טלוויזיות

סקירה: A9G – טלוויזיית OLED עם אנדרואיד TV של סוני

ה-A9G היא אחת מטלוויזיות הפרימיום של סוני, היא פועלת בטכנולוגיית OLED, כוללת מצב כיול מיוחד לנטפליקס ורמקולים בטכנולוגיה המוטמעת בתוך המסך. כנסו לסקירה המלאה

טכנולוגיית ה-OLED נחשבת לפרימיום בעולם המסכים, מגוון היצרניות המציעות אותה מצומצם וכולל בין היתר את LG, סוני ופנסוניק. מה שמייחד את דגם ה-A9G הם שלושה דברים: מצב כיול מיוחד לנטפליקס, רמקולים המוטמעים בתוך המסך ומערכת הפעלה אנדרואיד TV.

sony-a9g-5
סוני A9G. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-A9G מגיעה בעיצוב הכולל רגלית שכמעט לא רואים אותה. המסך בעצם יושב כמעט צמוד למזנון ויש רווח ממש מינימלי בינו לשולחן. המראה הזה יוצר תחושה של מלבן דקיק מאוד העומד על המזנון. אם תחליטו לתלות את הטלוויזיה על הקיר, תגלו בליטה בחלק האחורי, שם נמצאים כל החיבורים. באופן כללי, מדובר במסך הנותן תחושת פרימיום ואם תנצלו את הרגלית, לדעתי תהנו קצת יותר מהעיצוב שלו.

סוני A9G: אנדרואיד TV ומצב כיול לנטפליקס

ממשק: סוני משלבת ברוב הטלוויזיות החכמות שלה את אנדרואיד TV בגרסה 8 (אוריאו). היתרון במערכת ההפעלה הזאת, שרוב האפליקציות של שירותי הטלוויזיה המקומיים והבינלאומיים קיימים כאן: נטפליקס, אמזון פריים וידיאו, סלקום TV, סטינג TV, הוט, נקסט TV וכמובן יו טיוב, ספוטיפיי ועוד משחקים. אם תשתמשו בטלוויזיה בממשק באנגלית, תוכלו להפעיל את העוזרת הקולית – גוגל אסיסטנט. העוזרת הזאת מאפשרת לתפעל מוצרים חכמים תומכים ולשאול אותה שאלות באנגלית.

sony-a9g-3
סוני A9G. צילום צחי הופמן

תמונה וצליל: ה-A9G היא בין הטלוויזיות הבודדות בשוק המגיעה עם מצב כיול של נטפליקס (Netflix Calibrated Mode). מדובר במצב כיול, המאפשר לצופה לראות את הסרט בהגדרות תמונה המדמות את כוונות הבמאי המקוריות. במצב זה מקבלים כיול אוטומטי של הצבעים, התנועות וניגוד דינמי מדויק. מבחינת החוויה, מדובר בתמונה הדומה לזאת של הגדרת מצב סינמה: התמונה חמה ורכה. להגיד לכם שהמצב הזה של נטפליקס ישנה לכם את חוויית הצפייה? הוא לא, אבל זה נחמד. מה שכן, חבל שמצב הכיול של נטפליקס לא מוגדר כברירת מחדל וצריך לגלות אותו בתוך הגדרות המערכת ולא ההגדרות המקוצרות.

 

איכות התמונה מציעה צבעים עשירים וחדות טובה בשידורי טלוויזיה מסוג HD, בעיקר בגלל מעבד התמונה X1 Ultimate. זה מפתיע לגלות שגם צפייה בתוכניות מספקי הטלוויזיה המקומיים נראית פה טוב. המעבד של סוני גם יודע לספק תאורה אחורית בצורה מדויקת ופרטים רבים, כך שביחד עם טכנולוגיית ה-OLED המציגה כאן שחור מוחלט, מקבלים פירוט מוצלח באזורים הכהים, דיוק צבעים ותמונה מצוינת. בצפייה בתוכן 4K המגיע בעיקר מנטפליקס, אמזון פריים וידיאו ויו טיוב, הצפייה חלקה מאוד ועם פירוט.

מבחינת סאונד, הרמקולים ממוקמים בתוך הפאנל של המסך. מדובר בטכנולוגיה בשם Acoustic Surface Audio Plus המספקת סאונד טוב, אשר מפתיע לגלות שזה יוצא מהמסך בזכות רמקולים קטנים וסאב וופר שטוח המרעידים את הפאנל ויוצרים את הצליל על-ידי ויברציות (לא רואים את הרעידות בצפייה).

 

 

sony-a9g-1
סוני A9G. צילום צחי הופמן

שלט רחוק: מאז השנה שעברה, סוני שינתה רק מעט את העיצוב של השלט הרחוק שלה. מדובר עדיין בשלט רחוק ארוך, הכולל כפתורי ספרות ומראה קלאסי. מדובר בתחושה מעט מיושנת לעומת שלטים של חברות אחרות, מצד שני זה עובד ולא מחייב עקומת למידה. השלט כולל שני כפתורים חשובים: נטפליקס וגישה לחנות האפליקציות של גוגל. לחיצה על כפתור נטפליקס, גם שהמסך כבוי, מזניקה ישר לשירות הסטרימינג הפופולארי.

חיבורים: 4 חיבורי HDMI, חיבור רשת, 3 כניסות USB ושקע אודיו.

מחיר: 10,800 שקל בגודל 55 אינץ’ (יבואן רשמי ישפאר)

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

בשורה התחתונה, ה-A9G מציע חוויית צפיה נהדרת בזכות טכנולוגיית ה-OLED ויכולות עיבוד התמונה הגבוהות של המעבד – X1 Ultimate. מערכת ההפעלה אנדרואיד TV מאפשרת כאן גישה כמעט לכל שירותי הטלוויזיה המקומיים (ומה שחסר יגיע כנראה בהמשך). כמו כן, משתמשי העוזרת הקולית גוגל אסיסטנט יקבלו אותה גם בסלון שלהם, ללא חסימה כמו אצל חלק מהמתחרות (בממשק באנגלית).

עוד כתבות:

משתמשי אייפון? אפל מעניקה חצי שנה מתנה לשרות האפל מיוזיק

יאנדקס מיוזיק מקבל ממשק בעברית. המחיר 10 שקל לחודש

ג’ברה השיקה את הדור החדש לאוזניות הטרולי וויירלס שלה – Elite 75t

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: