שעונים חכמים

סקירה: גרמין Venu – המסך עושה את ההבדל

שעון הספורט Venu של גרמין כולל מסך AMOLED המציע איכות תצוגה משודרגת, לצד חיישנים רבים לניטור פעילויות כושר וכמובן גם יכולות חכמות, כמו האזנה לספוטיפיי בלי סמארטפון ותשלום בחנויות פיזיות

אם השתמשתם בעבר בשעונים של גרמין ובשעונים של סמסונג או אפל, בוודאי שמתם לב להבדל באיכות המסך. השעונים של גרמין אומנם היו צבעוניים, אבל החוויה הייתה רחוקה מלהיות דומה. ה-Venu הוא שעון בעל מסך בטכנולוגיית AMOLED, ההופכת את המכשיר למוצר שהרבה יותר כיף להשתמש בו, אבל יש לכך גם חסרונות עליהם ארחיב בהמשך הסקירה. כדאי גם לדעת, שה-Venu הוא פחות לספורטאים מקצועיים, הוא יותר מתאים לחובבי ריצה (או ענפים אחרים כמו אופניים ושחייה). עבור המשתמשים המקצועיים, יש לגרמין את סדרת ה-Fenix וה-Forerunner.

גרמין Venu. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-Venu מגיע במספר צבעים: שחור, כחול-אפור ולבן-זהב ורדרד. אני סקרתי את הצבע האחרון. הכפתורים, הטבעת והאבזם הם בצבע זהב בגוון הוורדרד, שכמעט לא מורגש. השעון נראה שונה לעומת רוב השעונים האפורים שאני סוקר. השעון עמיד למים (50 מטר) ואפשר ללכת לשחות איתו. הוא גם מציע ניטור מדדי שחיה בבריכה, כולל אורך, מרחק, יעילות השחייה וקלוריות.

מסך: המסך של ה-Veno מציע יתרון לעומת דגמים אחרים של גרמין. הוא מגיע בגודל 1.2 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED אותה אפשר גם למצוא בהרבה סמארטפוני דגל וברזולוציית 390 על 390 פיקסלים. המסך הזה מציע צבעים יותר עשירים עם שחור עמוק. החשש הגדול שלי היה שיהיה קשה לראות את הצג בזמן אימון באור יום, אבל לא נתקלתי בבעיה. קצת מעצבן, שצריך לחפור עמוק בתוך התפריט בשביל למצוא את הגדרות בהירות התצוגה, אבל גרמין מיקמה קיצור דרך עבור התכונה הזאת במסך הקיצורים (לחיצה ארוכה על הכפתור הפיזי העליון). השליטה בשעון מתבצעת ברובה דרך המסך מגע, כאשר כניסות לתפריטים הראשיים הם דרך הכפתורים הפיזיים. רוב הזמן השליטה במסך מגע היתה טובה, אבל היו לה גם פספוסים, כנראה בעיקר כי המסך יחסית קטן.

גרמין Venu. צילום צחי הופמן

השימוש בצג AMOLED אפשר לגרמין, לא רק להציע ממשק יפה יותר בצבעים וברזולוציה שלו, יש גם רקעים לשעון – Live Watch Faces בהם יש תנועה, מה שהופך אותם להרבה יותר מיוחדים, אבל גם בזבזניים בסוללה. בברירת המחדל, ה-Venu לא משאיר את התצוגה פועלת בזמן המתנה שהוא על היד, אבל ניתן לשנות את זה. כאשר השעון מונח על השולחן או בזמן שינה, המסך לא פועל וכך הוא חוסך בסוללה.

גרמין Venu – מסך מגע וצפייה באור שמש ישיר

ממשק: בתחילת השנה גרמין הפכה לשחקנית הראשונה בישראל המציעה תשלומים עם השעון בחנויות פיזיות. היכולת של גרמין Pay נתמכת גם ב-Venu (כאן אפשר לקרוא עוד פרטים על השירות). גרמין גם כוללת בשעון שלה תמיכה בשירותי המוזיקה ספוטיפיי ודיזר, להורדת פלייליסטים ולהאזנה להם ללא חיבור לסמארטפון. השירים מסתכרנים לשעון ישירות משירות המוזיקה דרך התקן הווייפיי הפנימי ב-Venu, שזה הרבה יותר מהיר מביצוע הפעולה הזאת בבלוטות’. האזנה מתבצעת בזמן ריצה עם אוזניות אלחוטיות, וזה באמת אחד הדברים הכיפיים שאפשר לבצע עם שעונים של גרמין בזמן אימון.

