שיאומי ממשיכה באסטרטגיה שלה – לייצר כמה שיותר דגמים עם שמות דומים ואותו מספר, כך שבכלל לא תבינו באיזה סמארטפון מדובר. הפעם מדובר ב-11T Pro, הדגם הראשון של החברה (מלבד ה-11T) שלא מגיע עם המילה Mi לפניו. הבשורה במכשיר החדש, היא מהירות הטעינה המטורפת שאתם מקבלים כאן, לצד חומרה חזקה ותג מחיר שלא משתולל יותר מדי.

עיצוב: שיאומי 11T Pro – עמיד לרטיבות
ה-11T Pro, לפחות בגרסת התכלת המבריקה, הוא סמארטפון צבעוני, אשר מחליף צבעים כאשר השמש נשברת עליו. הרבה סמארטפונים היום משתמשים בטריק הזה, אבל זה עדיין נראה טוב. המכשיר עצמו מגיע עם גוף זכוכית עם מסגרת אלומיניום, מה שנותן את התחושה המעט יוקרתית, אבל זה גם מתבטא במשקל כבד של 204 גרם. שיאומי שילבה בסמארטפון שלה מיגון מפני רטיבות ואבק בתקן IP53. זה אומר, שהוא אולי ישרוד גשם. מבחינת מיגון, הזכוכית על הצג היא מסוג Victus של חברת קורנינג, אשר מספקת היום את העמידות הגבוהה ביותר של החברה.

מסך: שיאומי 11T Pro – גדול עם קצב רענון תמונה גבוה
המסך בדגם הזה גדול – 6.67 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים (Full HD Plus) ובטכנולוגיית AMOLED האיכותית, המספקת כאן צבעים עשירים וחדות מוצלחת. עוד אפשר למצוא כאן, קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, המחליק את התנועה במעבר בתפריטים ותאימות ל-HDR 10 Plus בתכנים מתאימים וגם תאורה אחורית גבוהה המגיעה עד 1000 ניטים, עבור צפייה באור שמש.

ממשק: שיאומי 11T Pro – הקלטת שיחות ויכולת שכפול אובייקטים
אין כמעט שוני בממשק MIUI 12.5 ומערכת ההפעלה אנדרואיד 11 המגיעים בדגם הזה, לעומת דגמים אחרים של החברה שבדקתי בחודשים האחרים. מדובר בממשק צבעוני בו קיימת מגירת אפליקציות. מה שפחות אהבתי, שהגישה למרכז הבקרה מופרדת מלוח ההתראות. זה אומר, שבשביל לראות את ההתראות, צריך להחליק מהחלק העליון השמאלי של המסך ובשביל להגיע לכפתורי הקישוריות, צריך לבצע את ההחלקה מהחלק העליון הימני. שיאומי פתרה את הבאג המרגיז, אשר הציג במכשירים קודמים על צג הנעילה את החיווי “אין שירות”. כמו כן, גם נוספה אופציה להקלטת שיחות, אבל עדיין אין WiFi Calling.
תופעה מוזרה קיימת במצב ה”תצוגה התמידית”, אשר אמורה להציג את השעון וחיווי על ההתראות באופן קבוע במצב המתנה, אבל משום מה בשיאומי היא נעלמת לאחר שניות בודדות.
שיאומי שילבה במכשיר גם תכונות שונות של עריכת תמונות, כמו הסרת אובייקטים המופיעים ברקע, שכפול אנשים או אפקטים קולנועיים בצילום וידיאו, בין היתר Parallel World בה הדמות המצולמת נוגעת בעצמה כאשר היא מופיעה מהתקרה או Magic Zoom בו הרקע מאחורי האובייקט מתקרב.

חומרה: שיאומי 11T Pro – מעבד מהיר ודור 5
הסמארטפון הזה מגיע עם חומרה חזקה, כיאה למכשיר המנסה להתחרות בסמארטפוני דגל – סנפדרגון 888 התומך ברשתות סלולר דור 5, זיכרון עבודה של 12 גיגה ונפח אחסון מכובד של 256 גיגה מהסוג המהיר – UFS 3.1. אין כאן אופציה לכרטיס זיכרון. אני לא התקשיתי להשתמש עם המכשיר הזה ולא נתקלתי בגמגומים, אבל כן נתקלתי באזכור של משתמש אחר, שהדגם הזה קפא והתחמם. אני לא סבלתי מהבעיות האלו. ממה שלפעמים כן סבלתי, הוא מחיישן הקירבה, אשר בזמן השיחה מתחיל להידלק שהטלפון מוצמד לאוזן, מה שגורם למכשיר לעבור להשתקה או להילחץ על דברים אחרים. מכיוון שאני משוחח בעיקר עם אוזניית בלוטות’, זה פחות הפריע לי, אבל כדאי מאוד לדעת על הבאג הזה.
חיישן התנועה המשולב בכפתור ההפעלה מגיב היטב ובמהירות, הרמקולים המגיעים במכשיר הם מבית חברת האודיו האיכותית הרמן/קרדון (השייכת לסמסונג). מדובר ברמקולים חזקים, אבל עדיין עם מגבלת האיכות של צליל הבוקע מסמארטפון, למשל, סאונד מתכתי ולא עמוק.

מצלמה: שיאומי 11T Pro – מצלמה פושרת
שיאומי מתגאה במערך צילום הכולל 3 חיישנים: עיקרי 108 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומיקוד אוטומטי, חיישן 8 מגה פיקסל עם f/2.2 עבור צילומים בזווית רחבה וחיישן 5 מגה פיקסל טלפוטו מאקרו עם f/2.4. כל הנתונים האלו מייצרים בסוף מצלמה בינונית, אשר סובלת מהיעדר מייצב תמונה אופטי, אשר את החיסרון שלו ניתן להרגיש בין היתר בצילומי הלילה, אשר מתקבלים עם אובייקטים מרוחים או בתזוזה של אנשים. בכדי להוציא תמונות טובות, תהיו חייבים לצלם באור יום או במקום עם תאורה מצוינת, כך שאפילו ביום קצת אפרורי, מרגישים איך הפירוט נעלם וגם החדות.
סוללה: שיאומי 11T Pro – טעינה מאוד מהירה
שיאומי ארזה את הסמארטפון שלה עם סוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה, זאת החזיקה לי מאזור שבע וחצי בבוקר ועד חצות ועוד נשארו לי 42% אנרגיה (זמן מסך הקרוב ל-3.5 שעות). זה אומר, שאין בעיה להיות יום שלם עם ה-11T Pro, מבלי שצריך להטעין אותו. הדובדבן שבקצפת בדגם הזה, היא הטעינה הסופר מהירה שלו – 120 וואט. שיאומי מפרסמת זמן טעינה מלא בתוך 17 דקות. אני קיבלתי בתוך 17 דקות – 82% אנרגיה (מאפס אחוז, כאשר המכשיר כבר כבוי). זה עדיין מרשים מאוד. הבעיה בנושא הטעינה המהירה כאן, שהמטען עצמו יחסית גדול וכבד. שיאומי מתייחסת לחשש של המשתמשים מבטיחות המטען, כאשר הוא בעל 34 מנגנוני בטיחות והוא קיבל אישור לכך מהמעבדה הגרמנית -TUV Rheinland . מה שחסר בדגם הזה היא טעינה אלחוטית.

מחיר: 2,700 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, שיאומי התאמצה מאוד להפוך את ה-11T Pro לסמי סמארטפון דגל, התוצאה קרובה. הוא מציע עיצוב פרימיום, מסך איכותי, חומרה חזקה וסוללה טובה עם טעינה מאוד מהירה. מצד שני, חיישן הקירבה מפריע והמצלמה בינונית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
מבצעי חודש נובמבר בשיאומי, גרמין ו-Amazfit
סקירה: ג’ברה Elite 3, לבעלי אוזניים קטנות
סקירה: Mi 11 5G – האם זהו סמארטפון הדגל של שיאומי שחיכינו לו?