ה-Mi 11 5G של שיאומי הושק בעולם בחודש ינואר, כאשר לישראל הוא הגיע באמצעות היבואנית הרשמית המילטון, רק חצי שנה אחרי, בחודש יוני. חצי שנה במונחים של עולם הסלולר זה נצח, במיוחד אצל החברות הסיניות, שדואגות להשיק מכשירי המשך, תתי דגמים ועוד גרסאות שונות ומשונות בקצב מהיר מאוד. למרות כל הדברים האלו, ה-Mi 11 הוא סמארטפון מעניין, אשר אמור להוות אלטרנטיבה למכשירי הדגל של סמסונג, OnePlus, realme ו-Oppo. הוא מגיע עם תג מחיר יחסית סטנדרטי למכשירי דגל – 3,000 שקל, זהה למחיר ההשקה של ה-OnePlus 9 ואפילו יותר יקר מה-Galaxy S21 אשר נמכר בזמנו ב-2,850 שקל.

עיצוב: שיאומי Mi 11 – גוף זכוכית מבריק
ה-Mi 11 מגיע בשלושה צבעים: כחול, שחור ולבן. אני קיבלתי את הגרסה בצבע הלבן, שהייתה מבריקה ומעט כסופה, מה שסיפק למכשיר מראה נוצץ. יש ל-Mi 11 גוף זכוכית, מקדימה ציפוי זכוכית מסוג גורילה גלאס Victus העדכנית ובגב – גורילה גלאס 5, בנוסף למסגרת אלומיניום. זהו סמארטפון שמרגיש ונראה טוב ביד, אפילו שהמשקל שלו מורגש – 196 גרם. ל-Mi 11 אין עמידות מפני מים, לפחות לא כזאת רשמית.

מסך: שיאומי Mi 11 – מסך מצויין הגולש לצדדים
כראוי לסמארטפון דגל, ה-Mi11 מגיע עם מסך בגודל 6.81 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED האיכותית. המסך עצמו גולש מעט לצדדים, לחוויה עוטפת יותר. אנחנו מוצאים כאן רזולוציית 1440 על 3200 פיקסלים (WQHD Plus) עם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, מה שיוצר תנועה חלקה בעת ניווט בממשק וגם תמיכה בתקן HDR 10 Plus בצפייה בתכנים מתאימים ותאורה אחורית חזקה של 1500 ניטים בשיא שלה. שיאומי גם שילבה בתוכנה, כל מיני שיפורים שישדרגו את התמונה באמצעות בינה מלאכותית. למשל, זיהוי חפצים בתמונה וכוונן דינמי של האפקטים בתצוגה או שיפור HDR עם בינה מלאכותית החושף יותר פרטים באזורים הבהירים והכהים יותר. כל זה יוצר תמונה מוצלחת מאוד, אשר מתחרה באיכות התצוגה של מכשירי הדגל הטובים בשוק.

ממשק: שיאומי Mi 11 – באגים קלים ויכולות עריכת תמונות
אין שוני בממשק MIUI 12.5 ומערכת ההפעלה אנדרואיד 11 המגיעים בדגם הזה, לעומת דגמים אחרים של החברה שבדקתי בחודשים האחרים. מדובר בממשק צבעוני בו קיימת מגירת אפליקציות, אין הקלטת שיחות מובנית במכשיר וגם לא WiFi Calling. פחות אהבתי שהגישה למרכז הבקרה מופרדת מלוח ההתראות. זה אומר, שבשביל לראות את ההתראות, צריך להחליק מהחלק העליון השמאלי של המסך ובשביל להגיע לכפתורי הקישוריות, צריך לבצע את ההחלקה מהחלק העליון הימני. כמו כן, היה לי באג מרגיז במסך הנעילה (שכבר הופיע לי ב-Redmi Note 10), אשר הציג כל הזמן חיווי “אין שירות”, אולם כאשר פותחים את נעילת המכשיר, מופיעה בצד השמאלי קליטה מלאה או חלקית. עוד תופעה מוזרה קיימת במצב ה”תצוגה תמידית”, אשר אמורה להציג את השעון וחיווי על ההתראות באופן קבוע במצב המתנה, אבל משום מה בשיאומי היא נעלמת לאחר שניות בודדות.
שיאומי שילבה במכשיר גם תכונות שונות של עריכת תמונות, כמו הסרת אובייקטים המופיעים ברקע, שכפול אנשים או אפקטים קולנועיים בצילום וידיאו, בין היתר Parallel World בה הדמות המצולמת נוגעת בעצמה כאשר היא מופיעה מהתקרה או Magic Zoom בו הרקע מאחורי האובייקט מתקרב.

חומרה: Mi 11 – דור 5, חיישן טביעת אצבע מתחת למסך ובלוטות’ מוזר
אין הפתעות עם ה-Mi 11, מדובר בסמארטפון מהיר המגיע עם המעבד סנפדרגון 888 של קוואלקום, התומך ברשתות סלולר דור 5. הדגם שסקרתי הגיע עם זיכרון עבודה של 8 גיגה ונפח אחסון של 128 גיגה (ללא יכולה הרחבה). שיאומי שילבה כאן מערך קירור מסוג LiquidCool 2.0 אשר הצליח לשמור על המכשיר בטמפרטורה לא גבוהה. כמו כן, יש כאן NFC לתשלום פיזי עם הטלפון בחנויות ורמקולים סטריאופוניים סבירים.
משהו מוזר היה לי עם התקן הבלוטות׳ (5.2), זה הוציא סאונד חלש בהאזנה עם אוזניות אלחוטיות. כאשר חיברתי את אותן אוזניות לסמארטפון אחר, קיבלתי ווליום חזק משמעותית.

מצלמה: Mi 11 – חיישן צילום 108 מגה פיקסל
בקטגוריית הצילום קיים מערך של 3 חיישנים: 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.9, חיישן 13 מגה פיקסל לצילום זווית רחבה של 123 מעלות עם f/2.4 וחיישן 5 מגה פיקסל מאקרו עם f/2.4.
שיאומי יודעת את העבודה והתמונות המתקבלות מוצלחות, נקיות וחדות, אבל עדיין הן לא הרגישו לי ברמה של מכשירי דגל מתחרים. במקומות סגורים, אפילו באור יום, הגירעון וחוסר החדות הורגשו, למרות שבמצב צילום לילה הביצועים המתקבלים טובים מאוד, כאשר התמונה מרגישה מוארת מאוד ונקייה.
לחובבי הזום, ה-Mi 11 לא כולל זום אופטי, אבל הוא כן מציע בממשק הצילום זום דיגיטלי כפול 2.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל עם f/2.2. למצלמה הזאת יש נטייה למרוח את הפנים בצורה ברורה, על מנת להחליק אותם. אני לא ממש אהבתי את זה. כמו כן, צילום בלילה במקום מואר היטב יוצא מגורען מדי, כך שבסך הכל מקבלים פה מצלמת סלפי בינונית מינוס.
סוללה: שיאומי Mi 11 – רבע שעה טעינה – 41% אנרגיה
הסוללה בדגם הזה מגיעה בקיבולת של 4600 מיליאמפר/שעה והיא מצליחה לספק יום עבודה שלם. לי אחרי יום שהתחיל מאזור שבע וחצי בבוקר ועד חצות, נשארו עוד 34% אנרגיה עם זמן מסך שקרוב ל-3.5 שעות.
ל-Mi 11 יש קצב טעינה מוצלח של 41% אנרגיה ברבע שעה. הטעינה הזאת מתבצעת בזכות המטען המהיר – 55 וואט המשולב בערכה. כמו כן, יש כאן טעינה אלחוטית מהירה – 50 וואט, אשר לדברי שיאומי מסוגלת לבצע טעינה מלאה בתוך 53 דקות. את זה עדיין לא יצא לי לנסות. אגב, אם תרצו לחלוק את הסוללה שלכם עם אחרים, תוכלו לעשות זאת באמצעות טעינה אלחוטית הפוכה (10 וואט).
מחיר: 3,000 שקל (לגרסת 8 גיגה/128 גיגה, יבואן רשמי המילטון, שנתיים אחריות)
בשורה התחתונה, ה-Mi 11 הגיע לארץ באיחור רב, כך שאם תהיו מעוניינים לרכוש אותו, ההתבלטות בין מגוון מכשירי הדגל שיצאו אחריו תהיה רבה. מדובר בסמארטפון טוב עם תג מחיר לא גבוה מאוד ביחס לקטגוריה. יש לשיאומי בעיות תוכנה שונות שהיא צריכה לפתור בממשק שלה (לא תמיד עובד טוב עם אנדרואיד אוטו ברכב) או היעדר WiFi Calling למי שהתכונה הזאת חשובה לו. מצד שני, המסך מצוין, המכשיר נראה טוב, כוח העיבוד מהיר והסוללה מציגה ביצועים לא רעים עם טעינה מהירה מאוד.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews