הדור הראשון של פוקופון – F1 הושק לפני שנתיים וזכה לפופולאריות. הרעיון של שיאומי היה להשיק מותג חדש עם חומרה חזקה, במחיר נמוך ממכשירי דגל מתחרים. ה-F1 עלה בזמנו קצת פחות מ-1,700 שקל. הדגם החדש – F2 Pro קפץ במחיר ל-2,500 שקל, חלק מסיבת ההתייקרות היא מעבד הסנפדרגון 865 של קוואלקום, הכולל מודם סלולרי דור 5. שילוב המודם החדיש, גרם להתייקרות של כל סמארטפוני הדגל שיוצאים לשוק בשנה האחרונה.

עיצוב: ה-F2 Pro זכה לעיצוב של מכשירי דגל, זכוכית גורילה גלאס 5 המצפה את החלק הקדמי והאחורי, מסגרת אלומיניום, שוליים דקים ועם מסך נטול מגרעת (Notch) הנמתח כמעט עד סוף המכשיר. הדבר הזה אפשרי בזכות שילוב של מצלמה נשלפת.
הסמארטפון מגיע בצבע כסוף קרח הנותן לו לוק מתכתי ועם גב המשאיר מעט מאוד טביעות אצבע. באזור כפתורי הווליום ממוקם גם כפתור ההפעלה בצבע אדום, השובר את כל המראה הכסוף ונותן לו לוק יותר מרענן. הבעיה בכל העיצוב הוא משקל המכשיר – 219 גרם עם עובי של 8.9 מ”מ. זהו מכשיר המרגיש כבד גם ביד ובעיקר בכיס המכנסיים האחורי. כמו כן, הייתי שמח גם לקבל מיגון מפני מים תחת תג המחיר הזה.
פוקו F2 Pro: מסך גדול נטול מגרעת
מסך: המסך גדול – 6.67 אינץ’, כאשר בניגוד לדור הקודם, מדובר כאן בצג בטכנולוגיית Super AMOLED העשירה בצבעים ולא במסך LCD. המסך חד, בעל תאורה אחורית חזקה (500 nits), עם רזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים ותמיכה ב-HDR10 Plus. השוליים דקים ויחס הגוף מסך עומד על 87.2% ללא שום מגרעת. תענוג של מסך, אבל מה שחסר כאן זה קצב רענון תמונה הדומה למכשירי דגל אחרים, לפחות 90 הרץ ולא רק 60 הרץ.

ממשק: מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 10 עליה מולבש הממשק של שיאומי – MIUI 11. יש כאן המון אפשרויות להתאמת הממשק, מגירת אפליקציות המחולקת לפי קטגוריות ואופציית ה-Alway On בה המסך במצב המתנה מציג את השעה, אחוז הסוללה הנותר והתראות מאפליקציות השונות. מה שמפריע כאן, זה שהאייקונים מופיעים בתצוגה צבעונית שלא נראית קשורה לעיצוב הכללי במצב הזה. זה קצת מציק בעין, אבל לא משהו קריטי.

פוקו F2 Pro: מודם סלולרי דור 5
חומרה: המעבד הוא סנפדרגון 865 עם תמיכה ברשתות סלולר דור 5, זיכרון העבודה עומד על 6 גיגה או 8 גיגה ונפח האחסון על 128 או 256 גיגה. אני סקרתי את הגרסה הצנועה יותר של ה-6 גיגה, שעבדה במהירות וללא שום בעיה. יש כאן גם NFC, רמקול בודד עם צליל שעושה את העבודה וסורק טביעות אצבע במסך שמגיב במהירות.

מצלמה: הקטע ב-F2 Pro היא המצלמה הקדמית הנשלפת בעת ההפעלה שלה. המצלמה חבויה במסגרת ונשלפת באופן אוטומטי בשילוב של צליל ואור כחול. המטרה היא כנראה ליצור איזו חוויה חגיגית. המצלמת סלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל אשר מספק תוצאות בינוניות. התמונות סובלות מחוסר חדות וגירעון.
ל-F2 Pro מערך צילום אחורי עם 4 חיישנים: ראשי – 64 מגה פיקסל, טלפוטו ומאקרו – 5 מגה פיקסל, רחב – 13 מגה פיקסל ועומק 2 מגה פיקסל. איכות התמונות טובה מאוד, אבל זה בעיקר אם מצלמים באור יום בתנאים מוצלחים, אחרת הצבעים כבר הופכים לדהויים והצילום לא מתבצע מספיק במהירות, כך שקל לקבל מריחות והחדות לא מהגבוהות שיש. גם צילומים בזום כפול 2 פגעו באיכות.
בנוגע לצילום לילה, התוצאות סבירות עם תמונה מוארת ולא מגורענת, אבל גם כזאת הסובלת מצבעים דהויים. בגדול, זאת מצלמה נחמדה, אבל היא ממש לא קרובה לכזאת של מכשירי דגל אחרים.
פוקו F2 Pro: סוללה מצוינת וטעינה מהירה מאוד
סוללה: לפוקו יש סוללה מצויינת – 4700 מיליאמפר/שעה, אשר החזיקה לי משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה וחצי בלילה ועוד נשארתי עם קצת יותר מ-40% אנרגיה (זמן מסך 3 שעות ו-45 דקות). בתוך רבע שעה של טעינה קיבלתי 28% אנרגיה ובתוך חצי שעה 53% אנרגיה. הטעינה מהירה מאוד בזכות המטען 30 וואט המגיע בערכה, אבל היה כבר נחמד לקבל גם טעינה אלחוטית.
מחיר: 2,500 שקל לגרסת 128 גיגה ו-2,700 שקל לגרסת 256 גיגה (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה-Poco F2 Pro הוא מכשיר טוב, אבל הוא כבר לא כזה זול. הפשרות שהחברה עשתה בחלקים שונים במכשיר, בשביל להכניס מעבד של סמארטפוני דגל אבל לא להגיע לרף המחיר שלהם מורגש. יש כאן הרבה נקודות חוזקה, כמו מהירות, מסך טוב וסוללה חזקה, אבל המצלמה ממש לא דומה לסמארטפונים הגבוהים בשוק.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
עוד כתבות:
סקירה: האם הגלקסי S20 הבסיסי הוא סמארטפון דגל ראוי?