חובבי טאבלטי האנדרואיד יתקשו למצוא מגוון מוצרים מספק בשוק, כאשר המכשיר המוצלח ביותר, הוא ה-Tab S6 של סמסונג, הנמכר בעלות לא נמוכה של 3,200 שקל (לסקירה המלאה). מי שלא מוכן להשקיע כאלו סכומים, ישמח לשמוע על ה-Tab S5e, מדובר בגרסה הצנועה יותר לאח היוקרתי, אבל כזאת הדורשת מהמשתמשים שלו למספר פשרות.

עיצוב: בדומה לאחיו היקר יותר, ה-S5e מגיע במראה דקיק עם שוליים בולטים, אבל לא עבים במיוחד, כך שאפשר להחזיק את הטאבלט בנוחות. מדובר על יחס גוף מסך של 81.6%. העובי של המכשיר הוא רק 5.5 מ”מ, הוא מאוד מאוד דק, נוח להחזיק אותו ביד זמן ארוך וגם המשקל סביר -400 גרם.
סמסונג Tab S5e: טאבלט דקיק עם מסך איכותי
מסך: מה שמייחד את ה-S5e בדומה ל-S6 הוא המסך המצויין –הטאבלט מגיע עם מסך 10.5 אינץ’ ברזולוציה של 1600 על 2560 פיקסלים בטכנולוגיית Super AMOLED, אשר מציעה צבעים עשירים. החדות גבוהה, התאורה אחורית חזקה אבל עם השתקפות ואתם ממש תהנו להסתכל על המסך הזה והתמונה שהוא מוציא.

ממשק: סמסונג מציעה כאן את מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 עליה מולבש הממשק One UI 1.1. מדובר בגרסה מעט נמוכה מזאת הקיימת ב-Tab S6. הממשק של סמסונג זהה לזה הקיים בסמארטפונים שלה, כאשר הוא מציע לדעתי חווייה ידידותית ונוחה (פרט לעוזרת הקולית ביקסבי). הבעיה בטאבלטי אנדרואיד, הוא המחסור באפליקציות שנבנו עבור טאבלטים. מה שאומר, שהמון אפליקציות פשוט ימתחו לגודל המסך והן לא יראו טוב או לא ירגישו מספיק נוח. כמובן שהאפליקציות של סמסונג, נטפליקס, יו טיוב וכאלו של גוגל כן מתאימות.
ב-S5e סמסונג תומכת בתוכנת ההמשכיות שלה, המאפשרת לטאבלט למשוך שיחות טלפון ומסרונים עבור משתמשים שמחזיקים סמארטפון של סמסונג.
ההבדלים מבחינת הממשק ב-S5e לעומת ה-S6, הם בעיקר היעדר אפליקציית Premiere Rush של אדובי לעריכת וידיאו וגם השילוב של DeX, המציע להפוך את ממשק ה-One UI לזה של DeX. זה מציע חוויה הדומה לדסקטופ במחשב (לסקירה על DeX), אבל מכיוון שסמסונג לא מוכרת את המקלדת המאפשרת להשתמש ב-DeX, לא יצא לי לעבוד איתו עם ה-S5e.
חומרה: הפשרה העיקרית בטאבלט הזה היא החומרה, מדובר במעבד סנפדרגון 670 של קוואלקום עם רק 4 גיגה זיכרון עבודה ושטח אחסון של 64 גיגה (כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס). יש גם גרסה של 6 גיגה עם 128 גיגה, אבל זאת לא נמכרת בארץ ביבוא רשמי. אני משתמש בטאבלט הזה כבר תקופה ארוכה ואני יכול להגיד שהוא הרבה פעמים מגמגם ולפעמים גם מרגישים שהוא איטי, מצד שני, הסיבה שאני רציתי את ה-S5e היא בעיקר עבור צפייה בסרטים וגלישה באתרים, דברים שהטאבלט הזה מתמודד איתן בצורה טובה מאוד. מי שמתכנן להפוך את הטאבלט לכלי עבודה קצת יותר כבד, כדאי שיסתכל על ה-Tab S6.
עוד אפשר למצוא כאן: 4 רמקולים הממוקמים בכל אחד מצידי המכשיר מתוצרת AKG עם צליל חזק ויחסית ברור. מנגנון טביעת האצבע הוא פיזי וממוקם בצד הטאבלט לידי כפתורי הווליום, מכיון שאני משתמש ב-S5e עם כיסוי, שלא ממש מאפשר להניח את האצבע בצורה חלקה, זה לא תמיד זיהה את האצבע שלי בפעם הראשונה. זיהוי הפנים לא עובד בצורה מספיק טובה והוא הרבה פעמים מפספס. הסוללה מגיעה בקיבולת 7040 מיליאמפר/שעה. אני קיבלתי עם הטאבלט זמן מסך של כ-8 שעות.
ל-Tab S5e מצלמה אחורית 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.0. הביצועים בינוניים. מצלמת הסלפי היא 8 מגה פיקסל עם F2.0.


מחיר: 2,000 שקל
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-Tab S5e מיועד עבור מי שמחפש טאבלט לשימושים של צפייה בסדרות וסרטים וגלישה באינטרנט. זהו לא טאבלט עם חומרה חזקה, בשביל זה יש את ה-Tab S6, שגם נמכר במחיר יקר בהרבה. המסך המצוין של ה-S5e, העובי הדקיק ונוחות השימוש, הופכים אותו לפתרון טוב למי שמחפש טאבלט אנדרואיד.
עוד כתבות:
LG משיקה את ה-G8X – הסמארטפון הראשון בישראל עם מסך כפול
הצד האפל מגיע לסמסונג Note 10 Plus
סקירה: אייפון 11 פרו – שלוש עדשות, צילום לילה וסוללה חזקה יותר