ה-Mi 10T Pro הוא סמארטפון דור 5 נוסף מבית שיאומי. הוא הצטרף ל-Mi 10 וה-Poco F2 Pro שכבר נמכרים בישראל מספר חודשים, רק שבעת השקתם, הדור 5 היה פחות רלוונטי לקהל המקומי. השקת רשת הדור 5 בארץ מצד רוב מפעילות הסלולר, הפכה את הטכנולוגיה הזאת גם אקטואלית עבורנו (למרות שהיא עדיין בפריסה מצומצמת עם ביצועים מוגבלים). הדגם החדש מציג מסך גדול עם קצב ריענון תמונה גבוה, מעבד חזק, מצלמה עם חיישן 108 מגה פיקסל וסוללה בקיבולת גדולה.

עיצוב: ה-Mi 10T Pro הוא בעל מראה יוקרתי הכולל גוף זכוכית (גורילה גלאס 5 בחלק הקדמי והאחורי) עם מסגרת אלומיניום. הגב שלו הוא בעצם מראה מבריקה והמכשיר שהגיע אליי היה בצבע שחור. התוצאה היא מכשיר שהוא מגנט לטביעות אצבע. מבנה העדשות בולט מאוד ומקשה על השימוש בו בזמן שהוא מונח על השולחן, מבלי שהוא יתנדנד. המשקל של הסמארטפון כבד – 218 גרם, העובי הוא 9.3 מ”מ והוא לא כולל מיגון מוצהר מפני מים.
שיאומי Mi 10T Pro – קצב ריענון תמונה גבוה – 144 הרץ

מסך: ל-Mi 10T Pro מסך בגודל 6.67 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים עם קצב ריענון תמונה גבוה במיוחד של 144 הרץ, אשר מבצע התאמה בהתאם לסוג התוכן בו צופים במטרה לחסוך בסוללה. מדובר בקצב ריענון תמונה גבוה ביחס למה שקיים בשוק הישראלי והתנועה חלקה ונעימה בצג הזה. מצד שני, שיאומי התפשרה והלכה על מסך מסוג IPS LCD ולא AMOLED כמו שאפשר למצוא במכשירי דגל רבים. למרות שלא מקבלים כאן את אותם צבעים עשירים והשחור העמוק, עדיין מקבלים צבעים מגוונים וחדות טובה מאוד. למסך גם תאורה אחורית 500 nits אשר מגיעה בנקודות מסוימות גם ל-650 nits. לא התקשיתי לצפות במסך הזה באור יום בחוץ.
ממשק: ה-Mi 10T Pro מגיע עם ממשק ה-MIUI 12 ומערכת ההפעלה אנדרואיד 10. אין יותר מדי הפתעות, מדובר בממשק צבעוני בו קיימת מגירת אפליקציות, אין הקלטת שיחות מובנית במכשיר וגם לא WiFi Calling. פחות אהבתי שהגישה למרכז הבקרה מופרדת מלוח ההתראות. זה אומר, שבשביל לראות מה ההתראות, צריך להחליק מהחלק העליון השמאלי של המסך ובשביל להגיע לכפתורי הקישוריות צריך לבצע את ההחלקה מהחלק העליון הימני.

חומרה: המעבד של ה-Mi 10T Pro הוא סנפדרגון 865 עם 8 גיגה זיכרון עבודה (יש גם גרסת 6 גיגה) ונפח אחסון של 128 גיגה (יש גם גרסת 256 גיגה). אין אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס, מה שיכול לאכזב חלק מהמשתמשים. הביצועים של הסמארטפון הזה טובים מאוד ולא נתקלתי בשום בעיית תגובה. חיישן טביעת האצבע ממוקם לצד המכשיר בכפתור ההפעלה, מיקום שאני פחות אוהב. מצד שני, החיישן כאן מגיב באופן מיידי. ל-Mi 10T Pro יש גם התקן NFC, אין חיבור אוזניות, אבל יש רמקולים סטריאופוניים בעוצמה לא רעה.
שיאומי Mi 10T Pro – מצב חשיפה ארוכה במצלמה

מצלמה: שיאומי מתגאה מאוד במצב חשיפה ארוכה המשולב במצלמה שלה, הכולל 6 סצנות מוכנות מראש. למשל, קהל בתנועה, שובלי ניאון וציור שמן. קל מאוד לבצע את הצילומים ומתקבלת תמונה עם אפקט מגניב, למרות שחלק רב מהתמונה הופך לכהה מדי.
ל-Mi 10T Pro יש שלושה חיישנים: 108 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומייצב אופטי עם מפתח צמצם f/1.7, חיישן 13 מגה פיקסל עם זווית צילום רחבה של 123 מעלות וf/2.4- וחיישן מאקרו 5 מגה פיקסל עם f/2.4. אין כאן זום אופטי אמיתי. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל f/2.2.
צילום ב-108 מגה פיקסל דורש מעבר ידני בכל פעם שרוצים את האופציה הזאת. ברזולוציה הזאת מקבלים תמונה מפורטת מאוד עם צבעים טבעיים. ניתן לצלם במצב הזה תמונות בזום דיגיטלי כפול 2 ללא פגיעה בחדות. גם תמונות אותן מצלמים ברזולוציית ברירת המחדל נהנות מאיכות טובה באור יום. כמו כן, קיימת אופציה לצילום מאקרו אותה צריכה לחפש מעט בתפריטים, אשר מאפשרת צילום תמונות חדות יחסית מקרוב. הופתעתי לטובה מהתמונות שאפשר להוציא בדגם הזה בלילה, כולל מצב צילום ייעודי. התמונות היו עם תאורה רבה ופגיעה מעטה בחדות ובעושר הצבעים. מבחינת צילום סלפי, התוצאות לא טובות, מרוחות ומגורענות.
סוללה: הסוללה מצוינת (קיבולת 5000 מיליאמפר/שעה), באזור אחת עשרה בלילה נשארתי עם 50% אנרגיה (זמן מסך 3 שעות ו-45 דקות). באמצעות המטען המהיר (33 וואט) המגיע בערכה, קיבלתי קצב טעינה מוצלח של 30% אנרגיה בתוך רבע שעה ו-57% אנרגיה בתוך חצי שעה.
מחיר: 2,300 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה-Mi 10T Pro הוא מכשיר דגל במחיר יחסית נוח, הכולל דור 5, מסך גדול עם קצב ריענון תמונה מרשים, מצלמה מוצלחת וסוללה חזקה מאוד.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: נוקיה 8.3 – דור 5 להמונים
סקירה: שיאומי Mi Smart Band 5 – צמיד כושר חכם ב-200 שקל
סקירה: Poco X3 – האם זהו הסמארטפון המוביל בקטגוריית ה-1,000 שקל?
כבד מדי…