סמארטפונים

סקירה: Poco X3 GT – חומרה חזקה עם פשרות בולטות

ה-Poco X3 GT הוא עוד סמארטפון מבית שיאומי המנסה לטשטש את הגבול בין מכשיר עם תג מחיר יוקרתי למכשיר מקטגוריית הביניים, אבל מצד שני גם כולל פשרות בולטות

המותג Poco של הענקית הסינית שיאומי מטשטש פעמים רבות את הגבול בין סמארטפון מקטגוריית הביניים, למכשיר הנמכר תחת תג מחיר יוקרתי בהרבה. ה-Poco X3 GT הוא סמארטפון המציע מפרט חומרה מתקדם, אבל עם תג מחיר הקרוב לאזור ה-1,500 שקל. השילוב הזה ששיאומי הנדסה, אומנם מרגיש כפשרה במקומות מסוימים, אבל איכשהו הוא מצליח לייצר חוויה טובה, שמאפשרת ליהנות מהמוצר במהלך השימוש בו.

שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן
שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן

עיצוב: Poco X3 GT – עיצוב פלסטיק עם הגנה בסיסית מרטיבות

ה-Poco X3 GT אומנם מגיע מגוף פלסטיק, אבל הוא מרגיש נוח ביד בזכות גב מחוספס, אשר גם עמיד לטביעות אצבע. מה שאומר, שבניגוד לרוב הסמארטפונים עם הגב המבריק, שנראים אחרי דקה כמו מרק טביעות אצבע, כאן המראה היפה נשמר לאורך זמן. אני סקרתי את המכשיר בגרסה הלבנה, המקבל אפקט של צבע ורוד-כסוף כשהאור נשבר על הגב שלו. משקל המכשיר עומד על 193 גרם, שזה על גבול הסביר. עוד אפשר למצוא כאן מיגון מינימלי מפני חול ורטיבות בתקן IP53, שזה נחמד מאוד עבור סמארטפון מהקטגוריה הזאת. כמו כן, מוצאים כאן זכוכית מוקשחת מהסוג הכי עדכני שיש – Gorilla Victus. גם זה לא דבר טריוויאלי לסמארטפון ברמת המחיר הזאת.

שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן
שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן

מסך: Poco X3 GT – קצב רענון תמונה – 120 הרץ

ה-Poco X3 GT מגיע עם מסך 6.6 אינץ’ בטכנולוגיית IPS LCD עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ המספק כאן תמונה חלקה. עוד אפשר למצוא פה תמיכה בתקן HDR 10 ותאורה אחורית של רק 450 ניטים. היה נחמד לקבל כאן קצת יותר אור. המסך הוא ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים (Full HD Plus) והתמונה בסך הכל נראית טוב עם כל המגבלות של הטכנולוגיה בה המסך פועל (למשל, שחור לא מספיק עמוק).

שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן
שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן

ממשק: Poco X3 GT – יש הקלטת שיחות

יש קצת הפתעות בממשק של ה-Poco X3 GT המגיע עם ה-MIUI 12.5.5 ומערכת ההפעלה אנדרואיד 11. מדובר בממשק צבעוני בו קיימת מגירת אפליקציות, כאשר הוא מציע סוף סוף גם אופציה מובנית להקלטת שיחות ישירות ממסך השיחה. שיאומי גם פתרה את הבאג המרגיז שהציג כל הזמן על מסך הנעילה חיווי של “אין שירות”. מה שעדיין חסר כאן זה WiFi Calling לאנשים הסובלים מבעיות קליטה סלולרית בבית וגם פתרון למצב ה”תצוגה תמידית”. במצב הזה, הסמארטפון אמור להציג את השעון וחיווי על התראות באופן קבוע במצב המתנה, אבל משום מה בשיאומי היא נעלמת לאחר שניות בודדות. מה שעוד עבד לי נהדר, הוא החיבור למערכת אנדרואיד אוטו ברכב.

שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן
שיאומי Poco X3 GT. צילום צחי הופמן

חומרה: Poco X3 GT – קירור נוזלי ו-NFC

שיאומי שילבה כאן מעבד חזק Dimensity 1100 של MediaTek עם 8 גיגה זיכרון עבודה מסוג LPDDR4x ונפח אחסון פנימי של 128 גיגה (יש גם 256 גיגה) בטכנולוגיה המהירה – UFS 3.1. לסמארטפון הזה מערך קירור בטכנולוגיית LiquidCool 2.0 הכולל בתוכו גרפיט רב שכבתי, תא אדים לפיזור חום, ג’ל תרמי ויריעת נחושת. כל אלו נותנים כאן פתרון מהיר, שמאפשר לכם לעבוד עם המכשיר בצורה חלקה. כמו כן, אפשר למצוא ב-Poco X3 GT תמיכה ברשתות סלולר דור 5, NFC עבור תשלומים פיזיים בחנויות ומנגנון טביעת אצבע פיזי מהיר המשולב בצד המכשיר.

POCO X3 GT קרדיט צילום יחצ שיאומי
POCO X3 GT קרדיט צילום יחצ שיאומי

מצלמה: Poco X3 GT – פשרות בולטות

בקטגוריית הצילום אנחנו מוצאים מערך חיישנים משולש, זה כולל חיישן ראשי 64 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב של 120 מעלות עם f/2.2 וחיישן מאקרו 2 מגה פיקסל עם f/2.4. איכות התמונות לא מדהימה, מה שמאפיין את הצילום של ה-Poco X3 GT זה צבעים חיוורים וגם לא תמצאו כאן זום אופטי. הצילום לילה אומנם בעל תאורה רבה, אבל האובייקטים יוצאים מרוחים מדי. אם אתם מחפשים מצלמה בעיקר לשיתוף ברשתות החברתיות, היא תספיק.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.5. התמונות יוצאות לא רעות, אבל הצבעים מעט חיוורים ותשכחו מרמת פירוט טובה.

סוללה: Poco X3 GT – סוללה מצוינת ליום וחצי

ה-Poco X3 GT מציע זמן סוללה מצוין, כאשר לי הוא החזיק משעה 07:30 עד 23:30 ונשארו לי עוד 40% אנרגיה (זמן מסך של 4.5 שעות). מרשים מאוד. הסוללה מגיעה כאן בקיבולת של 5000 מיליאמפר/שעה, כאשר בערכה אפשר גם למצוא מטען מהיר של 67 וואט. זה הצליח לטעון 46% אנרגיה בתוך 15 דקות.

מחיר: 1,500 שקל (יבואן רשמי המילטון)

בשורה התחתונה, ה-Poco X3 GT הוא סמארטפון מעניין שנותן תמורה טובה למחיר, אבל צריך להבין על מה משלמים פה. מצד אחד שיאומי מביאה מכשיר מעוצב עם מעבד וזיכרון מהירים, המסך מציע תצוגה טובה, למרות שהוא לא בטכנולוגיית AMOLED, הטעינה מהירה מאוד והסוללה לא תיגמר לכם במשך היום. מצד שני, המצלמה בינונית.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: OnePlus Nord 2 5G – מכשיר ביניים שרוצה להיות סמארטפון דגל

סקירה: Oppo Reno 6 5G – מתמקד בעיצוב

סקירה: האם ה-Mi 11 Lite 5G של שיאומי נותן תמורה טובה למחיר?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: