חלק מהמיקוד אליו עברה OnePlus בשנים האחרונות, הוא סמארטפונים ברמות המחיר הבינוניות. סדרת ה-Nord היא כזאת, כאשר היא כוללת דגמים עם תג מחיר יחסית נוח וביצועי חומרה טובים. ה-Nord CE 2מגיע כחצי שנה לאחר השקתו של ה-Nord 2, נתוני החומרה בין המכשירים דומים, אבל כדאי לשים לב להבדלים, כי עדיין יש פער במחיר בין הסמארטפונים.
מחירו של ה-Nord 2 בגרסת 128 גיגה עומד על 2,000 שקל, בעוד ה-Nord CE 2 נמכר ב-1,600 שקל.

עיצוב: Nord CE 2 – מראה מבריק
OnePlus עיצבה את המכשיר עם גוף פלסטיק וגב כסוף בעל אפקט מראה, שנותן לו לוק מיוחד ונוצץ. כמובן שהגב של הסמארטפון הזה הוא מגנט לטביעות אצבע, אבל הוא עדיין נראה טוב. ה-Nord CE 2 שוקל רק 173 גרם, שזה קל יחסית לימינו והעובי שלו הוא 7.8 מ״מ, שזה מספיק דק. מיגון מפני מים לא תמצאו כאן, מה שכן, יש כאן זכוכית מסוג Gorilla Glass 5 של Corning שאמורה לספק עמידות מסוימת מפני שריטות ונפילות.

מסך: Nord CE 2 – טכנולוגיית AMOLED עם קצב רענון תמונה 90 הרץ
מבחינת איכות תצוגה, ה-Nord CE 2 וה-Nord 2 מגיעים עם אותו צג בגודל 6.43 אינץ׳ בטכנולוגיית AMOLED עם קצב רענון תמונה של 90 הרץ, המשפר את התנועה בממשק, תמיכה בתכנים ב-HDR10+ורזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים. התוצאה היא איכות תצוגה טובה עם צבע שחור חזק וצבעים עשירים. מדובר בחוויית צפייה טובה עבור רמת המחיר.

ממשק: Nord CE 2 – אנדרואיד 11 ואין הקלטת שיחות (עדיין)
מאכזב לגלות ש-OnePlus ציידה את ה-Nord CE 2 רק באנדרואיד 11 ולא ב-12 עליו מולבשת המעטפת OxygenOS 11. עדיין קשה להרגיש כאן כיצד האיחוד של OnePlus עם Oppo משפיע על החוויה. הדבר שאני שמתי לב אליו, שהאייקון של הטעינה המופיע בעת חיבור המטען, קיבל את הסימון Vooc Charge של Oppo ולא Warp Charge של OnePlus.
הממשק עצמו מציע חוויית אנדרואיד נוחה, בלי הפרעות וכל מיני תוספות.
כדאי לדעת שאין כאן אופציה להקלטת שיחות, אשר אמורה להגיד בעדכון גרסה. כמו כן, בניגוד ל-Nord 2, כאן אין את המתג הפיזי למעבר מהיר בין רטט, השתק וצלצול, שזה מבאס.

חומרה: Nord CE 2 – לחובבי כניסת האוזניות
OnePlus ארזה את המכשיר עם מעבד Dimensity 900 של MediaTek במקום Dimensity 1200שהגיע ב-Nord 2. את הדגם הנוכחי אני סקרתי עם 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) בדומה לדגם הקודם שהגיע אליי. לא נתקלתי בשום בעיות והסמארטפון הגיב היטב. מה שכן, נפח האחסון המגיע כאן ב-128 גיגה הוא מסוג UFS 2.2 המיושן לעומת ה-UFS 3.1 ב-Nord 2. מצד שני, ב-Nord CE 2 יש אופציה לכרטיס זיכרון, דבר שלא היה ב-Nord 2. כמו כן, OnePlus החזירה כאן את כניסת האוזניות, למי שזה חשוב לו. עוד הבדל שאתם תמצאו כאן הוא רמקול בודד, במקום רמקולים סטריאופוניים שהיו ב-Nord 2.
בנוגע לחיישן טביעת האצבע, הוא ממוקם מתחת למסך והתגובה שלו הייתה רוב הזמן חלקה ומהירה.
ה-Nord CE 2 תומך בגלישה סלולרית דור 5 וגם בשיחות באמצעות WiFi Calling ו-VoLTE שזה נהדר. רוב היבואנים של הסמארטפונים הסיניים בארץ, לא דואגים ליכולות השיחה החשובות האלו במכשירים שהם מוכרים. מה שפוגע בעיקר בלקוחות שיש להם בעיות קליטה בבית.

מצלמה: Nord CE 2 – איכות צילום בינונית
מערך הצילום כאן הוא בעל 3 חיישנים והוא דומה בין שני המכשירים, אבל עדיין יש הבדלים, בעיקר בחיישן הראשי. ה-Nord CE 2 מגיע עם 64 מגה פיקסל, מפתח צמצם f/1.8 ומיקוד אוטומטי, בעוד ב-Nord 2 יש חיישן 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.9 מיקוד אוטומטי וגם מייצב תמונה אופטי.
החיישן השני ב-Nord CE 2 הוא 8 מגה פיקסל לצילום רחב (119 מעלות) עם f/2.2 והחיישן הנוסף 2 מגה פיקסל לצילומי מאקרו עם f/2.4.
ביום אנחנו מקבלים תמונות מוארות אבל עם נטייה לגוון החיוור. צילום במקומות סגורים עם תאורה רבה, יצרו לי תמונות מעובדות ולא חדות, כאשר מריחות של תנועות היו מורגשות מאוד. תוצאות הצילום בלילה לא משהו, גם במקום יחסית מוארים. המריחות מורגשות היטב והגירעון ברור.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם f/2.4 במקום 32 מגה פיקסל עם f/2.5. המצלמה הזאת מציעה ביצועים לא טובים. בצילום אופטימלי תקבלו תמונה באיכות בינונית, כאשר המיקוד בפנים לא משהו.










סוללה: Nord CE 2 – סוללה חזקה עם טעינה מהירה
OnePlus שילבה במכשיר הזה סוללה בקיבולת 4500 מיליאמפר/שעה, אשר הצליחה להחזיק לי משעה 07:30 בבוקר ועד 23:30 בלילה ועוד להשאיר 35% אנרגיה (זמן מסך 5 שעות). אלו ביצועים מוצלחים מאוד, כאשר יש כאן גם טעינה מהירה של 65 וואט. המטען המהיר מגיע באריזה. הערכה שלי לא כללה את המטען, אבל במטען אחר של OnePlus, גם הוא 65 וואט, הצלחתי להגיע ל-56% אנרגיה בתוך 15 דקות ו-92% אנרגיה בתוך 30 דקות. מרשים מאוד. מה שחסר כאן זאת טעינה אלחוטית.
מחיר: 1,600 שקל (יבואן רשמי Cell Now)
בשורה התחתונה, ה-Nord CE 2 של OnePlus מתומחר במחיר יחסית נוח ויש לו הרבה יתרונות: מסך איכותי, עיצוב מוצלח, חומרה טובה וסוללה שלא תגמר לכם במהלך היום והלילה (יש גם טעינה מאוד מהירה). מצד שני, ביצועי המצלמה בינוניים וכדאי לקחת את זה בחשבון.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
יש דרך להתגבר על הבעיה עם הקלטת שיחות ב-Nord CE2?
לנסות אפליקציות צד שלישי של הקלטה, אולי הן יעבדו
אפליקציות צד שלישי של הקלטה לא עובדות, הן לא מקליטות את הצד השני.
השאלה אם יש אפשרות לחשוף תכונות נסתרות של המכשיר שכן מאפשרות הקלטה (קראתי על זה משהו, אבל לא יודעת אם רלוונטי למכשיר הזה)
אני לא מכיר, מציע לבדוק בקבוצות של וואן פלוס בפייסבוק, אולי ידעו שם