פחות משנה עברה מאז השקתו של ה-Mi Smart Band 5, מה שלא מנע משיאומי להשיק לא מזמן את הדור חדש והמשודרג לאחד הצמידים החכמים הפופולאריים שיש בשוק. ענף הצמידים החכמים מוצף בדגמים לא יקרים, אשר מציעים לכל אחד ליהנות מפתרון נגיש של שעון, מד צעדים וחיבור לסמארטפון על פרק כף היד. ב-Mi Smart Band 6 שיאומי עבדה על שדרוג המסך, בשביל להצדיק את הגרסה החדשה.

עיצוב: עמיד למים – שיאומי Mi Smart Band 6
המראה של ה- Mi Smart Band 6 לא השתנה, לפחות לא עד שהמסך נדלק. הצמיד יושב בצורה נוחה על היד והוא מגיע באריזה בצבע שחור, כאשר ניתן לרכוש רצועות ב-5 צבעים שונים, כמו: שנהב, זית, צהוב, כתום וכחול. הוא עמיד למים עבור שחייה בבריכה או בים עד לעומק 50 מטר (5ATM).

מסך: המסך גדל בצורה משמעותית – שיאומי Mi Smart Band 6
בדגם החדש, שיאומי נפטרה מכפתור המגע, מה שאפשר לה למתוח את המסך לכל האורך ולקבל צג בגודל 1.56 אינץ’ לעומת 1.1 אינץ’ בדור הקודם, כאשר הצמיד עצמו לא גדל. זהו שיפור משמעותי, שגם הופך את חווית השימוש וגם את המראה של הצמיד לעדכני ויפה יותר. המסך הצבעוני מגיע בטכנולוגיית AMOLED המספקת צבעים עשירים וגם מאפשרת לצפות בתצוגה באור שמש ישיר (450 ניטים). הבעיה, שהתצוגה הזאת נראית היטב באור שמש ישיר רק שמעלים את עוצמת התאורה האחורית למקסימום ואת זה צריך לבצע באופן ידני דרך ההגדרות, בכל פעם. זה לא ממש נוח וחבל ששיאומי כבר לא משלבת חיישן תאורה שיבצע את המטלה הזאת בעצמו. המסך מגיע ברזולוציה של 152 על 486 פיקסלים.

ממשק: תמיכה חלקית בעברית – שיאומי Mi Smart Band 6
קשה לייצר חוויית ממשק מספיק טובה בצג כזה קטן, למרות שיש מאמצים של שיאומי להפוך אותה למספיק נגישה וצבעונית. זה בעיקר אומר שיטוט ארוך בין עמודי תפריטים, כשרוצים למצוא משהו. אם אתם גם ככה רק משתמשים בצמיד לחיווי על השעה, קריאת הודעות ואולי ניטור צעדים או שינה. אתם לא תצטרכו להתאמץ יותר מדי והממשק יספק לכם את העבודה בצורה קלה. עבור שאר האופציות, אתם תמצאו את עצמכם מנווטים קצת יותר מדי בין העמודים.
מבחינת עברית, הממשק עדיין לא גויר לעברית וכרגע הוא באנגלית. כשקיבלתי את ה- Mi Smart Band 6 לסקירה, הוא הציג התראות ממסרונים, וואטסאפ או טלגרם בעברית הפוכה. בימים האחרונים, הוא כבר הציג את תוכן ההודעות בעברית בצורה תקינה, כך שאין בעיה לקרוא אותן, אבל משום מה, שם האדם השולח לא הופיע בצורה ברורה. כמו כן, בשיחה מזוהה שם האדם הופיע בצורה הפוכה. כל הבעיות האלו אמורות להיפתר עם עדכוני גרסה.

ספורט ובריאות: ניטור דופק בפעילויות – שיאומי Mi Smart Band 6
מבחינת יכולות כושר ובריאות, ה- Mi Smart Band 6 תומך ב-30 מצבי ספורט שונים: סגנון חופשי, רכיבה על אופניים, הליכה, שחייה בבריכה, רכיבת פנים, יוגה, חבל קפיצה, HIIT, כדורסל וריקוד. בנוסף, הצמיד גם יודע לזהות 6 פעילויות באופן אוטומטי ולבצע ניטור שלהן (ריצה בחוץ, מכשיר ריצה, מכשיר חתירה, אליפטיקל, הליכה ורכיבה על אופניים), אבל הפעלת האופציה הזאת תפגע בזמן הסוללה.
מד הדופק מספק תוצאות לא רעות עבור מוצר בתג המחיר הזה, רוב הזמן במהלך ריצה הוא היה באזור של הדופק האמיתי (בהשוואה לרצועת דופק של גרמין). מדובר בנתונים שיספקו רצים חובבים או אנשים שיוצאים לג’וגינג בערב. מה שגם מפתיע לטובה, היא היכולת של הצמיד לזהות את המרחק, בין היתר על סמך הצעדים. בהשוואה שלי בזמן ריצה ללא סמארטפון, לשעון GPS של גרמין, הנתונים היו קרובים מאוד. כדאי לשים לב, שאין ל-Mi Smart Band 6 התקן GPS, עבור מי שמחפש מוצר לניטור פעילויות ספורט מהסוג הזה. מבחינת שיאומי, הניטור של הריצה אמור להתבצע ביחד עם הסמארטפון.
לצמיד גם יכולת למדוד את רמת החמצן הרווי בדם SpO2. זה הציג לי משום מה תוצאות שונות בכל פעם. כמו כן, יש כאן גם ניטור שינה, ניטור מחזור חודשי (לנשים), ניטור לחץ נפשי ותרגול נשימה נכונה.
סוללה: 9 ימי עבודה – שיאומי Mi Smart Band 6
שיאומי מבטיחה זמן עבודה ארוך של 14 יום, אבל זה כנראה יעבוד עם מצב חיסכון באנרגיה. אני הצלחתי להגיע ל-9 ימי עבודה, שזה מרשים מאוד. מה שמאפשר לנסוע לטיול, מבלי לחשוש שהסוללה תגמר לאחר מספר ימים. בדומה לדור הקודם, גם כאן מדובר במטען עם מחבר מגנטי, שלא דורש לפרק את היחידה עבור הטעינה שלו.
מחיר: 220 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, שיאומי הצליחה לשדרג את המסך בצמיד החכם שלה וזה משפר את החוויה של המוצר הזה. בנוסף, ה-Mi Smart Band 6 נוח על היד, מאפשר לקרוא בצורה חלקית התראות בעברית מהסמארטפון, למדוד צעדים, לנטר לחץ ופעילויות ספורט, כל זה עם תג מחיר נוח.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
לא רוצים לשלם לגוגל? פתרונות לאחסון התמונות שלכם בבית