עברה שנה ועוד מכשיר חדש מסדרת הדגל של סמסונג מגיע לשוק. ה-Galaxy S21 Ultra מציע המון טכנולוגיות, כאשר הדגש הוא כמובן על יכולות צילום משודרגות, שיפורים במסך ותמיכה בעט מגע כאביזר הנמכר בנפרד. לפני שאתחיל בסקירה, אני כבר אציין, שהערכה לא כוללת את המטען, אוזניות חוטיות, חיבור 3.5 מ”מ, אין אפשרות להרחיב את כרטיס הזיכרון וטכנולוגיית הדור 5 עדיין לא זמינה במכשיר, לפחות עד שלא יגיע עדכון הגרסה המיוחל. אחרי שציינתי את הדברים האלו, אפשר להתחיל.

עיצוב: שחור אלגנטי עם מערך צילום בולט
ה-S21 Ultra מרגיש יוקרתי מהרגע שמחזיקים אותו ביד, אם זה במשקל (227 גרם) או בגוף הזכוכית (מסוג גורילה גלאס Victus) והמסגרת אלומיניום. הסמארטפון עצמו מגיע בצבע שחור עמוק בציפוי מט, כאשר מערך הצילום ממוקם באזור בולט בגב המכשיר הנמתח כלפי המסגרת. המערך צילום הזה בולט מאוד, כאשר דווקא בדגם הפלוס המגיע בצבע סגול, המערך קיבל את הצבע הזהב, מה שנותן תחושת ניגודיות יותר טובה. המכשיר מרגיש נעים ביד, אבל גם כבד. סמסונג לא שכחה לשמור על המיגון מפני מים בתקן IP68.
מסך: גדול, חד עם שחור עמוק
סמסונג ידועה באיכות המסכים הגבוהה שלה, כאשר הדגם הזה מגיע עם מסך בגודל 6.8 אינץ’ בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X. הרזולוציה עומדת על Quad HD Plus ובניגוד לעבר, ניתן להשתמש איתה גם בקצב רענון התמונה הגבוה של 120 הרץ, הנותן לממשק תחושה חלקה ורכה כאשר מנווטים בו. לכך צריך להוסיף את הצבעים העשירים והחדים, לצד הצבע השחור העמוק, המשתלב עם צבע המכשיר. אם תבחרו בטפט שחור, המסך הגולש יתחבר עם גוף המכשיר, מה שמספק תחושה של יחידה אחת שלמה בצבע אחיד. קצב ריענון התמונה נע בין 10 ל-120 הרץ, בכדי לייעל את האנרגיה של המכשיר לצד איכות התמונה, אני לא הרגשתי פגיעה בחוויה. התאורה האחורית גבוהה כאן במיוחד ויכולה להגיע עד 1,500 nits. סמסונג גם שילבה טכנולוגיה המפחיתה את עייפות העיניים – Eye Comfort Shield המפחיתה את הצבע הכחול. כמו כן, כדאי לשים לב, שהאולטרה הוא הדגם היחיד מבין שלושת דגמי ה-S21 המגיע עם מסך גולש לצדדים.

ממשק: אנדרואיד 11 והקלטת שיחות
ה-S21 Ultra מגיע עם אנדרואיד 11, כאשר מעליו מותקנת המעטפת של סמסונג – One UI 3.1, זאת מאפשרת להקליט שיחות, להציג שיחה מזוהה באמצעות שירות פנימי של סמסונג (עובד בצורה חלקית מאוד), להתחבר בקלות למחשבים עם מערכת ההפעלה ווינדוס ולהשתמש באפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית (כולל ממערכות אנדרואיד אוטו ברכב). כמו כן, המסך הצידי בו היו קיימים עד עכשיו שירותים כמו ביקסבי או סמסונג Daily, אשר הציגו כרטיסיות מידע שלא עזרו יותר מידי, הוחלפו כברירת מחדל בסמסונג Free. שירות המרכז חדשות ממקורות מידע שונים באמצעות חברת Taboola. זוהי אופציה נחמדה, אבל מה שיותר נחמד היא האפשרות להחליף אותה בגוגל Discover המציע עדכוני חדשות על פי הפרופיל האישי שלכם.

חומרה: סורק טביעות האצבע השתפר
החוויה החלקה של הממשק פועלת לצד החומרה החזקה המשולבת כאן: מעבד Exynos 2100 (זה עדיין מבאס שאנחנו לא מקבלים בארץ את המעבד של קוואלקום), זיכרון עבודה של 12 גיגה ונפח אחסון של 256 או 512 גיגה. מכיוון שאין כאן אופציה לכרטיס זיכרון, כדאי להשקיע מעט מחשבה איזו גרסה לרכוש. לא מפתיע שמדובר במכשיר מהיר מאוד, שלא מאט לרגע. כמו כן, כדאי לשים לב שיש כאן תמיכה בתקשורת WiFi 6e, שכרגע משרד התקשורת לא מאפשר לעבוד איתה בארץ והיא חסומה במכשיר. כמו תמיד בסמסונג, יש כאן תמיכה ב-WiFi Calling.
מנגנון טביעת האצבע הממוקם מתחת למסך עבר שדרוג בגודל שלו והוא מהיר יותר, הוא כל כך זריז, עד שבקושי מרגישים בו. זהו שדרוג משמעותי אצל סמסונג, שמשום מה לא הפגינה יכולות מספיק טובות בעבר בתחום זה.
ה-S21 Ultra גם קיבל את העט מגע מסדרת ה-Note. ה-S Pen Pro לא מגיע עם המכשיר, אלא כאביזר נפרד ובתשלום נוסף. ניתן להשתמש עם ה-S21 Ultra בעט מסדרת ה-Note או הגלקסי Tab או לרכוש את העט החדש המגיע בעיצוב ארוך ועבה יותר עם פונקציות בלוטות’. צריך לזכור של- S21 Ultra אין חריץ לאחסון העט וצריך לרכוש עבורו כיסוי תואם, הכולל את האופציה הזאת.

מצלמה: מיקוד לייזר וזום כפול 100
בתחום הצילום, ה-S21 Ultra כולל מערך צילום מרובע עם חיישן 108 מגה פיקסל פרו חדש עם מיקוד אוטומטי, מייצב אופטי, מיקוד לייזר ומפתח צמצם f/1.8, חיישן הפריסקופ טלפוטו מגיע עם 10 מגה פיקסל, מיקוד אוטומטי, מייצב אופטי, זום אופטי כפול 10 ומפתח צמצם f/4.9. גם החיישן 10 מגה פיקסל הנוסף מציע זום אופטי כפול 3, מיקוד אוטומטי, מייצב אופטי ומפתח צמצם f/2.4. בנוסף, יש חיישן 12 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/2.2.
ביצועי הזום האופטי עושים עבודה טובה והם בהחלט משדרגים את השימושיות של המצלמה, קיימים כאן גם זום (לא אופטי) כפול 30 וכפול 100 שזה בעיקר גימיק.
סמסונג גם שילבה חיישן לילה בהיר (Bright Night) עם מצב לילה משופר, המפחית רעשים וטכנולוגיית 12 מגה פיקסל Nona-binning המאפשרת ללכוד תמונות בחדרים עם תאורה חלשה או נוף בשעת לילה מאוחרת. הצילום לילה אכן מוצלח, צילמתי תמונות במקומות חשוכים עם תאורת רחוב שבקושי הורגשה והתוצאות היו נהדרות, בזכות תאורה רבה שהייתה חזקה יותר מהמציאות.
בשימוש בחיישן ה-108 מגה פיקסל באור יום מקבלים תמונות פשוט מצוינות, עשירות בצבעים, בפרטים ובחדות. תמונות הבוקה להן סמסונג קוראת “לאורך” מצליחות לזהות גם חפצים וגם אנשים וכמעט לא להתבלבל. כמו כן, יש מצב מאקרו שמתחיל לעבוד בצורה אוטומטית ברגע שהוא מזהה אובייקט אליו מתקרבים עם העדשה. גם כאן רמת הפירוט גבוהה מאוד. חוץ מזה, לא שכחתי את מצלמת הסלפי המגיעה עם חיישן 40 מגה פיקסל, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/2.2, אשר מוציאה גם היא תמונות טובות.
סוללה: ביצועי סוללה לא מספקים
ה-S21 Ultra מגיע עם סוללה בקיבולת גדולה מאוד של 5000 מיליאמפר/שעה, אבל לצערי ניהול צריכת הסוללה פה לא מספיק טוב וכבר באזור אחת עשרה בלילה נשארתי עם 10% אנרגיה (זמן מסך של קצת יותר משעתיים וחצי). זמן העבודה הלא מרשים כנראה נובע מהשימוש ברזולוציה הגבוהה לצד קצב רענון התמונה הגבוה ומצב ה-Always On. אם תחליטו לצמצם חלק מהאופציות האלו, הסוללה שלכם תשרוד קצת יותר. הסמארטפון הזה תומך בטעינה מהירה של 25 וואט, המכשיר כמובן לא כולל בערכה מטען, אבל אם אתם קיבלתם את הערכה של הרוכשים הראשונים או החלטתם לקנות את המטען המהיר בנפרד, אתם תקבלו קצב טעינה של 29% אנרגיה בתוך רבע שעה ו-52% אנרגיה בתוך חצי שעה, שזה לא רע בכלל.
מלבד הטעינה המהירה החוטית, יש גם טעינה אלחוטית של 15 וואט וטעינה אלחוטית הפוכה של 4.5 וואט. הטעינה ההפוכה מאפשרת בין היתר לטעון את האוזניות או השעונים של סמסונג.
מחיר: 4,400 שקל (לגרסת 256 גיגה)
בשורה התחתונה, סמסונג הצליחה גם השנה לייצר מכשיר דגל מרשים עם מסך איכותי מאוד, מצלמה מוצלחת וביצועים מהירים. מצד שני, אי אפשר להתעלם מביצועי הסוללה הלא מרשימים, היעדר כרטיס הזיכרון והצורך להמתין לעדכון גרסה עבור דור 5.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
איפה תמצאו את הגלקסי S21 הזול ביותר?
סקירה: סמסונג Note 20 עולה 1,000 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?
סקירה: גלקסי S20 FE 5G – הסמארטפון הזול ביותר בסדרת הדגל של סמסונג