סמארטפונים

סקירה: Poco X3 – האם זהו הסמארטפון המוביל בקטגוריית ה-1,000 שקל?

ה-Poco X3 מחזיר למותג של שיאומי את התמורה הגבוהה ביחס למחיר. האם זהו הסמארטפון האטרקטיבי ביותר בקטגוריית ה-1,000 שקל?

לצד ה-Poco F2 Pro אשר הושק בחודש יוני בישראל (לסקירה המלאה), הגיע לארץ באמצע חודש ספטמבר ה-Poco X3. הדגם הזה הוא לא ניסיון של שיאומי להתחרות במכשירי הדגל הקיימים בשוק, אלא סמארטפון המגיע עם חומרה צנועה יותר וגם מחיר נמוך בכחצי מזה של ה-F2 Pro.

Poco X3. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-X3 אומנם מגיע עם גב פלסטיק, אבל הגב הזה עוצב במראה מיוחד עם טקסטורה מתכתית ועם הלוגו של Poco, המשנה את הצבע שלו בהתאם לזווית הצפייה. המסגרת עצמה עשויה אלומיניום, כאשר מערך העדשות בולט מאוד, אבל מכיוון שהוא ממוקם באמצע המכשיר בחלק העליון, הוא לא יתנדנד כמו סמארטפון בו ממוקם מערך העדשות בצד. ה-X3 מגיע במשקל כבד של 215 גרם ובעובי מכובד של 9.4 מ”מ. זהו סמארטפון שאתם תרגישו היטב בכיס המכנסיים שלכם. שיאומי שילבה במכשיר הזה גם עמידות מפני רטיבות בתקן IP53.

Poco X3. צילום צחי הופמן

מסך: ה-X3 מגיע עם מסך בגודל 6.67 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים. המסך מגיע בטכנולוגיית IPS LCD, ולא AMOLED. מה שאומר שאין כאן את הצבעים העשירים אשר קיימים ב-F2 Pro, המגיע עם הטכנולוגיה הגבוהה יותר. מה שכן יש כאן, זה מסך עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ המספק תנועה חלקה, תמיכה ב-HDR10 בעת צפייה בתוכן מתאים (לא מצאתי את האופציה הזאת עובדת בנטפליקס ב-X3) ורמת תאורה אחורית מספקת של 450 nits. המסך עצמו מצופה זכוכית גורילה גלאס 5. בסך הכל, מדובר במסך טוב עבור תג המחיר של המכשיר הזה, אבל כדאי גם להבין שאין לו צבעים מגוונים או תמונה חדה מאוד.

Poco X3: טכנולוגיית קירור ומעבד חזק

Poco X3. צילום צחי הופמן

ממשק: שיאומי שילבה כאן את מערכת ההפעלה אנדרואיד 10 עליה מותקן הממשק שלה – MIUI 12. הממשק בסך הכל נוח לשימוש ואין הפתעות מיוחדות, רק חבל ששיאומי לא משלבת יכולת הקלטת שיחות מובנית במכשיר.

ל-X3 הייתה בעיה מרגיזה, אשר התרחשה לעיתים קרובות. כאשר פותחים את הנעילה, פעמים רבות לא הופיעו האייקונים והיה צורך להעיר אותו מחדש. לא ברור לי אם זאת בעיית תוכנה או חומרה, אבל זה הפריע לחוויית השימוש.

חומרה: ה-X3 מגיע עם המעבד המכובד סנפדרגון 732G עם 6 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון 128 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. המכשיר הזה מגיב במהירות, לא נתקלתי באיטיות או בהרגשה שאני מעמיס עליו. ה-X3 גם כולל מערך קירור בטכנולוגיית LiquidCool 1.0 Plus, זה מכיל צינור נחושת ומשטח גרפיט רב שכבתי, אשר אמור להוריד את טמפרטורת המעבד עד 6 מעלות. יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים עם צליל ברור ובעוצמה לא רעה.

Poco X3. צילום יח”צ

שיאומי דואגת לכתוב על גבי האריזה שמדובר בגרסה הכוללת NFC, טכנולוגיה אשר הפכה בתקופה האחרונה לקצת יותר רלוונטית בישראל, לאחר שרוב חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לשלם עם הסמארטפון בחנויות, מה שדורש שימוש ב-NFC. הבלוטות’ הוא 5.1.

ל-X3 חיישן טביעת אצבע הממוקם בצד המכשיר, כאשר הוא משלב בתוכו את כפתור ההפעלה. למרות שאפל מאוד מתלהבת מהאפשרות של חיישן טביעת אצבע בכפתור צידי באייפד אייר, לטעמי זה פחות נוח מאשר שילוב של החיישן בגב המכשיר. עדיין, למרות המיקום הבעייתי, החיישן טביעת אצבע מגיב באופן מיידי.

Poco X3: סוללה ליומיים וטעינה מהירה מאוד

מצלמה: מערך הצילום כולל חיישן ראשי 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.9 ומיקוד אוטומטי, חיישן רחב 13 מגה פיקסל f/2.2, חיישן מאקרו 2 מגה פיקסל f/2.4 וחיישן עומק 2 מגה פיקסל f/2.4. אין במצלמה הזאת יכולות של מיקוד לייזר או מייצב תמונה אופטי, כמו בסמארטפונים יקרים יותר, מה שמעט מקשה לקבל תמונות חדות של אנשים בתזוזה. בכל אופן, בעת צילום תמונות מקבלים תוצאות עשירות בצבעים, ונקיות מרעשים, אבל עם חיישן ה-64 מגה פיקסל, מקבלים תוצאות מפורטות ועשירות הרבה יותר, כאשר הטווח הדינמי לא מספיק טוב. הצילום לילה באיכות נמוכה, התמונות אומנם מקבלות מספיק אור, אבל הן מטושטשות ומגורענות. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל f/2.2. התמונות מוארות היטב, אבל המצלמה מנסה לייפות את הפנים ומורחת אותן מעט.

סוללה: הסוללה מגיעה בקיבולת גדולה מאוד של 5160 מיליאמפר והיא מספקת זמן עבודה מצוין. בסוף היום נשארתי עם 55% אנרגיה (זמן מסך של 3 שעות). מה שאומר, שבקלות אפשר להשתמש בסמארטפון הזה במשך יומיים. הערכה כוללת מטען 33 וואט, אשר מספק טעינה מהירה מאוד ואפילו מרשימה. בתוך רבע שעה קיבלתי 32% אנרגיה ובתוך חצי שעה 57% אנרגיה.

מחיר: 1,250 שקל (יבואן רשמי המילטון)

בשורה התחתונה, ה-Poco X3 מחזיר את תג המחיר הנמוך לצד חומרה מוצלחת למותג הזה של שיאומי. יש פה מצלמה טובה, מסך עם קצב רענון תמונה גבוה וחומרה מהירה. למעט גמגומים בממשק, שכנראה קשורים לתוכנה, זהו מכשיר שנותן תמורה טובה מאוד למחיר שלו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: האם ה-realme 6 הוא הסמארטפון לו חיכינו ב-1,000 שקל?

סקירה: LG Velvet – סמארטפון ששם דגש על עיצוב

סקירה: האם הגלקסי S20 הבסיסי הוא סמארטפון דגל ראוי?

11 תגובות

  1. שלום צחי, שמעתי המון ביקורות על x3 ושקיים בו המון פרסומות. אתה נתקלת בזה במהלך הביקורת?

  2. יש לי את המכשיר חודש ימים והוא המכשיר הכי טוב שהשתמשתי בו עד היום- התמורה גדולה למחיר

    1. מכשיר נדיר חזק מאוד ממליץ לי יש אחרי פוקפון f1 אין מה להגיד שיחקו אותה

  3. איך זה יכול להיות ששנתיים אחרי ועדיין אין מכשיר חזק יותר מהק f1 במחיר שפחות מ-2000₪ ?

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: