בשנת 2016 השיקה LG את ה-Urbane (דור 2) – שעון עם טכנולוגיית LTE לחיבור לרשתות סלולר. השעון הזה שילב בתוכו מגירה לכרטיס נאנו סים, כך שניתן היה לקבל שיחות וחיבור לאינטרנט, גם שנמצאים הרחק מהסמארטפון. היכולת להסתובב רק עם שעון ולקבל שיחות הייתה חדשנית מאוד בזמנו, אבל היא לא תפסה, בעיקר כי השוק עוד לא היה מוכן לזה וגם כי השעונים מבוססי אנדרואיד לא היו מספיק פופולאריים.

אנחנו קופצים לשנת 2017, אז אפל מציגה את ה-Series 3 הכולל לראשונה חיבור סלולרי באמצעות טכנולוגיית eSIM. קפיצה קטנה נוספת ליוני 2019 וטכנולוגיית ה-eSIM מגיעה לחלק קטן ממפעילות הסלולר בישראל באמצעות האפל וואץ’ – סדרה 4.
אז מה זה eSIM? היתרון של eSIM הוא שאין צורך לרכוש סים פיזי או לבצע החלפה של הכרטיס בכל פעם שעוברים חברה. המשתמש יכול לצרוב פרופיל אלקטרוני של סים מרחוק, ישירות למכשיר. בשעונים חכמים ובאביזרים לבישים אחרים, מדובר ביתרון נוסף, אשר מאפשר לחסוך במקום פיזי במכשיר. משתמש שירכוש שעון חכם עם eSIM, גם לא יהיה תלוי בסמארטפון שלו. הוא יוכל לקבל שיחות ומסרונים תחת אותו מספר (קבלת מסרון דורשת שהסלולרי המרוחק ישאר דלוק). החיבור לאינטרנט מאפשר להריץ אפליקציות, כמו שירותי מוזיקה.
מתחילים להשתמש
פלאפון העבירה אליי ערכת התנסות לשבועיים עבור האפל וואץ’ סדרה 4. הדבר דורש חיבור עם אותו קו באייפון ובשעון. ההגדרה מתבצעת דרך אתר אינטרנט סלולרי יעודי, אשר מפעיל את חבילת הגלישה בטלפון (מחירים בהמשך). בכדי לדעת אם השעון אכן מחובר לסלולר, צריך להתרחק ממנו ועדיף גם לצאת מאזור שיש בו קליטת WiFi. הצגת מסך האייקונים מהחלק התחתון של השעון, יראה לכם בחלק העליון שלו חיווי לקליטה סלולרית באמצעות הצגה של 4 נקודות. ניתן גם לבטל את החיבור הסלולרי באמצעות האייקון של האנטנה הסלולרית. לא תמיד המעבר לרשת הסלולרית התבצע לי בצורה חלקה והיו פעמים מעטות שהייתי צריך לכבות ולהדליק מחדש את השעון.
השימושים בשעון עם חיבור סלולרי ללא אייפון, לפחות מבחינתי הם מעטים. הם מתאימים לי בעיקר שאני יוצא לריצה, הולך לקחת את הילדים מהגן או מבקר בבריכה או בים, שם עדיף להשאיר את הסמארטפון ברכב, כך שלא אצטרך לחשוש שיגנבו אותו. עבור שיחות, הרמקול של השעון ממש חלש ואם אתם לא במקום סגור, אתם תתקשו לשמוע את האדם השני. מצד שני, יותר הגיוני לחבר אוזניות אלחוטיות ולבצע את השיחה בצורה הזאת.
אני אתמקד מעט בנושא של השימוש בשעון בזמן ריצה, לא מבחינת האפליקציות עבור האימון או הדיוק של הדופק/GPS, אלא מבחינת השימושים. בזמן ריצה הגיוני לקחת אוזניות עבור האזנה למוזיקה. השעון מאפשר חיבור שלהן בקלות, כך שהיכולת להמשיך לקבל שיחות, מבלי אייפון היא אדירה. מבחינת קבלת הודעות זה מתחלק, הודעות iMessage של אפל אתם תמשיכו לקבל וגם תוכלו להכתיב תשובות דרך סירי. הבעיה מתרחשת באפליקציית טלגרם המספקת הודעת שגיאה שהאייפון והשעון צריכים להיות מחוברים. בעיה דומה קיימת בוואטסאפ.

תשכחו מספוטיפיי בשעון
מוזיקה היא חלק חשוב מאוד בריצה והיכולת להיפרד מהשעון היא מעולה. בפעם הראשונה שיצאתי לרוץ עם השעון, היו לי כמה שירים שהורדתי אליו (שירים שרכשתי בעבר מ-iTunes), אולם ברגע שרציתי להקשיב למוזיקה בהזרמה, קיבלתי הודעת שגיאה אשר אומרת ש”הזרמה דרך נתונים סלולריים כבויה”. מה שאומר שאתם צריכים את האייפון שלכם בשביל לאפשר לאפל וואץ’ להתחיל להזרים שירים. היה הגיוני שאפל היתה מציינת את זה בהגדרה הראשונית של השעון ולא תחכה שאהיה הרחק ממנו.

עוד בעיה שקשורה להאזנה למוזיקה, שאתם תהיו חייבים להשתמש באפל מיוזיק ולא בספוטיפיי (האפליקציה של ספוטיפיי משמשת רק כשלט רחוק לאפליקציה באייפון). גם החוויית ממשק באפל מיוזיק בשעון לוקה בחסר. אתם תוכלו להקשיב לשירים/אלבומים/פלייליסטים ששמרתם בספרייה או לבקש מסירי ואז לקוות שהיא תבין מה אתם אומרים. הבעיה מתרחשת בעיקר, כשאתם מבקשים שם של שיר באנגלית, כאשר המכשיר שלכם בעברית. למרות שלפעמים סירי כן מזהה את הבקשה.
מצד שני, למרות כל התלונות האלו, אם אתם מגדירים יפה את הפלייליסטים/אלבומים שאתם רוצים שיהיו זמינים לכם מחוץ לבית, התענוג בהזרמה של מוזיקה לשעון היא נהדרת. אתם יכולים לרוץ או להיות בחוף הים רק עם האפל וואץ’ ולקבל שיחות או הודעות ב-iMessage. מדובר בחופש נהדר מהאייפון, שמאפשר לכם ליהנות מאותו רגע, מבלי להישאב למסך של הסמארטפון. זה בעצם היתרון הגדול של שעונים חכמים, הם מאפשרים במבט חטוף להתעדכן בהתראה ולהמשיך בחיים.
מחירים: פלאפון גובה על האפל וואץ’ סדרה 4 בגרסת 40 מ”מ 2,500 שקל ולגרסת 44 מ”מ המחיר הוא 2,700 שקל. עבור השימוש בדאטה ובשיחות בשעון אתם תצטרכו לרכוש חבילה מיוחדת בפלאפון אשר עולה 10 שקל בחודש, כאשר ה חצי השנה הראשונה בחינם. בנוסף, אפשר לרכוש את האוזניות איירפודס 2 ב-700 שקל במקום 1,100 שקל.
סקירה: אייפון Xs Max – גדול במסך וגדול במחיר
בשורה התחתונה, האפל וואץ’ עם eSIM מרגיש כמוצר לא אפוי עד הסוף. לא כל אפליקציה שרוצים עובדת בו, כמו וואטס אפ, טלגרם או ספוטיפיי, כך שהחוויה לא מרגישה שלמה. כמו כן, חיבור סלולרי בשעון החכם לא נראה לי כמשהו הכרחי ביום יום, כאשר יש סיטאוציות מעטות שאופציה כזאת מצדיקה אותו, נגיד בזמן ריצה או בים. עבור החופש להשאיר את האייפון בבית, אתם תצטרכו לשלם עוד כמה מאות שקלים בודדים על גרסת השעון עם eSIM ועוד עלות חבילה חודשית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
האם השעון אפל 3 יכול להתחבר לאנדרויד
שעוני אפל לא יכולים להתחבר לאנדרואיד