שוק הלפטופים המקומי לא זכה לקבל שחקנים חדשים כבר תקופה ארוכה. הבשורה המשמחת היא שחברת וואווי החלה למכור את המחשבים שלה כאן. דגם ה-MateBook 13 הוא אחד מהדגמים הראשונים שוואווי מתחילה למכור בישראל ולכן היה מעניין לראות אם החברה מצליחה לתת תחרות לשחקניות הוותיקות. הלפטופים של וואווי מגיעים עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט – ווינדוס 10, והחרם הקיים בשוק הסמארטפונים, כרגע לא משפיע על התחום הזה שלה.

עיצוב: המייטבוק 13 נראה מצוין ויוקרתי, הוא מגיע עם גוף מתכת בצבע כסוף כהה עם חריטה של שם החברה בחזית. בווואווי אומרים שהמסגרת והפינות המעוגלות שלו נחתכו בעזרת מנגנון יהלומים, מה שמספק לו את לוק הפרימיום. המשקל של המחשב עומד על 1.31 ק”ג, זה לא הכי קל שיש בקטגוריה, אבל עדיין מדובר בלפטופ קליל.

מסך: המסך תופס את רוב החלק הקדמי, כאשר יחס הגוף מסך עומד על 88% והמסגרת היא בעובי של רק 4.4 מ”מ. המסך מגיע עם ציפוי מבריק, מה שהרבה פעמים גורם להשתקפות של תאורת פלורסנט של משרדים, מצד שני, המסך הזה מציע תצוגה מצוינת עם צבעים עשירים וחדים. זהו מסך ברזולוציית 2K ביחס גובה – רוחב של 3:2 ולא כמו שאנחנו רגילים למצוא של 16:9. יחס זה מאפשר לקבל יותר תצוגה של עמוד האינטרנט בו גולשים, מאשר במסך 16:9. התאורה האחורית בדרך כלל מספקת, אבל הרבה פעמים הייתי צריך קצת יותר עוצמה (יש כאן 300nits). זהו לא מסך מגע.

מקלדת ועכבר: המקלדת מרווחת עם כפתורים רכים וגדולים, כך שנוח להקליד כאן במהירות. המקלדת כוללת תאורה אחורית וכפתורים ייעודים לווליום ותאורה אחורית, מבלי שצריך ללחוץ בו זמנית על כפתור FN. משטח העכבר יחסית גדול ביחס למחשב ומצאתי אותו מספיק נוח לתפעול, כך שלא ממש הייתי צריך עכבר חיצוני שעבדתי איתו.
וואווי מייטבוק 13: מתחבר לסמארטפונים של וואווי
ממשק: וואווי יצרה סינרגיה עם הסמארטפונים שלה באמצעות התוכנה – Huawei Share 3.0. לצד משטח העכבר, קיימת מדבקה של וואווי המאפשרת לגעת איתה עם הסמארטפון (אשר כולל שבב NFC), זאת תזניק תוכנה בלפטופ, אשר תאפשר להציג את מסך הסמארטפון על גביו או להעביר בקלות ובמהירות קבצים בין שני המכשירים. היה נחמד אם החברה הייתה גם מאפשרת להעביר שיחות טלפון למחשב ולמשוך את האינטרנט בקלות כאשר נמצאים במקום ללא WiFi. את שתי האופציות האלו לא מצאתי כאן.
וואווי מייטבוק 13. צילום צחי הופמן וואווי מייטבוק 13. צילום יח”צ
חומרה: מעבדי AMD הם לא דבר נפוץ בתחום הלפטופים בישראל, כאשר וואווי בחרה לשלב במייטבוק 13 את ה-Ryzen 3500U עם רק 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) וכרטיס גראפי Radeon Vega Mobile Gfx. היה נחמד לקבל פה קצת יותר זיכרון עבודה, כי המחשב לפעמים מגמגם. רוב הזמן הוא עבד בצורה חלקה. נפח האחסון עומד על 500 גיגה, כאשר הכונן הוא מסוג NVMe SSD, מה שנותן זמן תגובה מהיר.
מבחינת התחממות, המחשב הזה פולט מעט מאוד חום. בוואווי השתמשו בטכנולוגיית Shark Fin 2.0, המתוכננת להפיץ את החום הנוצר במהירות רבה יותר, בזכות שני המאווררים הפנימיים. בוואווי אומרים שהטכנולוגיה שלהם מהירה ב-25% ממאווררים רגילים. המחשב שקט בעבודה שלו ונתקלתי בפעמים בודדות בהם שמעו את המאוורר מתאמץ.

הרמקולים מספקים עוצמה חזקה, אבל הם בינוניים כמו הרבה רמקולים בלפטופים. מנגנון טביעת האצבע ממוקם מעל המקלדת בצד הימני והוא מגיב היטב ובמהירות. חבל שאין כאן אופציה לזיהוי פנים באמצעות ווינדוס Hello. כן יש כאן מצלמת 1 מגה פיקסל לשיחות וידיאו ושני מיקרופונים שעבדו היטב בשיחות.
וואווי מייטבוק 13: מעט חיבורים ומטען קומפקטי
חיבורים: מבחינת חיבורים, המייטבוק 13 קצת מאכזב, יש כאן שני חיבורי USB-C, אחד בכל צד, רוב הסיכויים שאתם תהיו חייבים לקנות מפצל שייתן לכם עוד קצת חיבורים. הערכה כוללת מתאם מ-USB-C ל-USB-A ולפחות חיבור אוזניות 3.5 מ”מ נשאר כאן.
סוללה: אומנם למייטבוק 13 יש שני חיבורי USB-C בכל צד, אבל אפשר לטעון אותו רק מהצד השמאלי. זמן הסוללה עומד על קצת יותר מ-4 שעות עם הגדרות ביצועים גבוהים ותאורה אחורית מלאה. מה שנחמד, שהמטען כאן הוא קצת יותר גדול מזה של סמארטפון והוא כולל את טכנולוגיית SuperCharge של וואווי, אשר תטעין חלק מהסמארטפונים שלה במהירות.
מחיר: 3,990 שקל (שיווק והפצה אמטל מחשבים)
בשורה התחתונה, ה-MateBook 13 הוא לפטופ שמרגיש יוקרתי יותר ממחירו והוא כולל עיצוב מוצלח ומסך מעולה. המחשב הזה לא חף מחסרונות, מעט מאוד חיבורים שסתם יוצרים חוסר נוחות ולפעמים תחושה שהמחשב מעט מתעייף בתגובה שלו.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: אייסר Swift 5 – לפטופ שתרצו להחזיק בידיים שלכם