סמארטפונים

סקירה: אייפון 12 פרו מקס – גדול, יקר ומוצלח

הוא לא כולל מטען או אוזניות, אבל האייפון 12 פרו מקס מגיע עם דור 5, עיצוב יוקרתי ויכולות צילום מצוינות. המחיר מתחיל מ-5,000 שקל

האייפון 12 פרו מקס הוא הדגם היוקרתי ביותר בסדרת האייפונים החדשה וגם הגדול והכבד ביותר. הוא כל כך גדול, שאפשר כמעט לחשוב שהוא מיני טאבלט. מחירו מתחיל מ- 5,000 שקל (ברשת דינמיקה) לגרסה הכוללת נפח אחסון של 128 גיגה והוא גם עובר את רף ה-6,000 שקל בגרסת האחסון של ה-512 גיגה. אז האם למרות המחיר הגבוה והמימדים הפיזיים שלו, הוא עדיין אייפון מוצלח?

אייפון 12 פרו מקס: יוקרתי וכבד

עיצוב: ה-12 פרו מקס הוא סמארטפון שמרגיש יוקרתי מהרגע שמחזיקים אותו בידיים, הוא אומנם כולל שוליים בולטים (יחס גוף מסך של 87.4%) ואת המגרעת הגדולה, אבל הוא עשוי מנירוסטה כירורגית, סוג של מתכת במכשור רפואי. הוא כולל מסגרת מתכת מבריקה והזכוכית בחלק הקדמי עשויה ממגן קרמי, אשר אמורה להיות עמידה פי 4 מהדור הקודם של האייפון. יש גם מיגון מפני מים, בתקן IP68, אשר מאפשר להטביע אותו לעומק של 6 מטר למשך חצי שעה. מבחינת צבעים, אפשר למצוא את האייפון בכחול, זהב, כסוף וגרפיט. הצבע הכחול שאני סקרתי נראה אלגנטי. כל היכולות האלו, הופכים את האייפון לכבד וגדול – 228 גרם, אז כדאי לקחת את זה בחשבון, כי זה לא אייפון שיהיה נוח לכל אחד להחזיק בידיים ומומלץ להתנסות בו לפני הרכישה.

אייפון 12 פרו מקס. צילום צחי הופמן
אייפון 12 פרו מקס. צילום צחי הופמן

מסך: אפל שילבה כאן מסך OLED בגודל 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית  Super Retina XDR עם תמיכה ב-HDR 10 ותאורה אחורית המגיעה במקסימום ל-1200 nits. רזולוציית המסך עומדת על 1284 על 2778 פיקסלים. המסך הזה מצוין, חד עם צבעים עשירים, תאורה אחורית חזקה והוא מספק תענוג של חוויה. מה שכן, הוא מגיע עם קצב רענון תמונה של רק 60 הרץ, שזה מביך בעולם בו סמארטפוני אנדרואיד פשוטים מגיעים עם קצב רענון של 90 או 120 הרץ. התוספת הזאת, הייתה יכולה להציע תנועה אפילו חלקה יותר בממשק. כמו כן, אי אפשר להתעלם שמצד אחד מדובר במסך ענק שכיף לצפות בו בסרטים ולקרוא טקסטים, מצד שני, זה מסך ממש ענקי, שלא הכי נוח להחזיק ביד.

אייפון 12 פרו מקס. צילום צחי הופמן

אייפון 12 פרו מקס: מהיר מאוד עם דור 5

חומרה: אחד השיפורים החשובים בתחום החומרה הוא שילוב של מודם סלולרי דור 5, מה שמאפשר ליהנות באזורים מצומצמים בארץ מקצב גלישה מהיר. המעבד המשולב כאן הוא A14 Bionic בטכנולוגיית 5 ננומטר המאפשר לצלם סרטונים עם טכנולוגיית דולבי ויז’ן. ה-12 פרו מקס מגיע עם 6 גיגה זיכרון עבודה ובגרסה הבסיסית עם נפח אחסון של 128 גיגה, כמובן ללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. כל היכולות האלו, הופכות את ה-12 פרו מקס למכשיר מהיר מאוד, שלא סובל מגמגומים.

זיהוי הפנים מהיר ומתבצע בצורה מיידית עד כמעט לא מורגשת. מצד שני, היעדר מנגנון טביעת אצבע הוא מתסכל, כאשר צריך להקליד את הסיסמא בכל פעם שמסתובבים ברחוב עם מסכה. הרמקולים הסטריאופוניים חזקים, ברורים אבל גם קצת מתכתיים. כמובן שאין כאן כניסת אוזניות 3.5 מ”מ, הבלוטות’ הוא 5.0 (לא התקן הכי חדש), יש תמיכה ב-WiFi 6 וגם ב-NFC, אשר לא תוכלו להשתמש בו עבור תשלומים סלולריים בישראל, עד שאפל תשיק כאן את שירות אפל Pay.

אייפון 12 פרו מקס: צילום לילה עם סורק LiDAR

מצלמה: הנתונים הטכניים של המצלמה כוללים מערך צילום עם 3 חיישנים של 12 מגה פיקסל, החיישן הראשי כולל מפתח צמצם f/1.6, טכנולוגיית dual pixel עם מיקוד אוטומטי וטכנולוגיית ייצוב – Sensor Shift Stabilization. הטכנולוגיה הזאת מאפשרת לחיישן עצמו לזוז ובכך למנוע טשטוש בצילום בעת תזוזה. חיישן טלפוטו f/2.2 עם מייצב אופטי, מיקוד אוטומטי וזום אופטי כפול 2.5, החיישן הרחב (120 מעלות) עם f/2.4, בנוסף, קיים סורק TOF 3D LiDAR עבור צילומי עומק. סורק ה-LiDAR יודע לחשב כמה זמן לוקח לאור לחזור חזרה מאובייקטים, במטרה ליצור מפת עומק של השטח אותו רוצים לצלם. אפל משתמשת בטכנולוגיה הזאת עבור צילומי הלילה של האייפון ותקשיבו זה עובד טוב וגם מאפשר לצלם את התמונות האלו יחסית במהירות.

כל הטכנולוגיות האלו מאפשרות ל-12 פרו מקס להוציא תמונות במקומות עם תנאי תאורה בעייתים עם צבעים מדוייקים, פרטים ברורים ופחות רעש. בצילום באור יום, אין יותר מה להגיד חוץ משהתמונות מצוינות, הצבעים נאמנים למציאות, הצילומים מתבצעים במהירות ותמונות פורטרט שצילמתי כמעט תמיד יצאו מושלמות.

מבחינת צילומי סלפי, באור יום התמונות שמתקבלות טובות מאוד, אבל בתנאי תאורה מאתגרים, התמונות סובלות מגירעון. החיישן הכפול הוא 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2.

סוללה: עם סוללה בנפח של 3687 מיליאמפר/שעה, אפל מצליחה לספק תוצאות טובות יותר מסמארטפונים המגיעים עם סוללות של יותר מ- 4000 מיליאמפר/שעה. מדובר בזמן מסך של קצת יותר מ-4.5 שעות ועוד 40% אנרגיה שנשארו במכשיר. זמן העבודה עם האייפון היה משעה 7 בבוקר ועד קרוב לחצות. כמובן שקיימת כאן טעינה מהירה, אשר דורשת רכישת מטען מהיר בנפרד. האייפון 12 פרו מקס תומך בטעינה חוטית של 20 וואט, כאשר הטעינה האלחוטית הנתמכת היא 15 וואט.

מחיר: 5,000 שקל לגרסת 128 גיגה (ברשת דינמיקה)

בשורה התחתונה, האייפון 12 פרו מקס הוא סמארטפון יקר, גדול מימדים, אבל הוא מציע מסך נהדר, כוח עיבוד מהיר, מצלמה מצוינת וסוללה שתחזיק לכם בקלות יותר מיום עבודה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

מחסני חשמל מקימה עמדות מכירה של אפל ומרגיזה את איידיגיטל

ה-AirPods Max הגיעו לישראל

רשת דינמיקה תחליף מסכי אייפון מקוריים בבתים

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: