מטענים

האייפון 12 או הגלקסי S21 שלכם הגיע ללא מטען? ל-Anker ו-Hyper יש פתרון

ככל הנראה, הסמארטפון הבא (או הזה שאחריו) שתרכשו יגיע ללא מטען. חברות המטענים הן המרוויחות הגדולות ויש להן מטענים שולחנים או ניידים לטעינה של מספר מוצרים במקביל

הסמארטפונים האחרונים מבית אפל וסמסונג מגיעים ללא מטען, כאשר המגמה הזאת ככל הנראה תמשיך להתרחב לרוב החברות בשוק. מי שהולכות ליהנות מהמגמה הזאת הן יצרניות המטענים, כאשר החברות Anker ו-Hyper מציעות מטענים מהירים, להטענה של מספר מכשירים במקביל. לקחתי לסקירה את ה-PowerPort Atom III Slim של Anker וה-HyperJuice GaN 100W של Hyper.

מטענים ניידים. צילום צחי הופמן
מטענים ניידים. צילום צחי הופמן

ה- PowerPort Atom III Slim הוא פתרון אלגנטי למי שמחפש מטען שישב על שולחן העבודה שלו ויאפשר גישה נוחה לחיבורי ה-USB, מבלי לחפש אותם בשקע בקיר. המטען יחסית דק ולא תופס מקום רב בשולחן. הוא מתחבר לשקע החשמל בקיר, באמצעות כבל חשמל סטנדרטי. Anker אפילו מצרפת מדבקה דו צדדית, המאפשרת למקם אותו בצורה קבועה על השולחן.

ה- PowerPort Atom III Slim מסוגל להציע הספק של 65 וואט באמצעות ארבעה חיבורים: יציאת USB-C בודדת של 45 וואט ועוד שלוש יציאות USB-A, כל אחת 20 וואט.

Anker PowerPort Atom III Slim. צילום צחי הופמן
Anker PowerPort Atom III Slim. צילום צחי הופמן

יציאת ה-USB-C של החברה עובדת בטכנולוגיית PowerIQ 3.0 אשר מציעה טעינה מהירה לסמארטפונים וגם מאפשרת לטעון את הלפטופ שלכם, כל עוד הוא כולל את החיבור המתאים.

המטען של Anker בדומה לזה של Hyper משתמש בחומר גליום ניטריד או בקיצור GaN, מדובר במוליך למחצה המאפשר לייצר מטענים דקים יותר, בהם החלקים קרובים והם גם מייצרים פחות חום.

ה- PowerPort Atom III Slim הוא פתרון שולחני נוח לטעינה של מספר מכשירים במקביל, כולל לפטופ, אבל הייתי שמח לקבל כבל USB-C ל-USB-C בערכה ולטעמי כבר עדיף היה לחלק את יציאות המכשיר, לשתי יציאות USB-C ושתי יציאות USB-A.

המחיר: 250 שקל

מטען לכל מדינה

HyperJuice GaN 100W. צילום צחי הופמן

ה-HyperJuice GaN 100W הוא מטען קיר נייד וקומפקטי, אשר זכה לעיצוב הזה בזכות טכנולוגיית GaN. החברה מתגאה בעיצוב שלו, אשר כבר כולל את מחבר הקיר האמריקאי. עבור טעינה בישראל, אנגליה או אוסטרליה, ניתן להשתמש באחד המחברים אשר מגיעים בערכה. זהו פתרון אלגנטי מאוד, המאפשר לקחת את המטען לטיסות, כאשר בערכה כבר מקבלים שני נרתיקים קטנים לאריזה של המתאמים והמטען עצמו.

הראש טעינה הישראלי/אירופאי מתחבר בקלות על גבי המחבר האמריקאי הפנימי, אבל זה גם הופך את מבנה המטען למעט יותר מגושם. כמובן שזהו מטען 100V – 240V.

ה-HyperJuice GaN 100W כולל שתי יציאות USB-C המציעות הספק של 100 וואט ועוד שתי יציאות USB-A של 18 וואט. בדומה לדגם של Anker, גם כאן תוכלו לטעון במהירות את הסמארטפון והלפטופ שלכם, לצד אביזרים אחרים.

אני חושב שהפתרון של Hyper הוא אלגנטי יותר כאשר צריכים מטען נייד למספר מוצרים. כרגע אנחנו אומנם לא נוסעים לחו”ל, אבל אם יוצאים לנסיעה בארץ או רוצים לטעון מספר מכשירים בבית, המוצר הזה יבצע את העבודה בצורה מוצלחת, כאשר מבחינתי, גם השילוב של שתי יציאות USB-C הוא עדיף, כי זאת הדרך היום להטעין את הסמארטפון והלפטופ.

המחיר: 325 שקל (100 דולר)

וסוללה ניידת

Anker PowerCore Slim. צילום צחי הופמן

Anker גם מציעה את הסוללה הניידת PowerCore Slim המגיעה בקיבולת של 10000 מיליאמפר/שעה. מדובר בסוללה המגיעה עם יציאת USB-C בהספק של 18 וואט, המאפשרת להטעין סמארטפון בטעינה מהירה. כמו כן, יש כאן עוד יציאה מסוג USB-A בהספק של 12 וואט. כך שניתן לטעון שני מכשירים במקביל כאשר נמצאים בדרכים.

מה שהיה לי נוח בסוללה הניידת של Anker, שהיא דקה ומגיעה במבנה מלבני, מה שאפשר לי להחזיק אותה ביד אחת עם הסמארטפון. המשקל עומד על 212 גרם. הערכה גם כוללת כבל USB-C ל-USB-C, כך שלא תצטרכו לרכוש כזה בנפרד. Anker שילבה 4 נורות קטנות על גבי הסוללה, עבור חיווי האנרגיה שנשארה בה.

ה-PowerCore Slim היא לא הסוללה הזולה ביותר בשוק, רחוק מכך, אבל היא כן מציעה טעינה מהירה ואפשרות לטעון שני מכשירים במקביל.

המחיר: 250 שקל

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: realme 7 5G – דור 5 ב-1,300 שקל

סקירה: סמסונג Galaxy S21 Ultra – מסך איכותי ומצלמה מצוינת

סקירה: Amazfit Band 5 – צמיד כושר חכם ומוצלח עם עברית

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: