השואב האלחוטי F8 של Roidmi קיים כבר תקופה ארוכה בשוק, כאשר רק לאחרונה הוא קיבל יבוא רשמי דרך S&T. מי שטיפה מתעניין בתחום השואבים האלחוטיים, בוודאי נתקל במגוון יצרניות, אם זה דייסון הפופולארית, LG, AEG וכמובן Jimmy. רוידמי נהנית מהחיבור שלה לאקוסיטם של שיאומי, בזכות החיבור לאפליקציה שלה. למרות שמדובר בחברה נפרדת, יש בוודאי כאלו שמתבלבלים בין השתיים. דגם ה-F8 זכה לתגובות חיוביות רבות בתקופה שהוא נמכר ולכן מעניין לראות האם הוא עדיין מצליח לתת עבודה טובה.

הפעלה ושאיבה: ל-F8 יש שני כפתורים, הפעלת השאיבה (לחיצה בודדת ולא צריך לבצע לחיצה קבועה) וכפתור להגברת עוצמת השאיבה. הערכה כוללת מגוון רחב של אביזרים, מלבד המברשת הראשית שהיא ממונעת, אפשר למצוא כאן מברשת לספות, צינור גמיש הנכנס לתעלות התריסים ויודע להוציא את הלכלוך בצורה טובה ועוד מברשת רב שימושית המתפרקת למברשת ניקוי אבק מארונות וגם ראש יניקה שטוח. באופן כללי, עוצמת השאיבה הרגילה טובה והיא מצליחה לנקות אבק, אוכל יבש שנזרק על ידי הילדים ושאר דברים שמוצאים על הריצפה. לפעמים צריכים לחזור פעמיים על אותו אזור, אבל בעוצמת השאיבה החזקה הכל נאסף בפעם הראשונה. באופן כללי, עוצמת השאיבה החזקה התגלתה עם ביצועים טובים על גבי שטיח השאגי שלי, שאוהב לרכז בתוכו אבק. מבחינת הרעש שהשואב מייצר, בעוצמה הרגילה, מדובר ברעש סביר אבל כזה שיפריע לשאר תושבי הבית, בעוצמה גבוהה, הרעש הרבה פחות נעים.
Roidmi F8 – נורות LED למציאת אבק
בדומה לדגם FX9 Ultimate של AEG (לסקירה המלאה), גם כאן אפשר למצוא בתחתית הראש הראשי מספר נורות LED חלשות, הנדלקות באופן אוטומטי, כאשר השואב מזהה שיש צורך בהן. הבעיה שהנורות האלו לא מספקות אור חזק והן בעיקר גימיק, בניגוד לביצועים הטובים של הנורות ב-FX9.

עבור ניקוי הרכב, מזרונים או מקומות אחרים פחות ניגשים בבית, אפשר לפרק את ה-F8 ולהרכיב עליו את הראשים התואמים. כך הניקוי יתבצע בצורה נוחה יותר. משקל השואב סביר ועומד על 1.5 ק”ג.
המקום הפחות נוח בשואב הוא פירוק מיכל האבק, שהתגלה קצת מסובך לפינוי שלו, מבלי שמעט אבק יפול לצדדים. גודל המיכל עומד על 0.4 ליטר, זה לא הכי גדול שיש, אבל זה בסדר. כמו כן, השואב לא יכול לעמוד בכוחות עצמו, קצת מרגיז שצריך להתחיל להניח אותו על רהיטים במהלך העבודה.
אפליקציה: ה-F8 עובד עם אפליקציית Mi Home של שיאומי. אני הצלחתי להתחבר לשואב רק ששיניתי את האזור של האפליקציה מישראל לסין. קיימת גם אפליקציה של רוידמי עבור השואב (לינק להורדה). באמצעות האפליקציה תוכלו לקבל את מצב הסוללה בזמן אמת באחוזים, גם תוך כדי השאיבה. ניתן לשלוט בעוצמות השאיבה (80W, 130W או 180W) ויש אפילו מידע על כמה קלוריות שורפים בזמן של שאיבת אבק.
Roidmi F8 – זמן עבודה של 45 דקות
סוללה: זמן העבודה של ה-F8 במצב רגיל הוא נהדר ועומד על 45 דקות, במצב טורבו הסוללה ממש חלשה – 6 דקות של עבודה וזהו. ישנו חיווי של 4 נורות על השואב בשביל להבין את מצב הסוללה וישנה גם אפשרות לבדוק את המידע הזה באחוזים באפליקציה. דבר מרגיז ב-F8, הוא שצריך לפתוח פקק גומי קטן עם האצבע בשביל להתחיל לטעון. לא הכי נוח, במיוחד שרק רוצים לשאוב קצת ולהחזיר במהירות את השואב לטעינה.
מחיר: 1,200 שקל, נמכר כרגע במבצע ב-1,000 שקל בעמוד הפייסבוק של רוידמי (יבואן רשמי S&T)
סקירה: Jimmy JV51 – שואב אבק אלחוטי ומוצלח
בשורה התחתונה, המחיר הנוכחי של ה-Roidmi F8, מגוון האביזרים המגיע איתו והביצועים הטובים בשאיבה, הופכים אותו לפתרון מוצלח מאוד למי שמחפש שואב אבק אלחוטי.
לעוד סקירות שואבי אבק אלחוטיים
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews