מגוון האוזניות נטולות החוטים הוא עצום, כאשר התחרות בקטגוריות המחיר הנמוכות קשה במיוחד. מותג האוזניות הסיני Cowin הגיע לישראל בסוף שנת 2019, כאשר הוא נמכר ברשת בסט מובייל. דגם ה-Apex Elite בא לתת פתרון, לצרכנים המחפשים אוזניות בעיצוב סטייל איירפודס עם טכנולוגיית סינון רעשים אקטיבית (ANC) ותג מחיר שלא יכביד על הכיס.

עיצוב ושליטה: Apex Elite – מראה קומפקטי
ב-Cowin בחרו לעצב את ה-Apex Elite בהשראת האיירפודס, כך שאין פה הפתעות. הן קומפקטיות ומגיעות בצבע לבן או שחור, כאשר על גבי כל אוזניה מופיע כיתוב בצבע זהב בולט של שם המותג. Cowin שילבה באוזניות מיגון מפני גשם וזיעה בתקן IPX5, כך שאין בעיה להתאמן איתן.
מה שהפריע לי אישית באוזניות הן מתאמי הסיליקון, שכל הזמן החליקו לי מהאוזניים, לא משנה איזה גודל בחרתי (יש 6 דגמים). התאמה של אוזניות לאוזניים היא עניין אישי, יש כל אלו שמתאמי הסיליקון מסוימים יתאימו בדיוק ויש כאלו שלא. במקרה שלי, בדרך כלל רוב מתאמי הסיליקון שאני בודק יושבים לי בצורה מושלמת באוזניים, לכן מבחינתי, השילוב של המתאמים של Cowin היה מאכזב.
עבור השליטה ב-Apex Elite, שילבו ב-Cowin משטחי מגע בכל אחת מהאוזניות. אלו קודם כל מגיבים מעט באיטיות ולא ניתן להתאים אותן לפי העדפת המשתמש, כי אין כאן אפליקציה. לחיצה כפולה מאפשרת עצירה/ניגון השיר ולחיצה ארוכה מעבר בין מצב שקיפות (Transparency) או סינון רעשים אקטיבי.
ה-Apex Elite מגיעות עם בלוטות’ 5.2 והחיבור שלהן כמעט מיידי מהרגע שפותחים את מארז הנשיאה. כמו כן, גם לא נתקלתי בניתוקים כלשהן או בעיות בחיבוריות.
המארז נשיאה עצמו מגיע בצבע לבן/שחור בהתאם לאוזניות שבחרתם. הוא מעוגל, נראה כמו צדפה או אבן. הוא מעט שמנמן ולמרות שהאוזניות מתחברות אליו באמצעות מגנט, הוא מעט רועד ולא מרגיש כמו משהו שישרוד נפילות.

סאונד ושיחות: Apex Elite – דגש על הבאס
למרות שמדובר באוזניות עם תג מחיר נגיש מאוד, נראה ש-Cowin התפשרה מעט מאוד ביחס לצליל שהן מוציאות (ביחס לקטגוריה). קודם כל, הוא פשוט נשמע טוב, יש דגש בבאס, שברוב המקרים מעפיל על צלילים אחרים, אז כדאי לדעת את זה, כי לפעמים מקבלים תחושה עמומה, מצד שני אין פה עומס בטראבל וגם לא סבלתי מצלילים צורמים מדי ברמות הגבוהות של הווליום.
Cowin שילבה כאן טכנולוגיית סינון רעשים, שמצליחה להשתיק בצורה טובה, בין היתר, רעשים של מזגנים. מצב השקיפות יאפשר לכם להיות מודעים לסביבה כאשר אתם מאזינים למוזיקה או כאשר רוצים לדבר עם מישהו. המצב הזה מגביר בצורה חזקה מדי, רעשים כמו אלו של מזגנים, כך שהתחושה לא טבעית.
בעוד ש-Cowin עושה עבודה טובה באיכות השמע של שירים, דווקא באיכות שיחות הטלפון לא קיבלתי תוצאות עקביות, לפעמים קיבלתי תלונות על בעיות בשמע ולפעמים דווקא שמעו אותי בסדר גמור.
סוללה: Apex Elite – זמן ניגון של 8 שעות
מבחינת סוללה, מקבלים כאן 8 שעות ניגון ללא סינון רעשים אקטיבי. יחד עם מארז הנשיאה מדובר ב-24 שעות של מוזיקה. המארז עצמו לא כולל טעינה אלחוטית, אבל כן יש כאן מחבר USB-C.
מחיר: 250 שקל ברשת בסט מובייל
בשורה התחתונה, מי שמחפש אוזניות לא יקרות רק עבור מוזיקה או צפייה בסרטים יהיה מרוצה מה-Apex Elite, לא הייתי ממליץ עליהן לניהול שיחות טלפון.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: MPOW M30 Plus – אוזניות עם 100 שעות ניגון
סקירה: Twins ANC – אוזניות נטולות חוטים של Fresh N Rebel ב-400 שקל