לפני כשנה וחצי, החלה חברת Anker בשינויים שונים בפעילות שלה בשוק המקומי. היא פתחה כאן נציגות, הוסיפה יבואן רשמי (Future Cell) והרחיבה את מגוון נקודות המכירה שלה. בשנה האחרונה התחושה שהחברה משיקה מספר רב של מוצרים בישראל, בעיקר אודיו ואביזרי סלולר, אבל לא רק. ה-Liberty Air 2 Pro שייכות למותג האודיו של החברה – SoundCore, כאשר הן מנסות לפנות לקהל המחבב אוזניות בעיצוב AirPods של אפל.

עיצוב ושליטה: עיצוב סטייל AirPods
כפי שציינתי, ה-Liberty Air 2 Pro מגיעות בעיצוב שקיבל השראה רצינית מה-AirPods, אבל עדיין נעשתה כאן מעט עבודה ליצור להן מראה קצת שונה, בעיקר בחלק החיצוני המגיע בצבע כסוף ובמארז הנשיאה שנבנה כמו אבן קומפקטית. החלק העליון שלו נפתח בהחלקה בצורה ממכרת, שכיף לשחק איתה. המארז עצמו גם יושב בצורה יחסית נוחה בכיס המכנסיים, כך שקל להתנייד איתו. האוזניות קיבלו מיגון מינימלי מפני השפרצת מים – IPx4.
Anker פיתחה עבור ה-Liberty Air 2 Pro אפליקציה ידידותית, אשר מורגש שהושקעה בה מחשבה בעיצוב ובשימוש. האפליקציה מאפשרת להוריד עדכוני גרסה, אבל גם מציעה לבצע התאמות לכפתורי המגע ולהתאים את האקולייזר. כפתורי המגע מאפשרים לשלוט בווליום, מעבר שירים או מענה לשיחה באמצעות מגע האצבע עליהן. למרות שמדובר בדרך יעילה לתפעול, לפעמים הלחיצות התפספסו לי. כמו כן, אם תגדירו את אחת האופציות לשליטה בווליום, תגלו שבכל פעם שמנמיכים או מגבירים אותו, המוזיקה עוצרת לשנייה.
בנוסף, יש לאפליקציה אופציה בשם “Tip Fit Test”, הבודקת את מידת ההתאמה והאטימות של מתאמי הסיליקון על האוזניים. הערכה עצמה כוללת לא פחות מ-9 מתאמי סיליקון בגדלים שונים, זאת כנראה הפעם הראשונה שאני נתקל בכזאת כמות של מתאמים בתוך ערכה של אוזניות.
ה-Liberty Air 2 Pro מגיעות עם בלוטות’ 5.0, המציע להן חיבור מהיר מאוד לסמארטפון. כמו כן, יש לאוזניות חיישנים המזהים הוצאה/הכנסה שלהן לאוזניים עבור הפעלה/עצירת המוזיקה באופן אוטומטי.

סאונד: סינון רעשים אקטיבי ופרופיל אישי
האפליקציה כוללת 22 פרופילים מוגדרים מראש עבור התאמת האקולייזר לטעם המועדף, כמו כן, קיים כאן מצב בשם HearID, המנתח את רגישות השמיעה האישית של כל משתמש, על מנת לבנות עבורו פרופיל אישי. התכונה הזאת בדקה מהו הגיל שלי, ביקשה מימני להיות במקום שקט ואז השמיעה לי צלילים, בכל פעם באוזן אחרת, כאשר נדרשתי לאשר בכל פעם שאני מצליח לזהות צליל. התהליך הזה לקח כ-3 דקות. הפרופיל האישי שקיבלתי, אכן הרגיש כאילו הוא נתפר עבורי ולפעמים השתמשתי בו.
Anker שילבה בתוך האוזניות טכנולוגיית דרייברים בשם PureNote, אשר באה להגביר את צלילי הבאס ולספק טווח תדרים רחב. הדרייברים מצופים ב-10 שכבות-ננו מוקשחות, אשר אמורות ליצור רמה גבוהה של דיוק ובהירות. כל הטכנולוגיות האלו יוצרות צליל יחסית מדויק, אפילו מפורט עם באס ברור. האזנה שלי כללה בעיקר שימוש במצב ברירת המחדל – Soundcore Signature, אשר לטעמי סבל לפעמים מעודף טראבל וגם גוונים מתכתיים. בכל אופן, חוויית הסאונד מוצלחת ונקייה.
האוזניות כוללות טכנולוגיית סינון רעשים אקטיבית (ANC) העובדת בצורה אגרסיבית על מנת לסנן את רעשי הרקע החיצוניים וזה דבר טוב, למרות שתחושת הלחץ באוזניים מורגשת. Anker מציעה מספר מצבי סינון רעשים: תחבורה ציבורית, בחוץ, בפנים או בהתאמה אישית. כפי שציינתי קודם, ביצועי הסינון עובדים היטב, אבל יש גם השפעה שלילית על הצליל, הוא הופך מעט למעוות בעוצמות הגבוהות.

שיחות: 6 מיקרופונים
האוזניות כוללות 6 מיקרופונים מבטלי רעשים להפחתת רעש בזמן שיחה. כשניהלתי שיחה במקום סגור, איכות המיקרופונים הייתה טובה מאוד, כמו כן, כשניהלתי שיחה במקום סגור אבל רועש, כמו סופרמרקט וגם בחוץ, שמעו אותי היטב, האוזניות אפילו הצליח לעמעם קולות רקע.
סוללה: טעינה אלחוטית
האוזניות מספקות זמן ההאזנה של עד 7 שעות, כאשר מארז הטעינה מספק קרוב ל- 3 טעינות מלאות. המארז כולל טכנולוגיית טעינה אלחוטית, בנוסף לטעינה חוטית באמצעות מחבר USB-C. טעינה באמצעות כבל תספק 3 שעות האזנה לאחר 15 דקות טעינה.
מחיר: 600 שקל
בשורה התחתונה, ברמת המחיר בה נמכרות ה-Liberty Air 2 Pro הן מציעות איכות סאונד טובה והרבה יכולות בהתאמה אישית, כמו מנגנון להתאמת הצליל ומגוון רב של מתאמי סיליקון. כל זה, לצד עיצוב נוח באוזניים ומארז נשיאה קומפקטי עם טעינה אלחוטית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: GO 3 – רמקול נייד לבריכה או למקלחת של JBL ב-190 שקל