הגלקסי S20 פלוס ממוקם באמצע, בין ה-S20 אולטרה ל-S20 הרגיל. מחירו של הפלוס עומד על 900 שקל פחות מהאולטרה, מה שמעלה את השאלה, האם שווה להשקיע את סכום כסף הנוסף הזה בין הדגמים, כי בסך הכל סמסונג עשתה מאמץ להציע חומרה יחסית דומה בין הסמארטפונים.

עיצוב: המראה של הפלוס והאולטרה די דומה, אבל יש הבדלים, הם מתרכזים בין היתר באזור העדשות. בפלוס מדובר באזור קטן יותר, בעיקר בגלל שאין את המנגנון של הזום כפול 100. בעוד שהאולטרה מגיע במשקל כבד של 222 גרם ועובי של 8.8 מ”מ, בפלוס מקבלים משקל הרבה יותר נוח של 186 גרם ועובי של 7.8 מ”מ.
בדומה לאולטרה, לפלוס יש מסך הגולש לצדדים, מה שאומר מעט מאוד מסגרת ושוליים עליונים ותחתונים דקים, אבל כאלו שעדיין קיימים. יחס הגוף מסך עומד על 90.5%, נתון מצוין. המכשיר עצמו עשוי זכוכית גורילה גלאס 6 גם מקדימה וגם מאחורה עם מסגרת אלומיניום. הפלוס עמיד למים בעומק 1.5 מטרים למשך 30 דקות (תקן IP68).

מסך: הפלוס מגיע עם מסך 6.7 אינץ’ לעומת 6.9 אינץ’ באולטרה. הגודל מסך הזה בהחלט מספק. שאר הנתונים זהים, מדובר ברזולוציה איכותית של 3200 על 1400 פיקסלים בטכנולוגיית Dynamic AMOLED המצוינת. המסך תומך ב-HDR 10 Plus לטווח צבעים רחב יותר והכי חשוב קצב רענון תמונה הוא 120 הרץ המאפשר לתנועה במסך להיראות טוב יותר וחלק יותר. הבעיה שעדיין קצב הרענון תמונה הגבוה הזה קיים רק ברזולוציית 2400 על 1080 פיקסלים ולא ב-3200 על 1440 פיקסלים. ברזולוציה הגבוהה יותר תצטרכו להשתמש בקצב רענון תמונה של 60 הרץ. מבחינת תאורה אחורית, היו מקרים שבהם התקשיתי לראות תמונה במסך באור שמש ישיר והיה נחמד לקצת יותר אור בצג.

גלקסי S20 פלוס – אותו מעבד, פחות זיכרון עבודה
ממשק: חוויית הממשק זהה, אנדרואיד 10 עליו מולבשת המעטפת של סמסונג – One UI 2.1. אתם תמצאו כאן המון אפליקציות של סמסונג אשר באות להציע חוויה שלמה. סמסונג כוללת שירות גיבוי – סמסונג קלאוד, אפליקציה לשליטה במוצרים חכמים בבית – Smart Things, יכולת זיהוי שיחות שעובדת בצורה בסיסית, סמסונג Pass לשמירת סיסמאות, סמסונג Notes לכתיבת הערות, דפדפן אינטרנט מהיר, סמסונג Health למדדי כושר, חנות אפליקציות גלקסי סטור וגם אפליקציית עריכת וידיאו. יש כאן גם הקלטת שיחות מובנית. אנחנו עדיין מקבלים את העוזרת הקולית ביקסבי, שלא תעזור לכם כמעט בשום דבר.
חומרה: המעבד Exynos 990 הקיים בשני המכשירים זהה, אבל זיכרון העבודה שונה, בעוד הפלוס מגיע עם 8 גיגה זיכרון עבודה, האולטרה מגיע עם 12 גיגה. נפח האחסון בגרסאות הבסיס הוא זהה – 128 גיגה עם אפשרות הרחבה ויש גם אפשרות לסים כפול. שני הסמארטפונים טסים במהירות ולא נתקלתי בשום השהייה בדגם הפלוס. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך, הוא עובד בטכנולוגיית אולטרה סוניק והוא עובד בסך הכל טוב. שני המכשירים לא כוללים חיבור 3.5 מ”מ, אבל כן יש כאן שני רמקולים חזקים.
גלקסי S20 פלוס – צילום מצוין וזום כפול 30
צילום: בתחום הצילום אנחנו כבר מוצאים הבדלים בחיישנים. האולטרה מגיע עם 4 חיישנים למצלמה: 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, חיישן 48 מגה פיקסל טלפוטו עם מייצב אופטי וזום אופטי כפול 10, חיישן 12 מגה פיקסל לצילום רחב (120 מעלות) וחיישן עומק (ToF). מצלמת הסלפי – חיישן 40 מגה פיקסל (כאן תוכלו לראות את הסקירה וכל התמונות מהאולטרה).
בגבו של הפלוס קיימים 4 חיישנים של 12 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, חיישן 64 מגה פיקסל טלפוטו עם מייצב אופטי וזום אופטי כפול 3, חיישן 12 מגה פיקסל לצילום רחב וחיישן עומק (ToF). הספייס זום הוא כפול 30. מצלמת הסלפי – חיישן 10 מגה פיקסל.
יש הבדל קטן באיכות הצילום בלילה בין שני המכשירים, לטובת האולטרה, אבל היא זניחה. איכות התמונות ביום מצוינת בשני המכשירים, התמונות יצאות חדות, מוארות, עשירות בפרטים וצילומי תקריב מוצלחים. מבחינת הזום, כפול 2 וכפול 4 בדגם הפלוס נראים טוב, מעבר לזה האיכות יורדת ויש גם את האופציה לזום כפול 30, שכמו ה-100 באולטרה זה מגניב, אבל בעיקר לגימיק. יש יתרון משמעותי באיכות הצילום של הסלפי באולטרה, אבל עדיין הפלוס מספק תוצאות לא רעות.
בלי זום זום כפול 20 זום כפול 30 צילום רחב צילום סלפי
סוללה: האולטרה מגיע עם סוללה של 5000 מיליאמפר/שעה, בפלוס מקבלים 4500 מיליאמפר/שעה. לצערי אם באולטרה המכשיר ממש התקשה לסיים יום שלם, כן זה אפילו פחות טוב. הסוללה של המכשיר בינונית והיא תיגמר לכם כמעט לגמרי באזור אחת עשרה בלילה (זמן מסך של 4.5 שעות). מבחינת טעינה, הערכה כוללת מטען 15 וואט, כאשר בתוך רבע שעה מקבלים טעינה של 29% ובתוך חצי שעה 51% אנרגיה. מדובר בקצב טעינה טוב, אבל אם תרכשו את מטען ה-25 וואט של סמסונג, תקבלו טעינה אפילו מהירה יותר. אגב, האולטרה תומך במטען 45 וואט. לשני המכשירים יש טעינה אלחוטית וטעינה אלחוטית הפוכה לטעינת מכשירים אחרים.
מחיר: 3,450 שקל
בשורה התחתונה, כנראה שאתם רוצים לדעת מה עדיף לכם, ה-S20 אולטרה או ה-S20 פלוס? אם אתם משתמשים שחייבים את המכשיר החזק ביותר, אז האולטרה הוא בשבילכם, אבל אם אתם רוצים לחסוך קרוב לאלף שקל, לקבל מסך קצת יותר קטן אבל עם משקל נמוך יותר, אשר גם ישב לכם נוח יותר ביד ובכיס, ה-S20 פלוס יתן לכם חוויה מאוד דומה מבחינת החומרה והצילום.
ישלי את הS20+ שווה כל שקל ושווה לקנות אותו מאשר את דגם האולטרה