אוזניות

סקירה: AirPods Max – איך זה לשמוע מוזיקה עם האוזניות היקרות של אפל?

האוזניות היוקרתיות AirPods Max של אפל מספקות סאונד מוצלח ויוצרות פער במקומות מסוימים מול המתחרים, אבל הן גם מפשלות בתכונה חשובה

לפני יותר מחודש השיקה אפל את האוזניות הסופר יוקרתיות שלה – AirPods Max. לאחרונה הן גם הגיעו לישראל ביבוא רשמי ברשת דינמיקה תחת תג מחיר של 2,000 שקל, כאשר הן מבטיחות חוויית צליל באיכות גבוהה ועיצוב חדש בסדרת האיירפודס. עד היום אוזניות איירפודס הגיעו רק במבנה נטול חוטים (True Wireless), כאשר הדגמים של אפל המגיעים במבנה קשת היושבים על האוזניים (Over Ear) היו שמורים למותג Beats. ה-AirPods Max באות לנצל את הפופולאריות של המותג איירפודס ולפנות לקהל גדול של אנשים, שמחפשים גם אוזניות קשת.

אפל AirPods Max. צילום צחי הופמן

אפל AirPods Max: ללכת עם ולהרגיש בלי

עיצוב: כדרכה העיצובית של אפל, היא הצליחה לייצר אוזניות במראה הייטקי נקי, אשר שונה מהמראה השמרני של חלק מהמתחרים. הקשת עצמה כוללת רשת המספקת אוורור לראש וגם מפחיתה את הלחץ. זרועות הקשת עשויות ממתכת אל חלד המספקות לה גמישות ונוחות, מה שגם מאפשר התאמה למגוון רחב של ראשים. הזרועות של הקשת הן טלסקופיות ונמתחות בצורה חלקה, כך שהן שומרות על ההתאמה הרצויה. הכריות עצמן עשויות קצף עם זיכרון, אשר מספק את התחושה הנעימה אשר גם אוטמת את המשתמש מהסביבה החיצונית. למרות שהאוזניות מגיעות במשקל משמעותי של 384.8 גרם, לשם השוואה הסוני WH-1000XM4 שוקלות 254 גרם, הן יושבות בצורה מושלמת על הראש ולא מרגישים את המשקל (שמחזיקים את האוזניות בידיים המשקל מורגש). לזה צריך להוסיף את הקשת המאווררת והכריות הרכות והנעימות, שמאפשרות להסתובב עם ה-AirPods Max זמן רב על הראש, מבלי שיפריעו.

אם העיצוב של האוזניות מוצלח, העיצוב של הנרתיק החכם (Smart Case) של החברה הוא מגוחך במקרה הטוב ולא ברור לי איך הוא אמור לשמור על האוזניות בצורה טובה. מצד שני, אהבתי את הרעיון שברגע שמכניסים את ה-AirPods Max לנרתיק, הוא מעביר אותן למצב המתנה, כאשר הוצאה שלהן, מחברת אותן מחדש לאייפון.

אפל AirPods Max. צילום צחי הופמן

שליטה: הטרנד באוזניות Over Ear הנמכרות הן משטחי מגע, המאפשרים את התפעול שלהן. אפל בחרה בדרך אחרת – כתר דיגיטלי (Digital Crown) הקיים בשעונים של החברה ומאפשר את השליטה בווליום (הזזת הגלגלת), מעבר שירים (לחיצת על כפתור הגלגלת), מענה שיחות והפעלת העוזרת הקולית סירי. קל להתרגל לשימוש בגלגלת, למרות שהעדפה האישית שלי היא משטחי המגע. מצד שני, ה-AirPods Max היו אצלי רק מספר ימים ויכול להיות שהייתי משנה את הדעה שלי בהמשך. עבור הפעלת מצב סינון הרעשים האקטיבי (ANC) או מצב השקיפות, קיים כפתור פיזי נוסף, המאפשר את המעבר בין הפעולות השונות.

אפל AirPods Max: סינון רעשים אקטיבי מצוין

אפל AirPods Max. צילום צחי הופמן

סאונד: לפני שנעבור למנה העיקרית, שהוא הצליל שה-AirPods Max מספקות, אני חייב להתייחס למצב השקיפות, אשר אפל תרגמה אותו למצב “חדירת רעשי רקע”. המצב הזה קיים באוזניות רבות והוא מאפשר להשתמש בו כאשר מאזינים למוזיקה ועדיין רוצים להיות מודעים לסביבה או כאשר רוצים לעצור את המוזיקה ולשוחח עם מישהו הנמצא לידכם. בעוד שבכל האוזניות שהשתמשתי, האופציה הזאת הייתה טובה, אבל עדיין הרגישה לא טבעית, אפל הצליחה להפוך אותה לכזאת שלא מורגשת, כך שאם אתם מפעילים את היכולת הזאת, אתם יכולים לשוחח עם אנשים ולהשאיר את האוזניות על הראש, בלי להרגיש שמשהו יושב על האוזניים שלכם.

טכנולוגיית ה-ANC הפכה לקריטית כמעט בכל אוזניות שיוצאות לשוק, כאשר היכולת הזאת מאפשרת להימנע מרעשי מנוע של מטוסים, אוטובוסים, מזגנים ובימינו בעיקר מרעשים של ילדים שנמצאים בבית. אפל עושה כאן עבודה מוצלחת מאוד, כאשר יחד עם מוזיקה, עברתי לגור בבועה השקטה שלי ללא שום הפרעות. מה שכן, קשה לי להגיד שמדובר כאן בטכנולוגיה יותר טובה מהמתחרות, אולי בטיפונת.

Airpods Max. צילום יח"צ
Airpods Max. צילום יח”צ

אפל AirPods Max – ואיך הצליל?

לאוזניות דרייברים של 40 מ”מ, אשר יוצרו על-ידי אפל. הדבר המורגש ביותר באוזניות הוא החמימות של הסאונד המייצר גוון נעים ונקי, בנוסף לחדות והפירוט בכל צליל, כאשר גם הבאס ברור, אבל לא מאוד. הקשבתי איתן ל-Civil War של Guns N` Roses, כאשר בחלק הראשון בשיר בו אקסל רוז מדבר, אפשר להרגיש את הרוח מאחורי המילים ואת הציפורים מצייצות, כאשר לאחר מכן, המעברים עם הגיטרה של סלאש פשוט נשמעים כאילו אתה באולפן איתו. שיר אחר לו האזנתי הוא For Whom The Bell Tolls בגרסת ההופעה החיה של מטאליקה עם התזמורת הסימפונית של סן פרנסיסקו מהאלבום S&M 2. קטע הפתיחה עם הקהל שואג ברקע והחיבור בין הגיטרות לתזמורת, הוא כנראה הדבר הכי קרוב שאפשר לקבל היום להופעה חיה, פשוט כל פרט נשמע בצורה הכי ברורה שלו. ה-AirPods Max כוללות בכל אחת מהכריות שבב H1 של אפל המספק אקולייזר אדפטיבי אשר מודד את הצליל ואטימת כריות האוזניים, כך שמתבצעת התאמה של צלילי המיד בזמן אמת. חוץ מזה, הן גם מציעות שמע מרחבי (Spatial Audio) – האוזניות מנטרות את מיקום הראש במטרה להציע צליל היקפי ולפחות בהדגמה שאפל מספקת, זה עבד טוב.

אפל AirPods Max: דווקא בשיחות אפל פישלה

שיחות: אפל השקיעה כמעט בכל פרט ב-AirPods Max אבל היא פישלה בנושא השיחות. איכות השיחות שביצעתי עם אנשים לא הייתה אחידה, במקרים הטובים אמרו לי ששומעים אותי רחוק ובמקרים הגרועים, פשוט שמעו אותי מקוטע. הנושא הזה קצת מאכזב, כי קודם כל, אוזניות האיירפודס הרגילות מפורסמות באיכות השיחות הטובה שלהן ודבר שני, במוצר כל כך יקר, אפל הייתה צריכה להשקיע קצת יותר.

סוללה: האוזניות מספקות זמן עבודה של 20 שעות, כבל טעינה מסוג Lightning ל-USB-C מגיע בערכה.

מחיר: 2,000 שקל ברשת דינמיקה

בשורה התחתונה, נכון שה-AirPods Max יקרות מאוד, הן לא כוללות כבל אודיו (תצטרכו לרכוש בנפרד) ולא נוח לבצע מהן שיחות טלפון. מצד שני, העיצוב, הסאונד המצוין וסינון הרעשים הופכים אותן לתענוג לכל חובב אודיו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: אייפון 12 פרו מקס – גדול, יקר ומוצלח

סקירה: B&O E8 Sport – אוזניות פרימיום לספורטאים

הלפטופים של תערוכת הטכנולוגיה CES

5 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: