הסמארטפונים עם המסכים המתקפלים נמצאים איפשהו מעבר לפינה (הרחוקה או הקרובה). הבעיה הגדולה עם הסמארטפונים האלו, שהם עדיין יקרים מאוד והטכנולוגיה עוד לא ממש הבשילה. פתרון הביניים של LG הוא ה-G8X – סמארטפון המגיע עם שני מסכים מלאים המתקפלים בדומה לנרתיק. האם LG עלתה פה על פתרון מבריק או שמדובר בגימיק?

עיצוב: העיצוב של ה-G8X הוא החלק הקריטי במוצר הזה. המכשיר של LG מורכב בעצם מסמארטפון העשוי מזכוכית עם מסגרת אלומיניום. (הזכוכית בגב המכשיר היא גורילה גלאס 5). הוא עמיד למים בתקן IP68, כולל שוליים דקים ומיגון בתקן צבאי MIL-STD-810. ה-G8X מגיע בצבע כחול כהה, הוא מרגיש מעט חלקלק ביד, הוא שוקל 192 גרם והעובי שלו הוא 8.4 מ”מ. הבעיה בעיצוב מתרחשת ברגע שמרכיבים את הכיסוי המספק את המסך הנוסף. ה-G8X הופך להיות מכשיר בומבסטי עם עובי כפול ומשקל העומד על לא פחות מ-326 גרם, שזה המון. מהסיבה הזאת, בכל פעם שתרצו להסתובב עם המסך הכפול, אתם לא תרגישו איתו ממש נוח בכיס המכנסיים.
מסך: ל-G8X יש שני מסכים בגודל 6.4 אינץ’ בטכנולוגיית OLED וברזולוציית Full HD. איכות התמונה טובה, אבל עדיין לא כמו סמארטפוני דגל מתחרים. המסכים מגיעים עם זכוכית מסוג גורילה גלאס 6 העדכנית. יחס הגוף מסך לא רע – 83.3%, אבל לאור זה שיש כאן מצלמה קדמית בודדת בתוך מגרעת בצורת טיפה, היינו רוצים קצת יותר מסך ופחות שוליים. מצד שני, מכיוון שהסמארטפון נמצא בתוך הכיסוי-מסך, זה לא באמת משנה, כי המכשיר הופך גם ככה לגדול.

בחלק החיצוני של הכיסוי יש מסך קטן בגודל 2.1 אינץ’ עבור חיווי של השעה, תאריך, מצב סוללה וזיהוי שיחות. אתם לא יכולים לקרוא את תוכן ההודעות במסך הזה ואני מצאתי את עצמי מחזיק רוב הזמן את המכשיר במצב מקופל, כך שאני רואה כל הזמן את המסך הראשי. אומנם אפשר לענות לשיחות שהכיסוי סגור, אבל לשאר הדברים צריך את המסך פתוח. פתיחת הכיסוי לעיתים תכופות עבור קריאת הודעות, הפכה לטרטור לטעמי.

ממשק: השילוב של שני מסכים הוא מצד אחד תענוג פרודקטיבי, אפשר לפתוח וואטס אפ במסך אחד ודפדפן במסך שני או לראות סרט בנטפליקס ולקרוא מיילים. רוצים לקבל מקלדת על מסך שלם ולראות את ג’ימייל במסך אחר, אתם יכולים, רוצים לשחק במשחק על מסך אחד ולקבל מעיין ג’ויסטיק וירטואלי על מסך שני, אתם יכולים. אתם אפילו יכולים להציג את הדפדפן על פני שני המסכים בו זמנית, רק שהשוליים בין הצגים, מקשים ליהנות מהמצב הזה. מצד שני, החגיגה הזאת של שני המסכים באה עם תשלום. לא נוח ללכת עם המכשיר הזה בכיס, לא משנה עד כמה הפרודקטיביות הופכת לטובה יותר. אני מצאתי את עצמי רוב הזמן משאיר את הכיסוי בבית, שלא לדבר, שבפעמים שכן לקחתי אותו איתי, הייתי צריך להוציא את הכיסוי בכל פעם שהכנסתי את הסמארטפון לתושבת ברכב.

חומרה: ה-G8X מגיע עם מעבד סנפדרגון 855 של קוואלקום, זיכרון עבודה 6 גיגה, נפח אחסון של 128 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. זהו סמארטפון מהיר, שלא עוצר לרגע בשימוש היומיומי, גם לא שמדובר בהפעלה של שתי אפליקציות במקביל בשני מסכים. LG מציעה כאן רמקולים סטריאופוניים חזקים, כניסת אוזניות וחיישן טביעת אצבע המשולב מתחת למסך. לא מדובר בחיישן המהיר או הטוב ביותר שראיתי, אבל הוא עובד בצורה סבירה.

צילום: בעוד ה-G8s או סמארטפוני דגל אחרים מגיעים עם 3 עדשות בגב המכשיר, כאן מקבלים שני חיישני צילום: 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.8 וחיישן 13 מגה פיקסל עם עדשה רחבה של 136 מעלות ומפתח צמצם F2.4. ב-LG התפשרו על איכות המצלמה, זוהי לא מצלמה שרגילים למצוא בסמארטפוני דגל. שלא תבינו לא נכון, היא טובה, אבל לא מספיק. התמונות חדות (רק לא כמו המתחרים), אין כאן זום אופטי כפול 2 והמצלמה גם מתקשה לספק תוצאות טובות במקומות סגורים ובלילה היא ממש בינונית. מצלמת הסלפי מספקת תוצאות בינוניות ומטה והיא מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל ומפתח צמצם F1.9.





סוללה: ה-G8X מצויד בסוללה בקיבולת מכובדת של 4000 מיליאמפר/שעה, רק שהאתגר מבחינת LG הוא להפעיל באמצעותה שני מסכים. המהנדסים הקוריאנים הצליחו כאן וההשפעה על זלילת הסוללה בעקבות המסך הכפול מורגשת אבל לא בזבזנית. הסמארטפון ללא שימוש בנרתיק החזיק משעה שבע בבוקר עד אחת עשרה בלילה ועוד נשארו קצת פחות מ-20% אנרגיה (קצת פחות מ-4 שעות שימוש במסך).
LG אומנם מגדירה את הטעינה שלה כמהירה, אבל היא ללא ממש מציעה קצב מספק. בתוך רבע שעה של טעינה מקבלים 13% אנרגיה ו-27% בתוך חצי שעה. ה-G8X תומך בטעינה אלחוטית, גם עם הכיסוי המולבש עליו.
מחיר: 3,325 שקל (יבואן רשמי רונלייט – שנתיים אחריות)
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-G8X הוא סמארטפון חדשני, הוא מביא לשוק משהו שעוד לא הכרנו. זהו סמארטפון עם פרודקטיביות גבוהה, אבל זה בא על חשבון נוחות בעיצוב המכשיר (למרות שאפשר לא להסתובב עם הכיסוי-מסך) והתפשרות על הביצועים.