שעונים חכמים

סקירה: שעון חכם לילדים – NickWatch

ה-NickWatch הוא שעון חכם לילדים מגיל 5, שעדיין מוקדם מדי לקנות להם סמארטפון. השעון הזה כולל דמויות של ניקלודיאון ומאפשר להורים לאתר את מיקום הילדים ולנהל איתם שיחות טלפון

שעונים חכמים לילדים הם לא דבר חדש, הם מהווים סוג של פתרון ביניים, בדרך כלל בגילאים קטנים (במקרה הזה מגיל 5) כשלב לפני רכישת סמארטפון. השעונים האלו מאפשרים מספר דברים, אבל שני הדברים החשובים מבחינת ההורים, הם היכולת לעקוב אחר מיקום הילד והאפשרות שלו להתקשר אליהם (או הם אליו).

ה-NickWatch מבית ערוץ הטלוויזיה ניקלודיאון הוא שעון שפותח על-ידי סטארטאפ ישראלי בשם Watchinu. הוא מאפשר להורים להיות בקשר עם הילדים, אבל הוא מציע הרבה יותר בחוויה לילדים.

שעון חכם לילדים - NickWatch. צילום יח״צ
שעון חכם לילדים – NickWatch. צילום יח״צ

NickWatch – עמיד למים

השעון מעוצב עבור ילדים, הוא מגיע עם מסך עגול עם מסגרת לבנה ושתי רצועות בד נוחות. רצועה אחת בצבע כתום עם ציורים של דמויות מוכרות כמו בוב ספוג וצבי הנינג׳ה ורצועה אחרת בצבע אפור, נקייה יותר אבל עדיין עם אלמנטים כתומים. גם הכפתור הפיזי היחיד ב-NickWatch הוא בצבע הכתום הזוהר המאפיין את השעון הזה. הוא עמיד למים בתקן IP68, כך שאין פחד שהילד ירטיב אותו או יכנס לבריכה. ה-NickWatch  שוקל 45 גרם והוא בקושי מורגש ביד.

Watchinu שילבו בשעון שלהם את טכנולוגיית eSIM המאפשרת להתחבר לרשת סלולרית ללא כרטיס סים פיזי. החיבור לרשת סלולרית (במקרה הזה דור 5) מאפשר לילד להיות כל הזמן מחובר לרשת, כך ניתן לאתר אותו ולבצע שיחות (השיחות עוברות דרך חיבור הדאטה ולא שיחות טלפון רגילות, הרחבה בהמשך). כמובן שעבור החיבור הסלולרי יש צורך בדמי מנוי חודשיים (20 שקל לחודש, פירוט המסלולים בהמשך), אחרת אין מה לעשות עם השעון הזה, כי גם שאר היכולות שלו לא עובדות. מה שנחמד, שהחבילה הסלולרית זמינה גם שמבקרים מעבר לים, ללא תוספת תשלום.

מלבד ה-eSIM קיים כאן חיבור WiFi עבור תקשורת במקומות ללא קליטה סלולרית, התקן GPS לזיהוי המיקום וגם בלוטות 4.2. יש גם חיישני מד תאוצה וג׳ירו עבור משחקים.

שעון חכם לילדים - NickWatch. צילום צחי הופמן
שעון חכם לילדים – NickWatch. צילום צחי הופמן

ביצוע שיחות הטלפון עבור הילד הוא פשוט. הוא בוחר את התמונה של בן המשפחה אליו הוא רוצה להתקשר. לא נתקלתי בבעיות כאשר ניסיתי להתקשר לבן שלי בן ה-6 והוא שמע אותי היטב וגם אני אותו. מה שכן הפריע לי, אבל פחות לבן, הוא חוסר היכולת לשלוט בעוצמת הווליום במהלך השיחה. בשביל לשלוט בווליום, צריך לצאת לעמוד הבית (לא במהלך שיחה), לגשת ללוח הבקרה (החלקה של האצבע מהחלק העליון של המסך) ואז לגשת להגדרת צליל.

עבור ההתקנה של השעון ההורים צריכים להתקין את האפליקציה של NickWatch בסמארטפון שלהם, היא מאפשרת את האיתור, הגדרות של זמן שימוש, למשל, מתי השעון יתחיל לעבוד בבוקר ומתי הוא ינעל בערב, כך שהילד לא ימשיך להשתמש בו מעבר לשעות שההורה רוצה. מהאפליקציה גם אפשר להתקשר לילד ולהתכתב איתו, בין אם זה בהודעות כתובות (אם הוא כבר יודע לכתוב) או בסטיקרים והודעות קוליות. השעון בעצם לא משתמש במספר סלולרי לשיחות, אלא האפליקציה מיועדת לכך, כך הילד יכול להתקשר רק לאנשים שהוגדרו לו. למשל, אבא, אמא, אחים, אחיות וסבא וסבתא. החיסרון, צריך להתקין לכל האנשים האלו את האפליקציה של NickWatch וגם ללמד אותם להשתמש בה.

שעון חכם לילדים - NickWatch. צילום יח״צ
שעון חכם לילדים – NickWatch. צילום יח״צ

NickWatch – ממשק בעברית

ממשק השעון מגיע בעברית, לחיצה בודדת על הכפתור הפיזי מעבירה אליו. הוא בנוי עם אייקונים שגם ילד שלא יודע לקרוא ידע להסתדר איתם.

בין האפשרויות שהשעון מציע לילד: עיצובים שונים לשעון עם רקעים של הדמויות של ניקלודיאון, פתיחה של רקעים נוספים כאשר מגיעים ליעדי כושר (מספר צעדים), מצלמה פנימית שמאפשרת לילד לצלם את עצמו, לקשט במדבקות ולשלוח תמונות לבני המשפחה (רק אלו שמוגדרים באפליקציה), מנגינות שונות שהילד יכול להאזין להם ומשחקים שדורשים תזוזות עם היד, למשל, לנער אותה או תנועה של שבירה.

מהצד של ההורים, מלבד האפשרויות שכבר ציינתי, יש אפשרות לקבל התראות שהילד מגיע או עוזב מקום מסוים, כמו בית ספר וגם לעקוב אחר מספר הצעדים של הילד.

הסוללה של השעון יכולה לשרוד יום שלם, אבל זה תלוי בפעילות של הילד עם השעון. במקרה שלי, הבן שלי הצליח לבזבז את הסוללה גם לפני שעות הערב. לערכה מצורף משטח טעינה עם מחבר ייחודי עבור הטעינה.

מחיר: 400 שקל (ברשת באג), לא כולל דמי מנוי חודשיים

עלות מנוי לחודש בודד 20 שקל (מתחדש), 6 חודשים 100 שקל ו-12 חודשים – 180 שקל

בשורה התחתונה, ה-NickWatch הוא פתרון טוב להורים מודאגים, שרוצים להיות בתקשורת עם הילדים הקטנים שלהם, שעדיין לא מחזיקים סמארטפון. מהצד הזה, ניהול שיחות טלפון ואיתור הילד מתבצע בקלות, כאשר הילד לא יכול להתקשר לאנשים שההורים לא הגדירו לו. השעון עצמו צבעוני וכולל משחקים, שבן ה-6 שלי אהב. מה שכן מפריע, שמלבד העלות של השעון, יש צורך בדמי מנוי חודשיים. אם לא משלמים אותם, השעון הופך למושבת ולא רק יכולת התקשורת איתו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: