בחודש אפריל 2019 הוחלף מותג טושיבה בזה של Dynabook. הסיבה לכך, שארפ רכשה את עסקי המחשבים של טושיבה בשנת 2018 ב-36 מיליון דולר. הלפטופים של החברה עדיין מתמקדים בקהל העסקי, כאשר הדגם החדש – Portege-X30L-G הוא מחשב נייד קליל במיוחד.

עיצוב: בפעם הראשונה שהחזקתי את ה-X30L ביד, היה קשה לי להאמין שמדובר בלפטופ אמיתי ולא באיזה יחידת הדגמה מפלסטיק שלא עובדת. הלפטופ הזה קליל מאוד, רק 870 גרם, אפשר להחזיק אותו ביד או בתיק הגב, מבלי להרגיש אותו. הלפטופ עשוי סגסוגת מגנזיום, מה שנותן לו תחושה של מוצר פלסטיקי, אבל דיינבוק מבטיחה שהוא עמד במבחנים צבאיים והוא מגיע בתקן MIL-STD810G, כך שהוא אמור להיות עמיד באתגרים של איש העסקים. הלפטופ מגיע בצבע כחול כהה עם נגיעות כסופות-שמפניה, כך שהוא נראה טוב ולא ממש משעמם כמו הרבה מחשבים עסקיים.

מסך: דיינבוק ציידה את הלפטופ שלה בצג בגודל 13.3 אינץ’ עם טכנולוגיית מסך IGZO של שארפ, המציעה בין היתר חיסכון בחשמל. למסך יש ציפוי מט וחדות ועומק צבע מוצלחים מאוד, זהו מסך שנראה היטב עם תאורה אחורית טובה (470 nit).
מקלדת ועכבר: דיינבוק שילבה מקלדת עם תאורה אחורית ומשטח מגע עם תגובה לא רעה. המקלדת מעט קטנה מבחינת המרווח שלה, אבל היא עדיין נוחה לשימוש. אני פחות אוהב שצריך ללחוץ על כפתור ה-FN יחד עם כפתורי הווליום/התאורה, במקום רק לבצע לחיצה על כפתור בודד.

דיינבוק X30L – מעבד דור 10 וחיבור LAN
חומרה: הדגם שאני קיבלתי הגיע עם מעבד i5 – דור 10 של אינטל עם רק 8 גיגה זיכרון עבודה. הכרטיס גראפי הוא בסיסי UHD 620 של אינטל ונפח האחסון במחשב הוא 256 גיגה. מדובר בסך הכל בנתוני חומרה שיספקו משתמש עסקי המתכנן לעבוד עם וורד, אקסל, לגלוש בדפדפן ולנהל שיחות וידיאו עם המצלמה הפנימית בעלת שני המיקרופונים. מי שצריך קצת יותר כוח עיבוד, כבר יצטרך לרכוש מהחברה מפרט יותר חזק, כי זה בעצם כמעט הבסיס. המצלמה ב-X30L עובדת בטכנולוגיית אינפרה אדום לזיהוי פנים באמצעות וויינדוס Hello, עבור כניסה למחשב. זאת עובדת היטב ובמהירות, לצד אופציה לשימוש בסורק טביעות אצבע הקיים כאן. הרמקולים המשולבים במחשב מציעים צליל שטוח, חסר עומק ובסך הכל באיכות בינונית. בקיצור, עדיף שתחברו אוזניות. חוץ מזה, יש כאן בלוטות’ 5.0 וגם WiFi בתקן העדכני 6.
חיבורים: מבחינת חיבורים, המשתמש העסקי מקבל כאן יציאת HDMI ואפילו חיבור LAN, חיבור שיחסית נדיר למצוא בלפטופים בימינו. יש גם שני חיבורי USB 3.0, אשר אחד כולל טעינת מכשירים בזמן שינה של המחשב ועוד חיבור USB-C וקורא כרטיסי מיקרו SD.
סוללה: דיינבוק מפרסמת שה-X30L יכול לספק קרוב ל-15 שעות עבודה, כנראה מדובר בתנאי מעבדה מסויימים. זמן העבודה אצלי עמד על כ-5.5 שעות, כאשר הבדיקה כללה הגדרות ביצועים גבוהים, תאורה אחורית גבוהה וחיבור ל-WiFi. כמובן שאם מורידים מעט מההגדרות האלו, אפשר לקבל יותר זמן עבודה.
מחיר: 5,840 שקל
בשורה התחתונה, מצד אחד ה-Portege X30L-G של דיינבוק מציע עיצוב אלגנטי במשקל קליל, אשר כיף להסתובב איתו וגם מסך איכותי. מצד שני, כוח העיבוד לפחות בגרסה שאני בדקתי, יהיה מינימלי עבור רוב המשתמשים, שכנראה יצטרכו לרכוש גרסה חזקה ויקרה יותר של הדגם הזה.