סמארטפונים

סקירה: נוקיה 5.3 – סמארטפון ב-850 שקל שכדאי לכם לבדוק

קטגוריית הסמארטפונים באלף שקל מעניינת, כי היא מראה כמה טכנולוגיה החברות מצליחות לדחוס במחיר יחסית נוח. HMD התפשרה בנקודות מסוימות בנוקיה 5.3, אבל זה מכשיר שכדאי להסתכל עליו ברמת המחיר הזאת

חברת HMD האחראית על נוקיה בגלגול הזה, עדיין לא זכתה למקום מספיק מכובד בשוק הישראלי, אבל הנוקיה 5.3 הוא סמארטפון שיכול להצליח ולהתבלט בקטגוריה אליה הוא שייך – סמארטפונים בפחות מ-1,000 שקל או במקרה שלו – 850 שקל. מול ה-5.3 נמצאים מכשירים כמו  ה-Redmi Note 9S של שיאומי או ה-K51S של LG.

נוקיה 5.3. צילום צחי הופמן

עיצוב: אני קיבלתי את הגרסה בעלת הצבע המעט משעמם – פחם, אבל ניתן למצוא את המכשיר גם בצבעים ציאן חול. הסמארטפון עשוי כולו פלסטיק, אבל לא מרגיש זול ביד. המשקל שלו עומד על 185 גרם, זה סביר והוא לא מרגיש כבד. העובי עומד על 8.5 מ”מ. הזכוכית עצמה מעט מיושנת במיגון שלה – גורילה גלאס 3. הזכוכית אכן נשרטה לי קלות במהירות, למרות שהסמארטפון לא נפל אף פעם על הריצפה ואני גם לא זוכר שהנחתי אותו הפוך על השולחן בכל תקופת הסקירה שלי.

נוקיה 5.3. צילום צחי הופמן

מסך: בשביל להוריד את המחיר של הסמארטפון, בדרך כלל היצרנית מתפשרת באיכות המסך. יש כאן מסך בגודל 6.55 אינץ’ בטכנולוגיית IPS LCD ברזולוציית HD עם יחס גוף מסך של 82.3%. זה אומר שוליים דקים, מגרעת בצורת טיפה ואת הלוגו של נוקיה הממוקם בסנטר (איכשהו הלוגו כאן כווץ, רק בשביל שיצליחו לדחוס אותו לחזית הסמארטפון). מבחינת ההתפשרות, הצבעים מעט חיוורים, אין עושר בגוונים או אותה חדות שמוצאים במכשירים יקרים יותר, אבל זה בסדר בשביל המחיר והאיכות תמונה שמקבלים. מבחינת תאורה אחורית, נתון חשוב לשימוש בשמש הישראלית, לא נתקלתי בבעיות.

נוקיה 5.3: עדכוני גרסה לפחות לשנתיים

נוקיה 5.3. צילום צחי הופמן

ממשק: הסמארטפונים של נוקיה מגיעים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד One, זה אומר גרסה נקייה ללא אפליקציות מיותרות מצד היצרנית. נוקיה גם מבטיחה שנתיים של עדכוני גרסה למערכת ההפעלה, כאשר המכשיר מגיע עם אנדרואיד 10. הבעיה שנוקיה לא תמיד מהירה בהבאת הגרסאות החדשות למכשירה, אבל לפחות זה מבטיח שלא תשארו מאחור עם מכשיר שקניתם לפני שנה.

חומרה: הסמארטפון הזה מגיע עם מעבד סנפדרגון 665 וזיכרון עבודה של 4 גיגה, לצד נפח אחסון של 64 גיגה, כולל הרחבת זיכרון. הבלוטות’ מגיע בתקן המיושן מאוד 4.2 וחיישן טביעת האצבע הפיזי ממוקם בגב המכשיר והוא תפקד בצורה טובה. המכשיר הזה הגיב רוב הזמן בסדר גמור, הוא לא נתקע, אבל לפעמים קצת גמגם. כל עוד אתם מבינים שאפליקציות לא עולות באותה מהירות של סמארטפונים יקרים יותר, אלא לוקח להם טיפה יותר זמן, לא תהיה לכם שום בעיה.

נוקיה 5.3 – מערך צילום מרובע, תוצאות בינוניות

צילום: לנוקיה 5.3 מצלמה בינונית, היא מגיעה עם מערך צילום בעל 4 חיישנים: עדשה ראשית – 13 מגה פיקסל, עדשה רחבה – 5 מגה פיקסל, מאקרו – 2 מגה פיקסל ועומק – 2 מגה פיקסל. צילום באור יום נראה בסדר, יש עיבוד יתר ואין חדות גבוהה, אבל בשביל לייצר תמונות לשיתוף ברשתות החברתיות זה יותר ממספיק. צילומי המאקרו יצאו מטושטשים וצילום לילה פשוט לא נראה טוב, כאשר הוא מציג תמונה מרוחה ומטושטשת. מצלמת הסלפי – 8 מגה פיקסל מספקת ביצועים בינוניים, גם באור יום.

סוללה: הסוללה בסמארטפון הזה לא תיגמר לכם במהלך היום. לי היא החזיקה משעה שבע וחצי בבוקר ועד אחת עשרה וחצי בלילה, כאשר נשארו לי עוד 27% אנרגיה (3.5 שעות זמן מסך). הסוללה מגיעה בקיבולת של 4000 מיליאמפר/שעה. מבחינת טעינה, בתוך רבע שעה 12% אנרגיה ובתוך חצי שעה 24% אנרגיה. הקצב טעינה לא ממש מהיר וגם אין כאן יכולת של טעינה מהירה. המטען המגיע בערכה הוא 10 וואט.

מחיר: 850 שקל (יבואן רשמי קבוצת ח.י)

בשורה התחתונה, הנוקיה 5.3 הוא מכשיר שנותן תמורה לא רעה למחיר שלו. יש לו מסך גדול, הוא רוב הזמן מגיב טוב, מגיע עם אנדרואיד נקי והסוללה חזקה. הבעיה היא במצלמה, היא פשוט רק בסדר ולפעמים פחות מזה. 

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: האם הגלקסי S20 הבסיסי הוא סמארטפון דגל ראוי?

סקירה: סמסונג גלקסי A71 – הכוכב החדש בקטגוריית הביניים?

סקירה: OnePlus 8 – האם האח הקטן עושה את העבודה?

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: