הבנק הדיגיטלי הראשון יצא היום לדרך בהשקה רכה. הבנק שבבעלות פרופ’ אמנון שעשוע, החל לפעול בשלב הראשון, במסגרת הרצה לקבוצה סגורה של לקוחות.

הבנק הדיגיטלי הראשון, בנק עצמאי שאינו נמנה על חמש הקבוצות הבנקאיות, יציע אלטרנטיבה למערכת הבנקאית המסורתית. הבנק נבנה על בסיס טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית בהתאם לחזון של פרופ’ שעשוע העומד מאחורי מובילאיי ו-Orcam.
הבנק יפעל ללא סניפים, באמצעות שילוב של טכנולוגיה ובנקאים אנושיים, שיעניקו שירותים באמצעות צ’אט ומוקד טלפוני. תהליך פתיחת החשבון יהיה דיגיטלי לחלוטין, ללא צורך בנציג אנושי ועם אישור מיידי של מסגרת אשראי.
הבנק, הנמצא תחת פיקוח צמוד של הפיקוח על הבנקים בדומה ליתר הבנקים, יציע את כל השירותים הבנקאיים הקיימים היום במערכת הבנקאית ובכלל זה חשבון אישי, חשבון זוגי, הלוואות, פיקדונות, כרטיסי אשראי, ניירות ערך, ערבויות, הוראות קבע ומט”ח. משכנתאות יוצעו בהמשך.
הבנק חתם על הסכם הנפקה ותפעול של כרטיסי האשראי שלו עם קבוצת ישראכרט במאי אשתקד. בדצמבר האחרון הצטרף הבנק כחבר בבורסה לני”ע ויציע פלטפורמה למסחר בניירות ערך בבורסה בת”א ובבורסות בארה”ב תחת מעטפת של בנק מפוקח.
במהלך הרבעון השלישי של 2021 הבנק יאפשר הצטרפות של עד 1,000 לקוחות מהציבור הרחב, שיהיו שותפים לעיצוב הבנק לקראת השקתו לכלל הציבור בסוף 2021. הבנק השיק היום גם אתר אינטרנט שבאמצעותו יהיה אפשר להירשם לעדכונים ולרשימת המתנה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
ניסיתי את אפליקציית bit החדשה – איך זה לשלם עם הסמארטפון במכולת?