הממשק של השעון בעברית, לפחות ברובו. השעון כמובן מתחבר לסמארטפון ומאפשר לקבל התראות לשיחות נכנסות, הודעות מוואטאספ וגם להגיב עם הודעות גנריות. ניתן להוריד אפליקציות נוספות לשעון וגם תצוגות נוספות מהחנות של גרמין.

גרמין Venu. צילום צחי הופמן

ספורט ובריאות: בתקופה האחרונה אנחנו נמצאים הרבה בבית וגרמין מציעה סרטוני אנימציה קצרים, העוזרים ברובם לבצע לבצע תרגילים שונים בבית. מדובר באימוני פילאטיס, יוגה ואירובי. בנוסף, יש אימוני מאמץ שמתאימים לחדר הכושר. מדובר בסרטונים שעוזרים להבין איך לבצע את התרגיל, רק באמצעות מבט קצר על צג השעון.

ה-Venu כולל כמובן חיישן דופק, GPS ועוד מספר חיישנים ומדדים עליהם ארחיב בהמשך. התחלת הפעילות עם השעון היא פשוטה, לחיצה על הכפתור הפיזי העליון תציע בפעם הראשונה לבחור את סוגי הספורט בהם רוצים להתאמן או שניתן לבצע את הבחירה לאחר מכן. בין סוגי הספורט, אפשר לציין: ריצה, הליכון, אופניים, אופני כושר, גולף, סקי, סנובורדינג, סאפ ועוד.

השעון גם מספק מדד על קצב נשימה לדקה (brpm), כאשר הדבר עוזר למדוד את המצב הבריאותי הכללי. ניתן גם לבצע מדידה ידנית על שתיית מים במשך היום דרך השעון או האפליקציה, כאשר הניטור הזה מיועד בין היתר, לאנשים שצריכים לשתות כמות מסוימת של נוזלים בתוכניות דיאטה מסוימות. ניתן לקבוע את יעד השתייה, למשל, 10 כוסות, כאשר השעון יגדיל את היעד היומי לפי אובדן הזיעה המשוער במהלך פעילות. עוד מדידה שניתן לקבל ב-Venu היא של אוקסימטר דופק (Pulse Ox) המציינת את רמת החמצן בדם על-ידי הקרנת אור לעור ומדידה של כמה אור נספג. בגדול, הערך שמקבלים בזמן ערות או שינה יכול להיות מדד למצב הבריאות הכללי.

גרמין Venu – יגיד לכם כמה מים אתם צריכים לשתות

סוללה: זמן הסוללה של ה-Venu לא מדהים ביחס לשעונים של גרמין (בגלל מסך ה-AMOLED), אבל כן מוצלח ביחס לשעונים אחרים עם אותה טכנולוגיית מסך. לי הוא החזיק 3 ימים, כאשר הבדיקה כללה כמובן חיבור לסמארטפון, תצוגה קבועה של השעון, ניטור שינה ועוד אימון קצר של חצי שעה עם GPS והאזנה למוזיקה. טעינת השעון מתבצעת עם מחבר ייחודי של גרמין, השונה משעונים אחרים של החברה.

מחיר: 1,650 שקל (יבואן רשמי רונלייט)

בשורה התחתונה, ה-Venu פתר מבחינתי את בעיית המסך, אשר בשעוני גרמין אחרים הייתה הרבה פחות טובה מאלו של סמסונג או אפל. בנוסף, זה שעון ספורט המציע יכולות ניטור רבות מבחינת החיישנים המשולבים בו ותוכניות אימון. גרמין היא גם חברת השעונים היחידה היום בארץ (גם מול סמסונג/ אפל וגם מול סונטו/פולאר), המאפשרת להשאיר את הסמארטפון (ובערך גם את הארנק) בבית וללכת להתאמן עם מוצר שמאפשר להאזין למוזיקה ולשלם בחנויות שונות.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: סונטו 7 – שעון הספורט הופך גם לחכם

סקירה: ג’ברה Elite Active 75t – גרסת הספורט

סקירה: סמסונג גלקסי Buds פלוס – סוף כל סוף אפשר גם לדבר איתן

5 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: