כמדי שנה, סמסונג משיקה את סדרת ה-Note 20 בחודשי הקיץ. דגם ה-Note 20 Ultra הוא ספינת הדגל של החברה, לפחות עד שיגיע המכשיר הבא. סמסונג ארזה בסמארטפון היפיפה הזה המגיע בצבע ברונזה, שלל מטעמים טכנולוגיים, הכוללים מסך משובח, מצלמה מצוינת וגם עט מגע. העט הוא המבדל את דגמי ה-Note 20 משאר דגמי החברה. הבעיה עם ה-Note 20 Ultra, שהחברה החליטה להביא לארץ, דווקא את הדגם הסובל משתי פשרות: המעבד והיעדר תמיכה ברשתות סלולר דור 5.

אומנם, נכון לכתיבת שורות אלו, מפעילות הסלולר עדיין לא החלו להציע דור 5, אבל לפי הפרסומים של רשת פלאפון, אנחנו נהנה מרשת כזאת כבר בתחילת חודש ספטמבר. מי שיקנה את ה-Note 20 Ultra (וגם את ה-Note 20), יגלה שהדור 5 לא רלוונטי עבורו. חשוב לציין שמעבר לים, כן מגיעה גרסה של המכשיר עם המודם הסלולרי לרשתות החדישות. הפשרה השנייה נוגעת למעבד, אבל עליה נדבר בהמשך.
סמסונג Note 20 Ultra מגיע עם זכוכית גורילה Victus
סמסונג נוט 20 אולטרה. צילום צחי הופמן
עיצוב: ה-Note 20 Ultra אומנם מגיע במספר צבעים, אבל היחידה שהגיעה אליי היא עם הצבע החדש בקטלוג של סמסונג – ברונזה. בהתחלה חשבתי שהמכשיר יראה נשי בצבע הזה, אבל הגוון יחסית ניטרלי והוא נראה טוב לטעמי.
ה-Note 20 Ultra הוא סמארטפון פרימיום וככזה הוא מגיע עם גוף מתכתי וציפוי זכוכית החדיש ביותר של חברת קורנינג – Gorilla Glass Victus, אשר אמורה להיות עמידה יותר לשריטות ונפילות. לא בדקתי את העמידות שלה ובכל מקרה כדאי לשים כיסוי או לשמור טוב על סמארטפון יקר כל כך. המכשיר עצמו גם עמיד למים ואבק בתקן IP68.
הסמארטפון הזה יחסית גדול והוא לא מיועד לבעלי ידיים קטנות. הוא גם שוקל לא מעט – 208 גרם והעובי הוא 8.1 מ”מ. חיסרון העובי קיים במבנה העדשות, אשר בולט מאוד. זה מפריע שמניחים את הסמארטפון על השולחן ורוצים להשתמש בו. יכול להיות שכיסוי יפתור את הבעיה הזאת.

סמסונג Note 20 Ultra: מסך מצוין לצפייה באור שמש ישיר
מסך: סמסונג ארזה כאן מסך ענקי בגודל 6.9 אינץ’ באיכות תמונה מרהיבה, עשירה בצבעים וחדות גבוהה שפשוט שואבת אותך לצפות בצג הזה. המסך מגיע לרזולוציה של 1440 על 3088 פיקסלים ויש גם קצב רענון תמונה של 120 הרץ, היוצר תמונה חלקה. הבעיה שיש כאן, שבשביל ליהנות מהרזולוציה הגבוהה, תצטרכו להשתמש בקצב רענון של 60 הרץ. קצב הרענון הגבוה עובד רק עם רזולוציית 2316 על 1080 פיקסלים, שהיא Full HD+ לעומת WQHD+. אני אישית העדפתי להשתמש בקצב הרענון התמונה הגבוה.
המסך נמתח כמעט עד המסגרת בחלק העליון והתחתון שלו, כאשר בצדדים המסך גולש, כך שמקבלים הרבה שטח מסך עם מעט הפרעות. אין כאן מגרעת, אלא נקודה קטנה למצלמה הקדמית. כפי שאפשר להבין, יחס הגוף-מסך מוצלח ועומד על 91.7%.
סמסונג מתגאה בכך שהמסך מגיע בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X הכוללת תאורה של 1,500 nits, מה שמספק תצוגה מצוינת תחת אור שמש ישיר.

סמסונג Note 20 Ultra: סמסונג ממשיכה להשתפר באקוסיסטם שלה
ממשק: סמסונג עובדת קשה בשנים האחרונות ליצור לעצמה אקוסיסטם של שירותים ומוצרים המתחברים אחד לשני, למשל, השעונים, האוזניות והטלוויזיות שלה. מה שבין היתר מחבר בין הדברים האלו הוא הממשק של סמסונג – One UI 2.5, המולבש על אנדרואיד 10. אני חושב שהממשק של סמסונג מציע חוויה נוחה, הוא ידידותי, מעוצב בצורה נעימה, כולל תפריט קיצורים צידי הצף על המסך, בו אני משתמש לחיוג לאנשי קשר מעודפים, יש אפשרות להקליט שיחות טלפון, ניתן לקבל את שיחות הטלפון גם בטאבלטים של החברה ויש חיבור פשוט למחשבי ווינדוס עבור תצוגה של ה-Note 20 Ultra עליהם.
חומרה: יש הרבה תלונות על המעבד שסמסונג בחרה לשלב בגרסה המגיעה לישראל, אירופה ועוד אזורים בעולם – Exynos 990 מבית סמסונג, לעומת הסנפדרגון 865+ מבית קוואלקום, המשולב בין היתר במכשירים הנמכרים בדרום קוריאה וארה”ב. ה-Exynos 990 הוא אותו מעבד הקיים בשלושת דגמי ה-S20 מלפני חצי שנה. זה מאכזב לא למצוא שדרוג במעבד בסמארטפון חדש ויקר כל כך, במיוחד שהזיכרון עבודה הוא רק 8 גיגה ולא 12 גיגה כמו ב-S20 Ultra.
אז אומנם כוח העיבוד זהה לזה שב-S20+, אבל זה לא אומר שלא מדובר בסמארטפון מהיר מאוד, שלא עוצר לרגע ולא מתמודד עם כל משימה שתציבו לו. מה שכן הפריע לי, זה שהמכשיר מתחמם מהר מידי. נפח האחסון עומד על 256 גיגה ויש גם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך והוא מגיב היטב ובמהירות. כמו כן, יש גם אופציה זיהוי פנים זריזה. יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים חזקים ואפשרות ליהנות מצליל עשיר יותר באמצעות מצב דולבי אטמוס, שעושה עבודה מוצלחת.
סמסונג Note 20 Ultra – חווית כתיבה דומה לעט רגיל

עט מגע: מה שמאפיין את סדרת ה-Note הוא עט המגע, מי שקונה את הסמארטפון הזה, כנראה רוצה להשתמש גם בעט. סמסונג שידרגה את העט, כך שהתנועה בו יותר חלקה ועם תגובה טובה יותר, הדומה יותר לעט רגיל. בדור הקודם של ה-Note, סמסונג הפכה את העט לשלט רחוק קטן לסמארטפון, המאפשר להשתמש בו בתור שלט למצלמה או לשלוט בווליום באמצעות תנועות הארי פוטר באוויר. עכשיו אפשר בתצורה דומה, לבצע מעבר לעמוד בית או חזרה אחורה.
השימוש בעט נוח מאוד, בעיקר האפשרות להתחיל לכתוב הערה כאשר המסך סגור. מלבד זה, אפליקציית Notes של סמסונג תסונכרן החל מחודש נובמבר עם OneNote של מיקרוסופט, כך שאפשר יהיה לקבל את כל הרישומים בצורה פשוטה במחשב.
מצלמה: בקטגוריית הצילום אפשר למצוא באולטרה שלושה חיישנים: חיישן ראשי 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם F1.8, חיישן רחב 12 מגה פיקסל עם F2.2 ועוד חיישן 12 מגה פיקסל טלפוטו עם F3.0. החיישן הזה יודע לספק זום אופטי כפול 5 והזום הדיגיטלי הוא כפול 50.
הצילום ב-Note 20 Ultra מצוין, התמונות עשירות בפרטים והצבעים חיים. המצלמה זריזה ואין בעיה לתפוס ילדים מתרוצצים בצורה חדה. יש אולי טיפה יותר מדי עיבוד בתמונות, אבל אין ספק שבקטגוריה הזאת סמסונג יודעת את העבודה. הצילום בחיישן הרחב יוצא טוב, אבל סובל ממעט מריחה ומראה עין הדג. הזום כפול 5 מספק תוצאות חלקות, הכפול 50 הוא בעיקר גימיק. מצב צילום הלילה מוצלח מאוד, הוא מוציא תמונות עם תאורה רבה ונקייה מגירעון.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 10 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.2. המצלמה הזאת מפשלת בתאורה לא אופטימלית, אבל מספקת תוצאות טובות באור יום.
סוללה: למרות שהסוללה מגיעה בקיבולת גדולה של 4500 מיליאמפר/שעה, היא לא מספקת ביצועים מספיק טובים. לי היא החזיקה מאזור שבע וחצי בבוקר ועד שמונה בערב, כאשר נותרו לי עוד 15% אנרגיה (זמן מסך של קצת יותר מ-3 שעות). סמסונג לא צירפה בערכת הסקירה שקיבלתי מטען, אז לא הייתה אפשרות לבדוק את מהירות הטעינה. יש גם אופציה לטעינה אלחוטית וטעינה אלחוטית הפוכה.
מחיר: 4,290 עד 4,500 שקל
בשורה התחתונה, ה-Note 20 Ultra הוא סמארטפון מצוין, חזק, מהיר עם מצלמה מוֵצלחת מאוד, אבל גם מגיע עם פשרות שעלולות להפריע לקהל המחפש את המכשיר הכי טוב היום. הסוללה לא מחזיקה מספיק שעות, המעבד לא חדש ואין דור 5. אם אלו פשרות שאתם מוכנים לקחת על עצמכם, אתם תגלו מכשיר מצוין.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: הגלקסי S20 פלוס עולה 900 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?