יש מוצרים שלא מנסים להרשים אותך, הם פשוט באים לעבוד. Reolink E1 Outdoor היא בדיוק כזו. מצלמה חיצונית, ניידת, עם חיישן 5 מגה-פיקסל, צילום ב-2K Super HD, תנועה ממונעת, זיהוי תנועה מבוסס תוכנה וחיבור Wi-Fi 5. על הנייר זה נשמע בסיסי ובמקרה הזה, זה לגמרי מספיק.

הצילום ביום מפתיע לטובה. התמונה חדה יחסית לקטגוריה, אין קפיצות בצבעים, ורוב הזמן תראו בבירור מה קורה בכניסה לבית או בחניה. לא תזהו מספרי רכב ממרחק עשרה מטרים, אבל תזהו פנים בלי בעיה בזום דיגיטלי. היא לא מצלמת חקירות, וגם לא מתיימרת להיות, אבל למעקב כללי? מספיקה לגמרי.
בלילה היא בסדר. לא יותר מזה. תאורת אינפרה-אדום מספקת וידאו ברור כשיש תנועה, במיוחד במרחקים קצרים, אבל אם התאורה בחוץ חשוכה לגמרי ובמקרה עובר מישהו מהר, חלק מהפרטים ילכו לאיבוד. זה לא תקרית נדירה בקטגוריה הזו, ובמחיר הזה גם אין הפתעות.
מערכת התנועה הממונעת (PTZ) כן מרימה את הרמה. התנועה חלקה, מהירה, שקטה. אפשר לכוון מראש נקודות שמירה ולעבור ביניהן דרך האפליקציה. מה שכן, אחרי סיבובים חוזרים, לפעמים יש סטייה קטנה מהפריים המקורי, לא משמעותית, אבל מורגש אם אתם חייבים שהמצלמה תשמור על זווית מדויקת.
זיהוי תנועה עובד. לא יותר, לא פחות. אין כאן זיהוי אדם או רכב מבוסס בינה מלאכותית, אלא זיהוי תנועה קלאסי שמתבסס על תזוזה בפריים. זה אומר שעם קצת רוח ועץ בעייתי יגיעו יותר התראות, אבל אחרי שמגדירים אזורי פעילות ומכוונים רגישות, אפשר להגיע לרמת דיוק טובה במפתיע למצלמה מהסוג הזה.

Reolink – E1 Outdoor – התקנה פשוטה
Wi-Fi כאן בגרסת 5 (2.4 Dual Band ו-5 GHz) ובמבחן המציאות זה מורגש טיפה. בתוך מרחק סביר של נתב תקני, החיבור יציב. כשמנסים למשוך אותה מעבר לקיר עבה, רואים דילוגים או איטיות. בנוסף לחיבור Wi-Fi 5, המצלמה תומכת גם בחיבור קווי ישיר דרך כבל רשת סטנדרטי, כך שמי שמעדיף יציבות קבועה או חיבור NVR יוכל לבחור באופציה הזו.
המבנה שלה פשוט מאוד: גוף פלסטי קליל, התקנה מהירה ונוכחות כמעט לא מורגשת. זה לא מוצר שתרצו לתלות במקום בולט לצילומי עיצוב, אבל אם אתם מחפשים התקנה של חמש דקות ומערכת שעובדת בלי טובות, זה שם המשחק. האפליקציה של Reolink היא כנראה אחד היתרונות הגדולים פה: לא מורכבת, לא עמוסה בפיצ’רים מיותרים, פשוטה ואפקטיבית.
E1 OUTDOOR לא באה לשנות את חוויית האבטחה, אבל גם לא תבזבז לכם זמן. היא לא תחליף מערכת מקצועית עם הקלטות בענן, זיהוי פנים וזום אופטי, אבל היא כן תיתן תשובה למי שרוצה לראות מה קורה מחוץ לבית בלי להסתבך.
מחיר: 600 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)
לסיכום, מדובר במצלמה פשוטה, קלה, נוחה, שעושה את מה שצריך, וזה המון במוצר שעולה חצי ממה שנדמה לכם. Reolink E1 Outdoor היא פשוט יעילה ואם אתם רוצים פתרון אמין במחיר הגיוני, ולא מעניין אתכם להשוויץ בפיצ’רים שלא משתמשים בהם בדרך כלל, אז זאת מצלמה ששווה מאוד לשקול.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

