סמארטפונים

סקירה: LG Wing – הסמארטפון הכי מיוחד לשנת 2020

ה-LG Wing הוא סמארטפון עם מסך מסתובב, הכולל בתצורה הפתוחה שלו מראה מיוחד בעל שני מסכים וצילום וידיאו עם גימבל (מייצב). המכשיר החדש גם כולל תמיכה בדור 5 ישר מהקופסה ותג מחיר של 3,200 שקל, האם כל זה ישכנע אתכם לרכוש אותו?

בחודש ספטמבר האחרון הכריזה LG על הסמארטפון הכי מיוחד לשנת 2020, דגם ה-Wing. המכשיר החדש יצר עניין רב, בזכות המסך המסתובב והיכולת לעבוד בצורה פרודוקטיבית יותר. עוד מעט אני ארחיב על נושא העיצוב והאם הוא יעיל או לא, אבל קצת לפני, כדאי להזכיר, ש-LG היא אחת החברות היותר יצירתיות בשוק הסלולר. היא השיקה בסוף 2019 בארץ את ה-G8X בעל שני המסכים (לסקירה המלאה) וב-2016 היה לה את ה-G5 – סמארטפון אליו התחברו אביזרים שונים. לצערה של החברה הדרום קוריאנית, הרעיונות המיוחדים שלה לא סחפו את השוק, אבל היא לא התייאשה.

LG Wing. צילום צחי הופמן
LG Wing. צילום צחי הופמן

עיצוב: במצב סגור, ה-Wing נראה כמעט כמו כל סמארטפון אחר, למרות שהוא ממש יפה עם גוף אלומיניום וגב בצבע כסוף-ורוד-תכלת (מחליף צבעים לפי הזווית בה מסתכלים) עם ציפוי מט, אשר מטשטש טביעות אצבעות. זהו מכשיר שנראה טוב, אבל הוא גם כבד מאוד – 260 גרם והוא גם עבה – 10.9 מ”מ.

ה-Wing גם כולל ציפוי הממגן אותו מפני נזקי מים קלים מאוד (IP54) והוא עומד בתקן MIL-STD-810G, שזה אומר שבתיאוריה הוא ישרוד נפילות ושינוי טמפרטורות קיצוניים. לא יצא לי לבדוק את זה וגם לא הייתי סומך שהמכשיר אכן ישרוד נפילה.

LG Wing: מסך מוצלח, תמיכה בדור 5

מסך: ל-Wing יש מסך בגודל 6.8 אינץ’ בטכנולוגיית P-OLED, ברזולוציית 1080 על 2460 פיקסלים עם זכוכית מסוג גורילה גלאס 5. התוצאה היא מסך גדול התופס את רוב חזית הסמארטפון, בזכות כך שהמצלמה הקדמית מוחבאת בתוך מנגנון פופ אפ. יחס הגוף מסך כאן עומד על 87%. הצבעים של המסך עשירים, החדות טובה ורמת התאורה האחורית גבוהה. המסך עצמו מעט ארוך מהרגיל, מה שמאתגר את האגודל בשימושים מסוימים ומחייב שימוש בשני ידיים.

המסך השני אותו מגלים בעת סיבוב המסך הראשי, הוא בגודל 3.9 אינץ’, גם הוא בטכנולוגיית P-OLED והרזולוציה היא 1080 על 2460 פיקסלים. המסך הזה נראה כאילו יש לו קצת פחות תאורה אחורית, אבל זה לא משהו ששמים אליו לב יותר מדי.

אז מה עושים עם המסך השני? בעת סיבוב המסך הראשי, הוא עובר למצב אופקי והמסך התחתון הוא במצב אנכי. המצב הזה נקרא Swivel. בעת השימוש במצב הזה, ניתן להציג שתי אפליקציות שונות בעת ובעונה אחת, כאשר פתיחה שלו מזניקה במסך הראשי עמוד בית יעודי, הכולל גישה למצלמה, דפדפן כרום, יו טיוב ויו וטיוב מיוזיק. החלקה מתחתית המסך כלפי מעלה, מגלה את כל שאר האפליקציות שבמכשיר וכך ניתן להוסיף עוד אפליקציות מעודפות. גם במסך התחתון ניתן לבחור אילו אפליקציות יופיעו בעמוד הבית. כך שבעת צפייה בנטפליקס במסך העליון, במסך התחתון ניתן להשתמש בוואטסאפ או בג’ימייל, תוך כדי תגובה להודעות, מבלי להפסיק את הסרט. אופציה אחרת לשימוש בשני המסכים היא בעת ניווט, כאשר במסך הראשי מופיע Waze ובמסך השני אפשר לחייג.

מבחינתי, מצב ה-Swivel שימש בעיקר בעת צפייה בתוכנית בנטפליקס, כאשר המסך התחתון הציג את כפתורי המדיה, כולל אפשרות לשלוט בווליום ופרטים על התוכן שנצפה. במצב הזה, גם נוח להחזיק את ה-Wing בידיים.

כפי שאפשר להבין, מצב ה-Swivel אכן מציע אופציות רבות (בנוגע לגימבל ארחיב בהמשך), אבל הוא לא שימש אותי מספיק בכדי שאני אוכל להגיד שמדובר פה בקילר פיצ’ר או בתכונה ששינתה את שיטת העבודה שלי עם הסמארטפון. היא אכן נחמדה וחדשנית, אבל צריך למצוא לה עוד שימושים.

LG Wing. צילום צחי הופמן
LG Wing. צילום צחי הופמן

LG Wing: דור 5 ו-WiFi Calling

ממשק: מבחינת ממשק, LG מציעה את הממשק הידידותי הקבוע שלה המולבש על אנדרואיד 10. אני מקווה שהחברה הדרום קוריאנית גם תעדכן אותו לאנדרואיד 11 במהלך 2021 ולא תמשיך בקצב העדכונים האיטי שהיא רגילה אליו. המכשיר תמך ללא בעיה ב-WiFi Calling (אני השתמשתי על גבי רשת פרטנר), יש יכולת הקלטת שיחות באמצעות אפליקציות צד שלישי, אין יכולת הקלטה פנימית של המכשיר עצמו.

חומרה: ה-Wing כולל תמיכה ברשתות סלולריות דור 5 ישר מהקופסה וזה נהדר, רק שלא יצא לי להיות ליד רשת סלולרית מהסוג הזה בכל התקופה שסקרתי את המוצר. קשה להגיד ש-LG שילבה במכשיר הזה חומרה של מכשיר דגל, המעבד הוא סנפדרגון 765G עם 8 גיגה זיכרון עבודה. זהו לא המעבד שאנחנו מוצאים בדרך כלל במכשירי הקצה, בנוסף, אפשר להרגיש שהוא לא תמיד מצליח לספק את החוויה החלקה שמצפים לה, במיוחד מסמארטפון הכולל שני מסכים ואמור להריץ שתי אפליקציות במקביל. גם מנגנון טביעת האצבע המשולב מתחת למסך מגמגם ולא מהיר במיוחד, כאשר הבחירה לשלב רק רמקול בודד בסמארטפון מהסוג הזה מוזרה. כמו כן, אין כאן יציאת אוזניות 3.5 מ”מ, אבל יש בלוטות’ 5.1, אחסון של 128 גיגה, אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס וכמובן ש-NFC.

LG Wing: מצלמה מוצלחת וטעינה מהירה

מצלמה: לפני שנדבר על צילום הווידיאו ויכולות הגימבל (מייצב), אני אתמקד בנושא צילום הסטילס. בגב ה-Wing קיים מערך צילום משולש: חיישן 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8, מיקוד אוטומטי ומייצב תמונה אופטי, חיישן 13 מגה פיקסל לצילום רחב (117 מעלות) ו-f/1.9 וחיישן 12 מגה פיקסל גם כן רחב (120 מעלות) f/2.2. אם שמתם לב, משום מה יש כאן שני חיישנים רחבים ואין חיישן מאקרו או זום אופטי. הסיבה לכך, היא שאחד החיישנים הרחבים מיועד לצילום וידיאו במצב גימבל.

התמונות המתקבלות באור יום נראות נהדר, חדות מאוד ומפורטות. גם שמבצעים זום כפול 2, התמונה לא נפגעת, למרות שמדובר בזום דיגיטלי ולא אופטי. צילום תמונות במקומות סגורים, כאשר האור לא בצורה מיטבית, גם הצליח להפיק תמונות חלקות. מה שכן, המצלמה מפשלת בצילומים במצב לילה, התמונות מרוחות ומגורענות, גם במקומות בהם החושך לא מוחלט, קשה להגיד שהתוצאות מספיק טובות.

מצלמת הסלפי מגיעה עם מנגנון פופ אפ, היא כוללת מנוע המרים אותה למעלה בכל פעם שהיא נדרשת. החיישן שלה הוא 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.9. הופתעתי לטובה ממצלמת הסלפי, שמציגה פירוט גבוה וביצועים מוצלחים, הרבה יותר ממצלמות סלפי אחרות שפגשתי.

LG Wing: צילומי וידיאו עם מייצב

מצב ה-Swivel של ה-Wing משלב גם גימבל עבור צילומי וידיאו, כך שניתן בתיאוריה לצלם סרטונים בצורה יציבה, מבלי לקבל את אפקט הרעידות של היד. מצלמת הווידיאו של הסמארטפון הזה אומנם תומכת בצילום ברזולוציית 4K, אבל במצב גימבל מקבלים רק רזולוציה של Full HD. אגב, מצב הגימבל גם לא מאפשר צילום תמונות, מה שמחייב לסגור את מצב ה-Swivel בכל פעם שרוצים לצלם תמונה כאשר מצלמים וידיאו.

מעבר למצב גימבל הופך את המסך המשני למעיין ג’ויסטיק וירטואלי המאפשר את השליטה במצלמה והזזת החיישן למעלה/למטה ולצדדים (אין פה תנועה אמיתית של החיישן, אלא משחק מסוים עם החיישנים).

בכל אופן, מצב הגימבל מאכזב, הוא בקושי מורגש ואיכות הווידיאו נמוכה כאשר מצלמים, אפילו באור יום. אומנם נוח יותר להחזיק את המצלמה במצב ה-Swivel, אבל זה לא ישכנע אותי להשתמש בו.

סוללה: הסוללה מגיעה בקיבולת 4000 מיליאמפר/שעה והיא החזיקה לי משעה 7 בבוקר ועד חצות, כאשר נשארו לי עוד 34% אנרגיה (זמן מסך של שעתיים וארבעים דקות). מדובר בזמן עבודה סביר, אבל לא יותר מזה. מבחינת טעינה, הערכה כוללת מטען מהיר בהספק 25 וואט, אשר זה מספק 27% אנרגיה בתוך רבע שעה של טעינה ו-52% אנרגיה בתוך חצי שעה. כמו כן, יש כאן טעינה אלחוטית.

מחיר: 3,200 שקל, הערכה כוללת מגן מסך סיליקון, כיסוי סיליקון וגם כיסוי קשיח נוסף (שנתיים אחריות, יבואן רשמי רונלייט).

בשורה התחתונה, ה-Wing הוא ללא ספק סמארטפון חדשני שכיף להשתמש בו, אבל המסך הנוסף לא היה מספיק פרקטי לטעמי, היה נדרש כאן קצת יותר כוח עיבוד ומצב הגימבל אכזב. מצד שני, יש למכשיר הזה מסך מוצלח, מצלמת סטילס טובה וחיבוריות סלולרית דור 5.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Z Fold2 –כיף להסתובב עם סמארטפון שהופך לטאבלט

סקירה: LG Velvet – סמארטפון ששם דגש על עיצוב

סקירה: Poco F2 Pro – האם הסמארטפון החדש של שיאומי משחזר את ההצלחה?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: