גוגל מביאה יכולות AI לאפליקציית הניווט – Waze והיא עושה את זה כמובן עם טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה – Gemini. באמצעות היכולת החדשה, נהגים יוכלו לדווח על אירועים בכביש בדיבור טבעי, במקום לתפעל את הדיווחים בנגיעה בסמארטפון או מסך הרכב.

התכונה "דיווח שיחתי" (Conversational Reporting) מאפשרת לנהגים לדווח על מפגעים ואירועים בכביש בשפה טבעית וחופשית. כעת, במקום ללחוץ על כפתורים או להשתמש בפקודות קוליות מוגדרות מראש, ניתן פשוט לתאר את המצב בדרך, והמערכת תבין את המשמעות ותזין אותו באפליקציה. במקרה הצורך, המערכת תשאל שאלות המשך לקבלת מידע מדויק יותר.
התכונה החדשה מושק קודם כל בגרסת בטא למשתמשים נבחרים ברחבי העולם באנגלית במכשירי אנדרואיד ו-iOS, כאשר לגוגל יש תוכניות להרחבה למשתמשים בעברית ובשפות נוספות בחודשים הקרובים.
התראות בסביבת בתי ספר
עוד תכונה חדשה שמגיעה ל-Waze, תספק התרעה לנהג כאשר הוא מגיע לסביבת בתי ספר. ההתראה מזכירה לנהוג במשנה זהירות. התכונה נועדה להגביר את בטיחותם של תלמידים, הולכי רגל ונהגים באזורים רגישים אלה והיא תגיע למשתמשים ברחבי העולם באנדרואיד ו-iOS במהלך השנה הקרוב.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

