כללי

סקירה: Fritz Box 7530 נתב בטכנולוגיית Mesh

ה-Fritz Box 7530 הוא נתב אלחוטי הכולל תמיכה בטכנולוגיית Mesh לפריסת אינטרנט בבתים גדולים והוא כולל יחידה נוספת בתוך הערכה

פריסת אינטרנט אלחוטי בבית היא כאב ראש לא קטן, במיוחד לאנשים הגרים בדירות עם שתי קומות, דירות ארוכות וכאלו הכוללות ממ”ד. ברוב המקרים, הנתב שמקבלים מחברת התקשורת הוא בינוני ובמקרה הפחות טוב מקבלים נתב מחודש עם תקלות שהגיעו מהלקוח הקודם. הפתרון במקרה הזה הוא ללכת לקנות נתב באופן פרטי.

נתב Fritz Box 7530. צילום צחי הופמן

הנתב Fritz Box 7530 של חברת AVM הגרמנית, החל לאחרונה להימכר בישראל על ידי היבואנית – סי-די רום. אני חייב להגיד שלא ממש הכרתי את המותג, אבל השילוב של הנתב עם טכנולוגיית Mesh (הרחבה בהמשך) ויחידה נוספת של Repeater 1200 בערכה, סקרנה אותי.

עיצוב והתקנה: ה-Fritz Box 7530 מגיע במראה לבן עם נגיעות מסוימות של צבע אדום. האנטנות של הנתב הן פנימיות וניתן להניח אותו על המזנון או בנקודה מרכזית אחרת, מבלי שהוא יבלוט יותר מדי. כמו כן, ניתן לתלות את הנתב הזה על הקיר. בחלק העליון קיימים מספר כפתורים, כאשר החשובים שבהם: חיבור WPS (שיוך מוצרים ללא סיסמא ועבור יחידת ה-Mesh) והפעלה/כיבוי של ה-WiFi.

בצידו של ה-Fritz Box 7530 קיים חיבור USB, בין היתר לחיבור כונני אחסון לגישה מהרשת.

ההתקנה אמורה להיות יחסית פשוטה, אבל היא תהיה כזאת בעיקר ללקוחות בזק. אני לקוח הוט והייתי צריך להתעסק קצת יותר מדי עם ההגדרות של המכשיר בשביל להתחיל לגרום לו לפעול. כמו כן, לקוחות האינטרנט של הוט יגלו, שהם מפסידים יציאת LAN, מה שיצמצם להם את מספר החיבורים הפנויים לשלושה (סך הכל ארבעה). זה מרגיז. הסיבה לכך, יציאת ה-LAN המתחברת למודם, לא שמישה במצב של חיבור כבלים.

נתב Fritz Box 7530. צילום צחי הופמן
נתב Fritz Box 7530. צילום צחי הופמן

תפעול וכיסוי: הנתב משדר גם בתדר 5 גיגה הרץ וגם בתדר 2.4 הרץ, אבל הוא לא יוצר הפרדה של שתי רשתות, כך שתוכלו להתאים בקלות בעצמכם את החיבור אליו אתם רוצים שהסמארטפון, הלפטופ או כל מוצר אחר בבית יתחבר אליו.

אם אתם לא אוהבים לחלוק את הרשת WiFi עם אורחים בבית, בעיקר כי אתם לא רוצים שהם יקבלו גישה למכשירים מסוימים, הנתב של Fritz יאפשר לכם להקים רשת נפרדת לאורחים עם שם וסיסמא שונים. הקמת הרשת הזאת אומנם פשוטה, אבל תצטרכו מעט לחפור בתפריטי האתר של המוצר, בשביל להגיע אליה.

האפליקציה של Fritz אומנם לא מיועדת להתקנה של המוצר, אבל היא מאפשרת לקבל מידע על המתרחש ברשת ולשתף את פרטי רשת האורחים דרך ה-NFC בסמארטפון או QR Code. בנוסף, ניתן דרך האפליקציה לבדוק אם המיקום שנבחר ל-Repeater הוא מספיק טוב.

אינטרנט אחד בכל הבית

נתב Fritz Box 7530. צילום צחי הופמן

טכנולוגיית Mesh מאפשרת ליצור רשת אחת בבית עם מספר יחידות של Repeaters, מבלי שצריך לדלג בינהם בצורה ידנית. הסמארטפון שאתם מסתובבים איתו בחדרים השונים, יתחבר לנקודה עם הקליטה הכי טובה. את ה-Repeater  צריך למקם בנקודת האמצע בין הנתב לאזור היעד בו אתם דורשים קליטה טובה יותר. במקרה שלי, מדובר בממ”ד, אליו אני לא מצליח לקבל בדרך כלל אינטרנט אלחוטי. ה-Repeater הותקן בנקודה יחסית קרובה לממ”ד, כך שקיבלת בסך הכל איכות גלישה לא רעה בתוך הממ”ד (כאשר הדלת שלו פתוחה).

ההתקנה של ה-Repeater עברה חלק, בחרתי נקודת חשמל הכי קרובה לחדר הממ”ד ואז נדרשתי ללחוץ על כפתור ה-Connect ולאחר מכן, גם לבצע לחיצה על כפתור ה-WPS בנתב. החיבור עצמו בין המכשירים התבצע לבד ובמהירות. ניתן להוסיף עוד Repeater עבור בתים גדולים יותר. מהרגע הזה, בעצם טווח הכיסוי של האינטרנט האלחוטי בבית שלי גדל, ומכשירים שהיו בנקודה מרוחקת, היו יכולים להתחבר לרשת או לקבל כיסוי טוב יותר.

מחיר: 990 שקל עבור נתב ו-Repeater (נמכר באתר פלונטר)

בשורה התחתונה, החוויה עצמה מה-Fritz Box 7530 הייתה טובה. אני משויך לחבילת 200 מגה בהוט וקיבלתי מהירויות קרובות. לא סבלתי מניתוקים או ירידות במהירות. ה-Repeater 1200 של Fritz פתר לי את בעיית הגלישה בתוך הממ”ד, כך שהייתי מרוצה.  

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: הגלקסי S20 פלוס עולה 900 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

ווסטרן דיגיטל הציגה כונן My Passport בעיצוב חדש

סקירה: Note 20 Ultra – האם זהו הסמארטפון הטוב ביותר?

תגובה אחת

  1. יש בנתב הזה עוד המון דברים . למשל בקרת הורים מטורפת עם אפשרויות מעולות של הגבלות שעות וימים ועוד ועוד.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: