לפטופים

סקירה: אסוס זנבוק UX434F – ניסיון נוסף לשלב מסך משני בלפטופ

הזנבוק UX434F מגיע עם הדור השני לטכנולוגיית ה-ScreenPad, הכוללת מסך מגע צבעוני 5.65 אינץ' בתוך משטח העכבר. האם בזכות היכולת הזאת, חוויית השימוש במחשב הנייד שלכם תשתנה? כנסו לקרוא את הסקירה המלאה

באסוס אוהבים לשלב פתרונות טכנולוגיים מעניינים בלפטופים שלהם, במטרה למצוא חידוש שאולי טיפה ירגש את המשתמשים (למשל, לפטופ שהופך לטאבלט או לפטופ עם ווינדוס ואנדרואיד). בשנה שעברה השיקה אסוס את ה-ScreenPad, מעיין מסך משני למחשב הממוקם במשטח העכבר. כאשר בדקתי את הזנבוק פרו UX580 (לסקירה המלאה), מצאתי את הרעיון הזה למעניין, אבל לא כזה שממש שינה את צורת השימוש שלי בלפטופ. אסוס לא זנחה את הרעיון ועדיין שנה אחרי, היא משיקה לפטופים עם הפתרון הזה. דגם הזנבוק UX434F פונה לצרכנים המחפשים לפטופ עם מסך רחב ומשקל קל של פחות מ-1.3 ק”ג.

ASUS-UX434F-2
אסוס זנבוק UX434F. צילום צחי הופמן

עיצוב: אסוס יודעת לייצר לפטופים שנראים טוב, ה-UX434F עשוי מחומרי מתכת שונים, הצד החיצוני מגיע בעיצוב המוכר של סדרת הזנבוק, מעיין חריטה של עיגולים. הלפטופ עצמו הוא בצבע כחול כהה לו אסוס נתנה את השם Royal Blu. מעל המקלדת ממוקם לוח צר ודק, הנותן תחושה של גריל לרמקולים, רק שהם לא ממוקמים שם. הלוח הזה הוא בצבע שמפניה והוא שובר את הצבע הכחול. חריטת האותיות במקלדת מגיעה גם היא בצבע שמפניה. המחשב הזה נראה טוב, גם בזכות השוליים הדקים של המסך, המשקל העומד על פחות מ-1.3 ק”ג, מה שמאפשר לקחת אותו בתיק הגב, מבלי להרגיש אותו יותר מדי וגם בגלל העובי הדקיק שלו.

זיהוי פנים לפתיחה מהירה של המחשב

מסך: הצג של ה-UX434F הוא 14 אינץ’, אבל הוא מגיע בגוף של 13 אינץ’. השוליים שלו דקים מאוד, כאשר בחלק העליון אסוס עדיין הצליחה לשמור על שול דק (בערך כפול מזה שבצדדים) וגם לשלב בו מצלמת רשת לניהול שיחות וידיאו. בשול העליון גם ממוקמת מצלמת האינפרה אדום לזיהוי הפנים בעת פתיחת המחשב. מדובר בפיצ’ר Hello שהוא חלק ממערכת ההפעלה ווינדוס. הפיצ’ר הזה עובד היטב, מזהה את הפנים כמעט באופן מיידי, כך ששחרור הנעילה של המחשב הופך לחלק יותר. בעקבות השימוש בתכונת המצלמה, אסוס ויתרה על מנגנון טביעת אצבע. המסך מגיע עם טכנולוגיית מגע, יש משתמשים שמאוד אוהבים את האופציה הזאת, המאפשרת לנווט בצורה יותר מהירה בממשק של ווינדוס ויש כאלו שרואים אותה מיותרת. אני חושב שזאת תוספת נחמדה, שמשפרת את החוויה. יחס הגוף מסך כאן עומד על 92%, הרזולוציה היא Full HD, המסך רחב (16:9) עם ציפוי מבריק. אני אהבתי את התמונה שמתקבלת כאן ואת החדות, רק כדאי לשים לב שיש השתקפות. 

ASUS-UX434F-3
אסוס זנבוק UX434F. צילום צחי הופמן

מקלדת ועכבר: למקלדת תאורה אחורית, הכפתורים רכים אבל עדיין מרגישים את הלחיצות היטב, כך שנוח להקליד כאן. משטח העכבר עובד היטב. בכל מקרה, מה שמעניין במשטח העכבר היא טכנולוגיית ה-ScreenPad 2.0. המשטח-מסך מגע מופעל על ידי כפתור יעודי במקלדת. זה מחליף בין מצב המסך לשימוש מסורתי עבור תפעול העכבר. המסך הזה בגודל 5.65 אינץ’, בערך כמו מסך הסמארטפון שלכם. בדור השני של ה-ScreenPad, אסוס שיפרה את צריכת הסוללה. אז למה צריך את המסך המשני? יש כאן מחשבון עבור שימוש בו זמנית בתוכנה אחרת, הפעלת כפתורים יעודים לקיצורי דרך, כתיבה עם האצבע של מילים באנגלית וזיהוי שלהם. בנוסף, יש גם אפליקציה של ספוטיפיי להפעלה יעודית של נגן המוזיקה. אני לא מצאתי את עצמי משתמש ביכולת של ה-ScreenPad והפעלה שלו רק הפריעה לשימוש השוטף של העכבר.

ASUS-UX434F-4
אסוס זנבוק UX434F. צילום צחי הופמן

חומרה: אסוס ציידה את ה-UX434F במעבד אינטל i7 דור שמיני עם 16 גיגה זיכרון עבודה, כרטיס גראפי של NVIDIA מסוג GeForce MX 250 עם 2 גיגה זיכרון, נפח אחסון של 1 גיגה מסוג SSD וגם בלוטות’ 5.0 ו-WiFi 5. מבחינת חיבורים, אתם תמצאו כאן כמעט כל מה שאתם צריכים: USB-C, USB A 3.1 וגם חיבור USB 2.0, יציאת HDMI סטנדרטית וקורא כרטיסי זיכרון מיקרו SD. חבל שהערכה לא כוללת מתאם כניסת LAN ושהמטען הוא לא USB-C. הרמקולים הם מתוצרת הרמן קרדון והם מספקים סאונד לא רע מבחינת איכות הצליל, אבל הם יחסית חלשים. כנראה שיהיה עדיף לכם להשתמש באוזניות עם הלפטופ הזה. כדאי גם לשים לב שהמחשב הזה מתחמם מאוד, במיוחד בצד השמאלי התחתון שלו ולא נעים להשתמש בו על הברכיים.

סוללה: זמן העבודה של הסוללה בינוני והוא יספק כ-5 שעות בהגדרת ביצועים גבוהים, תאורה אחורית גבוהה וחיבור ל-WiFi.

מחיר: 5,800 שקל

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

בשורה התחתונה, הזנבוק UX434F עושה הכל נכון. יש לו חומרה חזקה, מראה אלגנטי ודק, מסך גדול בגוף קטן עם איכות תמונה טובה. הדור השני של טכנולוגיית ה-ScreenPad 2.0 עדיין נתפס בעיני כמיותר, אבל אם מתעלמים ממנו, מקבלים לפטופ מצוין.

עוד כתבות:

סקירה: דייסון Pure Hot+Cool – הייתם קונים מסנן אוויר שהוא גם מאוורר ב-3,200 שקל?

מותג האודיו Cowin מגיע לישראל. אוזניות טרולי וויירלס ב-300 שקל

סקירה: סמסונג Q900R – טלוויזיה חכמה עם 8K

 

 

2 תגובות

  1. קניתי לפני חודשיים את ה-534 (אותו דגם רק עם מסך 15 אינצ׳). אכן לפטופ מצוין, ואכן לא השתמשתי מעולם ב-ScreenPad…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: