אביזרי מחשב

סקירה: Crayon – האלטרנטיבה של לוג׳יטק לעט של אפל

האייפד משמש אותי בדרך כלל לקריאה או צפייה בסרטים, אבל שימוש בעט Crayon של לוג׳יטק, עזר לי להפוך אותו גם לכלי נוח לסיכומים, כאשר היתרון הוא תג המחיר לעומת הגרסה של אפל

אם אתם מחזיקים ברשותכם את אחד מדגמי האייפד של אפל, יש סיכוי ששקלתם מתישהו לרכוש גם את עט המגע של החברה – Apple Pencil, אשר מחירו של הדור הראשון עומד על כ-450 שקל והדור השני על 600 שקל. כהרגלה, אפל מתמחרת את האביזרים שלה במחירים יקרים, אבל יש גם אלטרנטיבה. חברת לוג׳יטק מציעה תקופה ארוכה את ה-Crayon, הנמכר במחיר נמוך בהרבה – 240 שקל. מה שמאפשר, גם למי שלא רוצה להשקיע מאות שקלים להתנסות בחוויה של כתיבה עם עט על האייפד. 

לוג׳יטק Crayon. צילום צחי הופמן
לוג׳יטק Crayon. צילום צחי הופמן

כאמור, ה-Crayon הוא לא מוצר חדש בשוק ורק לאחרונה לוג׳יטק הכריזה על הדור הבא שלו, שעדיין לא יצא למכירה. אז למה אמור לעניין אתכם מוצר שקיים בעולם כבר מאז 2018? הסיבה שאני התעניינתי בו, היא שרציתי להתחיל לסכם פגישות עם עט באמצעות האייפד אייר שלי. יצא לי להתנסות בעט של חברה אחרת, אבל אז הגיע אליי ה-Crayon, כאשר הסיבה שהוא מעניין, הוא פער המחירים המשמעותי בינו לזה של אפל.

ה-Crayon מיועד לדגמי האייפד משנת 2018, הוא מעוצב בצורה שטוחה, שקצת לקח לי זמן להתרגל אליה. הסיבה העיצובית לכך, היא שהעט לא יתגלגל מהשולחן שמניחים אותו. זהו פתרון עיצובי נחמד, שיצמצם את הסיכוי שתאבדו את העט. אם העט ייפול לכם על הריצפה, הוא אמור לשרוד נפילות עד גובה של 1.2 מטר.

מבחינה עיצובית, מלבד המראה השטוח, מדובר בעט כסוף עם חלקי גומי כהים יותר בשתי הקצוות שלו. ישנה גם גרסה בה חלקי הגומי מגיעים בצבע כתום. בחלק העליון של העט ממוקם כפתור ההפעלה, הדורש לחיצה ארוכה להפעלה או לכיבוי שלו.

לוג׳יטק Crayon. צילום צחי הופמן
לוג׳יטק Crayon. צילום צחי הופמן

לוג׳יטק מציינת שה-Crayon משלב את טכנולוגיית העט של אפל ושיש אפס השהייה בכתיבה. אני השתמשתי בו בעיקר לסיכומים או רשימת מטלות שאני צריך לבצע. השימוש היה באפליקציה ״פתקים״ של אפל. אני לא גרפיקאי או מאייר, אז כדאי לקחת בחשבון שההתייחסות שלי היא לא לשימושים מהסוג הזה. מבחינתי עבור כתיבה חופשית, העט עשה את העבודה. אם רוצים שהעט יספק קו עבה, ניתן לכתוב איתו על הצד.

לוג׳יטק Crayon. צילום מסך
לוג׳יטק Crayon. צילום מסך

ב-Crayon נעשו מספר בחירות הנדסיות מוזרות. למשל, העט לא יכול להתמגנט לאייפד, לפחות לא לאייפד אייר שאצלי. מה שמחייב להחזיק אותו בתיק ולהסתכן באיבוד שלו. כמו כן, לוג׳יטק בחרו לשלב כאן מחבר טעינה מסוג Lightning ולא USB-C. אומנם בלוג׳יטק כנראה רצו להציע טעינה נוחה למי שמחזיק אייפון ואת המטען שלו, אבל מחבר הטעינה באייפד הוא USB-C והיה הגיוני להתאים אותו לאביזר אליו הוא מיועד. 

הסוללה של העט מספיקה ל-7.5 שעות כתיבה. בשביל לחסוך בסוללה, העט נכבית לאחר 30 דקות של חוסר שימוש. יש לעט גם מצב חיסכון בחשמל, כאשר הוא מונח על השולחן במשך 30 שניות, הוא נכנס למצב הזה. לאחר שמרימים את העט, החיישן המשולב בפנים מרגיש בכך ומעיר אותו. 

דבר שהפריע לי, הוא חוסר היכולת לדעת מה מצב הסוללה, אין שום חיווי על כך, פרט לנורה קטנה המציינת בצבע ירוק אם הסוללה היא מעל 10%. אם היא מתחת ל-10% היא תהיה בצבע אדום.

מחיר: 240 שקל

בשורה התחתונה, אם החלטתם שאתם רוצים להפוך את האייפד שלכם גם לכלי של כתיבה, ה-Crayon מציע רף כניסה נוח לתחום, מבלי שצריך להשתולל במחיר.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: