוהה וגם פרופיל RTS בו מופעלת ההגדרה SmartFrame, המספקת הדגשה של אזור מסוים במשחק. כמו כן, קיימים שני פרופילים להגדרה אישית.

חיבורים: אין מספיק

פיליפס חסכה בחיבורים הקיימים בדגם הזה, קיימת כאן רק כניסת HDMI 1.4 בודדת, DisplayPort 1.2 וגם VGA. אין כאן חיבור USB. מה שנחמד, שהספק שולב בתוך המסך.

מחיר: 1,300 שקל (לגודל 31.5 אינץ’)

בשורה התחתונה, ה-325E1C מגיע בגודל 31.5 אינץ’, הוא מספק תחושה בה התמונה מעט עוטפת את המשתמש בזכות המראה הקעור, כאשר הוא גם מציע רזולוציה גבוהה, איכות תמונה טובה ומספר טכנולוגיות שהופכות בו את השימוש לנוח.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: מסך מחשב בגודל 34 אינץ’ – WN650-W של LG

סקירה: AOC Q27T1 – מסך מחשב בעיצוב פורשה

Dell השיקה מסכי מחשב לשיחות ועידה

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: