מחזיק המפתחות החכם של אפל, הושק רק לפני מספר ימים בארה”ב, כאשר גם לישראל הוא הגיע (בערך) לרשתות iDigital ו-iStore. רשת iStore מציעה לרכוש יחידה אחת של ה-AirTag ב-129 שקל ו-4 יחידות ב-399 שקל, כאשר זמן האספקה לפי האתר עומד על לפחות 30 ימי עסקים. ברשת iDgital מציעים יחידה אחת ב-139 שקל ו-4 יחידות ב-479 שקל. באתר של iDigital מופיעה הודעה שהמוצר אזל במלאי.
לשם השוואה, בארה”ב ה-AirTag נמכר ב-29 דולר שזה 94 שקל, לפני מיסים, כאשר 4 יחידות נמכרות ב-99 דולר שהם 321 שקל.


סקירה: AirTag
לי יצא להתנסות היום (ראשון) ב-AirTag לזמן קצר. המוצר עצמו קומפקטי מאוד ונראה כמו מטבע מעט עבה, אשר ניתן לאבד בקלות (מזל שאפשר למצוא אותו עם האפליקציה). בניגוד ל-SmartTag של סמסונג, אפל לא עיצבה את המוצר עם חור עבור מחזיק המפתחות, במטרה למכור ללקוחות שלה תופסן המאפשר לעשות את זה. תופסנים מהסוג הזה נמכרים בדולרים בודדים ועד מאות דולרים, בהתאם למותג.
לאחר חיבור ראשוני לאייפון, ניתן לראות את ה-AirTag באפליקציית Find My. במקרה הזה, הוגדר ה-AirTag ככזה שיאוחסן בתיק גב. אפל שילבה לוגו יפה של תיק גב באפליקציה, כך שברגע שלמשתמש יהיו מספרים מכשירים, הוא יוכל להבדיל בינהם בקלות.

הרעיון ב-AirTag, שאם תאבדו אותו, כל אדם עם אייפון, הופך בעצם למשדר המודיע לכם על מיקומו. במקרה שלי, הבעלים המקורי של ה-AIrTag רכש אותו ביום שישי בארה”ב והספיק לחזור איתו לארץ, כאשר בדרך הוא עשה בדיקה, מה קורה שהמחזיק המפתחות החכם מאוחסן במזוודה. מתברר שהרבה קורה, אותו אדם סיפר לי, שהוא היה יכול לראות בכל זמן נתון את מיקומה של המזוודה שלו בשדה ואפילו כאשר היא טיילה לה אל המטוס וליציאה באולם הנוסעים בנתב”ג, מכיוון שהעובדים בשדה החזיקו ברשותם אייפון.
האפליקציה תכוון אתכם, הצלצול חלש

מה שמעניין הוא מה קורה שמאבדים את ה-AirTag. כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית UWB המאפשרת לזהות את מיקומו המדוייק והכיוון של המוצר. האפליקציה באייפון מכוונת עם חץ לכיוון המוצר האבוד, כולל המרחק הדרוש. כאשר מתקרבים ל-AirTag מרגישים רטט. כמו כן, ניתן להפעיל צלצול, אשר יעזור למצוא את המוצר. הבעיה, מדובר בצלצול חלש, במיוחד לעומת הצלצול של המוצר המקביל מבית סמסונג – SmartTag. כמו כן, בתוך דירה, הקירות הפריעו לי מאוד למצוא את ה-AirTag, במיוחד שהייתי בחדר אחר. מה שאומר, שתצטרכו להתאמץ בשביל למצוא את המפתחות שאיבדתם בתוך הספה.
ה-AirTag פועל על סוללת CR2032 בודדת (כפתור) והיא אמורה להחזיק שנה. מדובר בגישה שונה של אפל, אשר בדרך כלל לא מאפשרת להחליף סוללות במוצרים שלה בצורה עצמאית.
בשורה התחתונה, מהתנסות קצרה מאוד של ה-AirTag, מדובר במוצר שנותן פתרון טוב לאנשים שנוטים לאבד את הארנק, המפתחות או התיק גב ובעצם כל חפץ שיש להם. ה-AirTag נבנה ככזה המשלים את חווית השימוש במוצרים של אפל וכאן הוא עושה עבודה נהדרת. מצד שני, הצלצול החלש ועצם זה שאפל מחייבת לרכוש תופסן למכשיר, על מנת לחבר אותו למחזיק מפתחות, זה קצת מרגיז.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: סמסונג גלקסי SmartTag – מחזיק מפתחות חכם
מחסני חשמל מקימה עמדות מכירה של אפל ומרגיזה את איידיגיטל
סקירה: AirPods Max – איך זה לשמוע מוזיקה עם האוזניות היקרות של אפל?