אוזניות הטרולי וויירלס (אוזניות ללא שום חוט המחבר בינהן) הקודמות שבדקתי מבית Skullcandy היו Push (לסקירה המלאה). אלו היו אוזניות טרולי וויירלס לא רעות אבל עם עיצוב מוזר. דגם ה-Indy מגיע כבר עם עיצוב סטנדרטי וידידותי יותר לעין, שאמור למשוך יותר משתמשים לכיוון שלו. סקולקנדי הוא מותג המנסה לפנות לקהל שלו עם עיצוב צעיר לצד מחיר יחסית הגיוני. לא מדובר באוזניות אשר אמורות להתחרות במוצרים הסיניים הזולים מאוד, אבל הן כן אמורות לתת אלטרנטיבה למי שמוכן להשקיע קצת יותר, אבל לא רוצה להוציא עכשיו 700 או 800 שקל.

עיצוב: בדומה לדגם ה-Push, גם ב-Indy אנחנו מקבלים נרתיק גדול ופלסטיקי המורגש היטב בכיס המכנסיים. מצד שני, הוא בעל נוכחות קטנה יותר מזאת של הדגם הקודם. האוזניות עצמן מגיעות בעיצוב סטייל איירפודס. הן בצבע שחור, יושבות היטב באוזניים, לא נופלות, לא מכאיבות וגם כוללות 3 סוגי סיליקון שונים ועוד זוג סנפירים, המאפשרים לאוזניות לשבת בצורה יציבה יותר. ה-Indy כוללות מיגון מסוג IP55 השומר עליהן מפני זיעה ואבק. אני רצתי איתן מספר פעמים וכמעט שלא הרגשתי אותן באוזניים.

שליטה: בניגוד ל-Push, כאן סקולקנדי משתמשים במשטח מגע ולא בכפתורים פיזיים. ניתן להדליק/לכבות אותן, לשלוט בעוצמת הווליום, להעביר שירים ולענות/לנתק שיחות. זה נהדר שסקולקנדי לא התקמצנה ומאפשרת לשלוט בכל הפעולות הדרושות ישירות מהן. אוזניות רבות מאפשרות למשל, רק שליטה בווליום או רק מעבר שירים. אגב, ל-Indy אין אפליקציה בה תוכלו לבצע התאמות שונות לכפתורים או לעדכן גרסה. בכל אופן, משטח המגע עובד בדרך כלל טוב, למרות שהוא לפעמים מפספס וכבר קרה לי שניתקתי שיחות במקום לענות להן.
סקולקנדי Indy – אין דיליי בסרטים
סאונד: בניגוד ל-Push, ב-Indy סקולקנדי כבר שדרגה לתקן בלוטות’ 5.0 היציב יותר. עוד שיפור הוא היכולת להאזין לשיחות משתי האוזניות (אפשר גם לדבר רק עם האוזנייה הימנית), לא קיבלתי תלונות על איכות השיחה במהלך הבדיקה שלי. מבחינת הסאונד במוזיקה, נתחיל בזה שמדובר בצליל נעים, חזק וטוב לרמת המחיר של המוצר, אבל הוא גם עמוס מדי בטראבל ולפעמים הבאס משתלט עליו. ה-Indy לא יודעות להתחבר לשני מכשירים בו זמנית, אבל הן כן מאפשרות לצפות בסרטים בלי השהייה (דיליי) בדיבור.

סוללה: זמן הסוללה של האוזניות סטנדרטי ולא גבוה במיוחד, רק 4 שעות, כאשר אתם תקבלו עוד 3 טעינות מלאות באמצעות הנרתיק נשיאה. על-גבי הנרתיק ממוקמות 3 נורות המספקות חיווי על מצב הסוללה. החיסרון בנרתיק הוא מחבר הטעינה המגיע עם מיקרו USB ולא USB-C. אגב, דגם ה-Push כן הגיע עם המחבר החדיש יותר וגם הציע זמן עבודה של 6 שעות באוזניות.
מחיר: 450 שקל (יבואן רשמי רונלייט)
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-Indy הן אוזניות עם צליל טוב, הן מציעות במקומות מסויימים שיפור לעומת ה-Push (בלוטות’ 5.0, סאונד בשיחה משתי האוזניות ועיצוב מוצלח יותר), אבל הן גם כוללות חסרונות (זמן סוללה נמוך יותר באוזניות ומחבר טעינה מיושן).
עוד כתבות:
סקירה: FreeBuds Lite – התשובה של וואווי לאיירפודס
סקירה: סמסונג גלקסי Buds – אוזניות אלחוטיות שקל לאהוב
סקירה: סקולקנדי Venue – אוזניות נטרול רעשים שעולות פחות מ-Bose