לפני מספר חודשים סקרתי כאן את הצמיד כושר החכם של חברת שיאומי – Mi Smart Band 5. קצת לאחר ההשקה שלו, הגיע לארץ גם הצמיד של Amazfit, מדובר בגרסה מאוד דומה לצמיד של שיאומי, רק עם הבדלים קלים, הכוללים גישה לעוזרת הקולית אלכסה מבית אמזון ומדידת חמצן בדם (סטורציה).

עיצוב: לוק בסיסי עמיד למים
ל-Band 5 יש מראה זהה לדגם של שיאומי, כאשר ניתן להשיג אותו בצבע ירוק, כתום או שחור. אני קיבלתי לסקירה את הדגם השחור, אשר בסך הכל יושב טוב על היד עם רצועה העשויה מסוג סיליקון TPU. משקל הצמיד עומד על 24 גרם והוא עמיד למים עד לעומק של 50 מטר.

מסך: 1.1 אינץ’ בטכנולוגיית AMOLED
ל-Band 5 מסך מגע בגודל 1.1 אינץ’, המספק תצוגה בגודל סביר אבל עם פונטים קטנים, שלפעמים צריך להתאמץ לקרוא אותן. המסך מגיע בטכנולוגיית AMOLED, המתמודדת היטב עם אור שמש ישיר וגם מציגה צבעים עשירים. הרזולוציה היא 216 על 294 פיקסלים, כאשר המסך בעל זכוכית מחוסמת מסוג 2.5D עם ציפוי למניעת טביעות אצבע, שאכן השאיר את המסך כמעט ללא טביעות אצבע. חבל ש-Amazfit לא שילבה כאן חיישן תאורה, כי מצאתי את עצמי לעיתים תכופות משנה באופן ידני את עוצמת התאורה, במקום שזאת תתאים את עצמה באופן אוטומטי.
ממשק: יש התראות בעברית
ל-Amazfit לקח זמן להוסיף עברית לצמיד החכם שלה, אבל זאת הגיעה בסוף באמצעות עדכון גרסה. השינוי לממשק בעברית דורש שינוי ההגדרה באופן ידני על-ידי המשתמש וכאשר זה מבצע אותה, הוא יוכל לקרוא הודעות נכנסות (למשל, וואטסאפ וטלגרם) וגם חיווי על שיחה נכנסת (לא ניתן לענות לשיחה מהצמיד).
הממשק של הצמיד זהה לזה של שיאומי, הוא מגויר לעברית עם פונטים לא הכי יפים שראיתי, היה נחמד אם היו מחליפים אותם לפונטים אחרים. כמובן שישנה אפשרות להחליף את ה-Watch Face. בהחלקה לצד ימין או שמאל מעמוד הבית, מקבלים גישה למזג האוויר, נגן מוזיקה והתראות. הגישה לשאר התפריטים מתבצעת בהחלקה למעלה/למטה במסך. בסך הכל מדובר בממשק פשוט, אבל אני חושב שיש עוד דרך בלהפוך אותו למעט יותר ידידותי.

ספורט ובריאות: מדידת חמצן בדם וניטור דופק קבוע
תוספת פופולארית ב-Band 5 היא מדידת החמצן בדם. Amazfit קוראת לה כאן OxygenBeats, אשר מאפשרת למדוד את הרוויה של החמצן בדם הגוף. הצמיד מעדכן שנתון מעל 95% הוא נורמלי ואולי אם זה נמוך אצלכם, יש צורך בלהתייעץ עם רופא המשפחה.
בהתאם לשעוני ספורט אחרים, גם כאן יש חיישן דופק המבצע ניטור קבוע בזמן אמת וכולל גם אזהרה כאשר הדופק עולה מעל 150 פעימות לדקה ואין פעילות במשך 10 דקות. מלבד ניטור דופק במשך היום, השימוש המתבצע בדרך כלל ביכולת הזאת היא בזמן אימוני כושר. השוואתי את הצמיד לשעון הכושר של גרמין Venu SQ והתוצאות היו מפתיעות לטובה, הנתונים היו כמעט זהים גם בזמן הריצה וגם בזמן הליכה, מה שכן, ברוב המקרים, היה נראה לי שהשעון של גרמין מתעדכן יותר מהר בשינויי הדופק. מה שאין ל-Band 5 הוא התקן GPS, כך שאם תצאו לריצה בלי הסמארטפון שלכם, לא תהנו מניטור מושלם.
בדומה לצמיד של שיאומי, גם Amazfit משתמשת במדד בשם PAI (Personal Activity Intelligence) עבור הערכת הבריאות של המשתמש. לדברי Amazfit, זוהי שיטה הממירה נתונים של דופק, פעילויות יומיומיות וסטטיסטיקת בריאות לציון מספרי אחד. על-פי מחקר שהחברה מציינת בשם HUNT של בית ספר לרפואה של האוניברסיטה הנורבגית, ניתן לראות שאנשים השומרים באופן עקבי על ה-PAI שלהם גבוה, נמצאים בסיכון נמוך יותר למוות כתוצאה מיתר לחץ דם ומחלות לב.

האפליקציה Zepp המבצעת את הסנכרון בין הצמיד לסמארטפון, מספקת טיפים לעמידה ביעדי ה-PAI, למשל, ריצה של עד 7 דקות עם דופק גבוה מ-152 או הליכה במשך 120 דקות עם דופק גבוה מ-91. הרעיון של ה-PAI נחמד, אבל אני עדיין לא הצלחתי להתחבר אליו ולסמן אותו כיעד עבורי.
הצמיד מאפשר גם ניטור שינה, ניטור מתח ו-11 מצבי ספורט, כולל ריצה בחוץ, הליכון, אופניים בחוץ/חלל סגור, יוגה, קפיצה בחבל ושחיה.
סוללה: יותר משבועיים של שימוש
הצמיד מגיע עם סוללה בנפח 125 מיליאמפר/שעה, אשר מספקת לו כ-15 יום שימוש. עבור טעינת הצמיד, יש צורך בשימוש בכבל הטעינה המגנטי, המתחבר לגב ה-Band 5.
מחיר: 180 שקל (יבואן רשמי קבוצת ח.י)
בשורה התחתונה, ה-Amazfit Band 5 הוא צמיד חכם מוצלח, שגם מספק התראות בעברית, גם כולל סוללה לזמן ארוך וגם מאפשר לבצע ניטור של פעילויות גופניות, בתנאי שאתם מתאמנים יחד עם הסמארטפון שלכם.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: Amazfit GTR – שעון ספורט חכם ב-680 שקל
סקירה: גרמין Venu SQ – שעון ספורט למי שרוצה להתחיל לרוץ
סקירה: סמסונג Galaxy Watch 3 – ניטור שינה, מדידת חמצן בדם וספוטיפיי