ה-Nord N10 5G הוא סמארטפון נוסף המצטרף לקטגוריית המכשירים בטווח המחיר הבינוני, המגיעים עם תמיכה ברשתות הסלולר מדור 5. במקרה של ה-Nord N10, הפעילות של הדור 5 גם תלויה בגרסה אותה קיבלתם מהיבואן הרשמי, בהמשך אני ארחיב על זה. המכשיר החדש של OnePlus הוא ניסיון של החברה, להעביר אליה את הקהל העצום של המשתמשים הבוחרים בסמארטפונים הזולים של שיאומי או realme.

עיצוב: OnePlus לא הפתיעה עם העיצוב של ה-Nord N10, מדובר במכשיר עשוי פלסטיק שגם מרגיש ככה. הוא מגיע בצבע שחור-כחול כהה, לו OnePlus נתנה את השם Midnight Ice. הגב של המכשיר משנה מעט את הצבע שלו לכחול כאשר קרני אור נשברים עליו. המכשיר עצמו לא קל במיוחד – 190 גרם, משקל שהתרגלנו לקבל בסמארטפונים עם המסכים הגדולים. יש למכשיר שוליים דקים, אבל בולטים, כאשר המצלמה הקדמית היא נקודה קטנה, כך שאין מגרעת. יחס הגוף מסך עומד על 83.5%.
Nord N10: קצב רענון תמונה גבוה ורמקולים סטריאופוניים

מסך: OnePlus שילבה קצב רענון תמונה של 90 הרץ, המייצר תמונה חלקה במעבר בתפריטים. המסך עצמו מגיע בגודל 6.4 אינץ’, כאשר OnePlus בחרה לשלב איתו טכנולוגיית IPS LCD, הנחשבת לפחות איכותית מ-AMOLED. מצד שני, במכשיר ברמת המחיר הזאת, לא מדובר בהפתעה. הרזולוציה של המסך עומדת על 1080 על 2400 פיקסלים, התמונה שמקבלים לא רעה ונראית טוב, אבל עדיין מדובר בצבעים מעט חיוורים. המסך מצופה זכוכית גורילה גלאס 3, הנחשבת למיושנת.
ממשק: כהרגלה של OnePlus היא מציעה חוויה כמעט נקייה במכשירים שלה, כך שאפשר ליהנות מאנדרואיד בלי תוספות מיותרות. המכשיר מגיע עם אנדרואיד 10 עליו מולבש הממשק Oxygen OS 10.5. פיצ’ר נחמד בממשק הזה הוא Zen Mode, המציע לנוח מעט מהסמארטפון במשך היום, כאשר המכשיר לא מאפשר לשחק איתו ולקבל הודעות והתראות, רק שיחות. לא ניתן לבטל את המצב הזה בזמן שהוגדר, מינימום 20 דקות, מקסימום 60 דקות.
Nord N10: מחכה לעדכון לדור 5

חומרה: OnePlus אומנם מבטיחה על גבי האריזה שהמכשיר תומך בדור 5, אבל יש הבדל בגרסאות המגיעות גם ביבואן הרשמי. לפחות בדגם שנמצא אצלי, העדכון לשימוש ברשתות דור 5 לא הגיע, כאשר ביבואן הרשמי Cell Now לא ידעו להגיד לי מתי הוא יגיע. כאמור, אצל חלק מהמשתמשים הדור 5 עובד ואצל חלק לא. עוד משהו שחסר כאן, היא תמיכה ב- WiFi Calling, גם זאת תגיע מתישהו עם עדכון גרסה.
מכשירי OnePlus מגיעים בדרך כלל עם הכפתור הצידי למעבר למצב רטט או שקט, כאן משום מה הוא נעדר. למכשיר רמקולים סטריאופוניים חזקים, שבסך הכל מאפשרים ליהנות מהם.
הסמארטפון הזה הוא לא מהמהירים שראיתי, הוא מגמגם ולפעמים לוקח את הזמן. מבחינת כוח עיבוד, ה-Nord N10 כולל את המעבד סנפדרגון 690 עם 6 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה, כולל יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. יש כאן גם NFC ובלוטות’ 5.1. קורא טביעות האצבע משולב בגב המכשיר, שזה הרבה יותר נוח מהפתרון של שילובו בצד הסמארטפון. הוא בסך הכל הגיב בצורה מהירה עם מעט פספוסים.
Nord N10: מצלמה סבירה
מצלמה: ה-Nord N10 מתגאה במערך צילום עם 4 חיישנים: החיישן הראשי הוא 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומיקוד אוטומטי, חיישן ה-8 מגה פיקסל מיועד לצילומים רחבים (119 מעלות) עם f/2.3, בנוסף, יש כאן שני חיישני 2 מגה פיקסל עם f/2.4 לצילומי עומק ומאקרו.
ביחס למחירו של המכשיר, התמונות המתקבלות באור יום לא רעות בכלל, הצבעים מדויקים אבל לא מאוד עשירים בגוון שלהם, כאשר גם החדות שמתקבלת יותר ממספקת. השימוש בעדשה הרחבה יוצר הנחתה משמעותית באיכות התמונה, הן מבחינת החדות והן מבחינת הצבעים החיוורים. השימוש בזום כפול 2 פוגע גם הוא בצורה ברורה באיכות, אבל עדיין התוצאה סבירה.
השימוש במצב הלילה יוצר תמונות מרוחות בחלקים רבים עם צבעים דהויים וחוסר פרטים. נראה שהמצלמה משקיעה בעיקר ביצירת תמונה מוארת, שהיא אכן מצליחה לבצע את הפעולה הזאת, אבל בדרך היא פוגעת בחלקים אחרים שלה. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.1 והיא לא משהו בכלל.
צילום בזום כפול 2 צילום רחב צילום בזום כפול 2
סוללה: מבחינת סוללה, המכשיר החזיק לי משעה שבע וחצי בבוקר ועד קרוב לחצות ועוד נשארו לי 48% אנרגיה (קרוב לשלוש שעות זמן מסך). הקיבולת של הסוללה עומדת על 4300 מיליאמפר/שעה. זמן הטעינה מהיר מאוד, בתוך רבע שעה קיבלתי 36% אנרגיה ובתוך חצי שעה 65% אנרגיה. המהירות הזאת מתקבלת בזכות המטען המצורף לאריזה בטכנולוגיית WARP התומכת בטעינה של 35 וואט. כמובן, שבהתאם למחירו של הסמארטפון, לא תמצאו כאן טעינה אלחוטית.
מחיר: 1,300 שקל (שנתיים אחריות, יבואן רשמי Cell Now)
בשורה התחתונה, ה-Nord N10 5G אומנם נהנה מהמיתוג של OnePlus, מצלמה סבירה, קצב רענון תמונה גבוה במסך ויכולות דור 5 שאצלי לא עבדו (עדכון גרסה שיגיע מתישהו), אבל עדיין, יהיה לו קשה מאוד להתחרות בשחקנים כמו שיאומי או realme.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: realme 7 Pro – שווה 1,300 שקל?
סקירה: גלקסי S20 FE 5G – הסמארטפון הזול ביותר בסדרת הדגל של סמסונג