מספר היצרנים הרב שפועל בישראל בתחום האוזניות מביא כל הזמן את רמת המחירים למטה, כאשר מדובר ביצרניות אודיו המכוונות למחירים נמוכים. ה-Go Air הן אוזניות נטולות חוטים (True Wireless) אשר נמכרות תחת תג מחיר של 190 שקל. במחיר הזה היה מעניין לראות מה הפשרות שהחברה עשתה במוצר.

עיצוב: ה-Go AIr קומפקטיות, כאשר הן קטנות ב-20% מהדור הקודם. הן מגיעות במספר צבעים: שחור, כחול Navy, ירוק ולבן. אני סקרתי את הצבע השחור הקצת משעמם. למרות שהן עשויות פלסטיק וגם מרגישות ככה, הן דווקא נראות בסדר ולא מאכזבות. מבחינת מיגון לרטיבות, הן מגיעות בתקן IP44, מה שאומר שהן צפויות לשרוד מידה מסוימת של גשם או זיעה.
הנרתיק נשיאה/טעינה בנוי בצורה קצת מוזרה, הוא נראה זול והוא פתוח, מה שאולי מעלה חשש שהאוזניות יפלו, אבל מכיוון שהן מתמגנטות, זה לא קרה לי. מה שמרגיז בנרתיק, שאפשר להניח את האוזניה הימנית בצד של השמאלית, כאשר היא עדיין מתמגנטת, מבלי שהיא תיפול. זה קרה לי הרבה פעמים ואז האוזניה לא התנתקה מהסמארטפון וגם לא עברה למצב טעינה.

שליטה: ל-Go Air משטחי מגע בכל אחת מהאוזניות, נגיעה בודדת שולטת בווליום, לחיצה של שנייה מעבירה שיר, לחיצה כפולה מנגנת/עוצרת (בכפתור הימני הניגנון ובשמאלי עוזרת קולית). המשטח מגע לא תמיד הגיב בסדר וגם פספס.
סאונד: במקרה הזה, הצליל שה-Go Air מספקות כנראה מתאים לרמת המחיר ולא כדאי לצפות ליותר מדי. הסאונד סביר, אבל לא יותר מזה, הוא חלול, מתכתי ולפעמים גם עמוס בטראבל. מי שלא מצפה ליותר מדי ובעיקר רוכש את ה-Go Air בגלל המחיר הנגיש, לא יתאכזב .
ה-Go Air תומכות בבלוטות’ 5.0 ויש להן אקולייזר פנימי, המאפשר להתאים את המוזיקה לשלושה מצבים: מצב Signature המתאים לכל סוגי המוזיקה כולל פופ, רוק ואלקטרוני. מצב Balanced המתאים למוזיקה קלאסית. מצב Bass Boost מתאים להיפ הופ, ראפ ואלקטרוני. האקולייזר לא דורש שימוש באפליקציה, אלא בלחיצה משולשת על שתי האוזניות בו זמנית. זה לא ממש נוח לטעמי.
מה שכן, הייתי מרוצה מהאיכות שיחות של האוזניות, לא קיבלתי תלונות עליהן בזמן השימוש ואנשים איתם דיברתי, אמרו ששמעו אותי היטב. זה לא מיקרופון באותה רמה של אוזניות יקרות יותר, אבל הוא מספק. לגבי צפייה בסרטים, לא נתקלתי בדיליי בסאונד.
סוללה: JLab שילבה בתוך הנרתיק כבל USB, המאפשר לטעון אותו, ללא צורך לחבר כבל חיצוני. מדובר בפתרון נוח, שיכול להיות נחמד למצוא אותו בעוד דגמים, שלא מגיעים עם טעינה אלחוטית. זמן הסוללה עומד על 5 שעות האזנה ועוד 15 שעות באמצעות הנרתיק.

מחיר: 190 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)
בשורה התחתונה, נקודת החוזק של ה-Go Air היא המחיר, העיצוב הקומפקטי והנרתיק נשיאה הכולל כבל טעינה פנימי. יש כאן פשרות רבות בנושא הסאונד, אז כדאי לשים לב אליהן.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: JLab Play – אוזניות עורף לקונסולות ב-270 שקל
חבל שאין תאריך הכנת הביקורת.
איליה
26.6.2020