אינטל NUC הם מחשבים שולחניים קומפקטיים, אפילו זעירים, אותם מייצרת חברת השבבים כבר מספר שנים. מדובר בפתרון אלגנטי למי שרוצה לקנות מחשב מיצרן מוכר ומעדיף כזה שלא יתפוס מקום רב בשולחן. המחשבים מסדרת ה-NUC יכולים להגיע כבר עם כל חלקי החומרה ומערכת ההפעלה, אבל יש גם אפשרות לקנות אותם ללא הזיכרון/אחסון/מערכת הפעלה ולרכוש/להתקין באופן עצמאי. כדאי לדעת, שמדובר במחשב שולחני ללא מסך, רמקולים פנימיים או מיקרופון וכמובן גם ללא מצלמת רשת. מה שאומר, שאתם צריכים לרכוש מסך בנפרד, כאשר צגים רבים מגיעים היום כבר עם מצלמה/מיקרופון ורמקולים.

אני קיבלתי לסקירה את ה-NUC10i5FNK, אבל אפשר גם לבחור דגם אחר עם נתוני חומרה שיותר יתאימו לכם.
עיצוב: כמו שציינתי, ה-NUC הוא מחשב קומפקטי, אני מיקמתי אותו מתחת למסך המחשב שלי, אבל יש כאלו שפשוט מחברים אותו באמצעים שונים לגב המסך מחשב. אני חייב לציין שמדובר בקוביה לא מחמיאה במיוחד, המשלבת צבעים של שחור ואפור. נראה שבאינטל לא הקדישו יותר מדי זמן לעיצוב של המכונה הזאת, אשר הייתה יכולה לקבל בקלות מראה יותר מעניין. כמו כן, הלוגו של אינטל לא מופיע באף מקום בולט, רק בתחתית המחשב.

חומרה: הדגם שהגיע אליי כלל מעבד i5 דור 10 עם 8 גיגה זיכרון עבודה, 256 גיגה נפח אחסון מסוג NVMe SSD. הכרטיס הגראפי הוא בסיסי של אינטל ויש כמובן בלוטות’ ו-WiFi 6. הביצועים של המחשב הם סבירים ומיועדים למשתמשים שדורשים רק גלישה, אופיס ולא יותר מזה. נגיד, משחקים חדשים שתרצו להוריד לכאן, ירוצו עם גרפיקה נמוכה ולא ממש בזמן תגובה טוב. מה שנחמד, שאינטל מאפשרת לשחק עם המפרטים ב-NUC ולמצוא דגמים קצת יותר חזקים.
אינטל NUC – כל החיבורים שצריך
חיבורים: מבחינת חיבורים, אינטל דאגה שיהיה לכם כאן כל מה שצריך. בחלק הקדמי, הנגיש יותר, ממוקמת כניסת USB-C ו-Type A וכניסת אוזניות. בגב המחשב ממוקמים שני חיבורים USB 3.1 ועוד USB-C. עוד תמצאו כאן כניסת LAN ו-HDMI. בצד המחשב תמצאו קורא כרטיסי SD.

מחיר: 1,600 שקל (450 דולר) בחנות של B&H, אבל תוכלו למצוא דגמים נוספים הנמכרים בארץ בחיפוש פשוט בגוגל
בשורה התחתונה, המחשבים של אינטל מסדרת ה-NUC, הם פתרון קומפקטי לשולחן העבודה, הם כוללים מגוון גדול של מפרטים והתאמות, רק כדאי לשים לב שהדגם שאתם רוצים לרכוש מגיע עם זיכרון עבודה, כונן אחסון ומערכת הפעלה, אחרת צריך לחשב את העלויות הנוספות.